НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 610
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
И аз вчера изядох света. Закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, ужас. Нищо нережимно, но днес +400 гр. Много рядко ми се случва да съм така гладна, обикновено карам на обяд и вечеря само. Успокоявам се, че съм в цикъл и ще е инцидентно.
Днес уж по-добре, закуска мазно кафе, обяд яйца с бекон и салата, не успях да си изям порцията, остана и за следобедна закуска.
Обаче продължава на моменти да ми е замаяно. Нямам обяснение, вече пети месец съм на режима и не спира. Мисля, че не са ми чак толкова малко въглехидратите, поне 30-40 гр. на ден са от зеленчуци и плодове. В книгата на Аткинс пише, ако са под 50 гр. на ден да се пие подсолен бульон два пъти дневно, мисля да пробвам няколко дни, дано да има ефект.

# 691
  • SA
Африканчо, мускулното месо е от храните със средно високо пуриново съдържание и може да се яде от хора, при които повишената пикочна киселина е резултат от метаболитен синдром, като естествено не се прекалява чак. Риба също може, но не всички риби напр. не са подходящи сардини, аншуа, миди и др.
Ако ти се чете, ето тук преди доста време бях писала повече за пикочната киселина от гледна точна на ВМ НВХ:
http://paskaleva6.blogspot.bg/2014/07/normal-0-false-false-false … en-za-x-none.html

Отдолу съм посочила и основните източници и ако искаш, може и тях да погледнеш.

Jinxey, да, няма проблем да се прави хляб от ленено семе, или смес от някои други подходящи семена или брашна като кокосово, бадемово. В лененото семе има и доста фибри. Мисля че с подобни добавки за храна на кокошките се получават и обогатените на омега-3 МК яйца.

От известно време дебна да се появи една нова книга, за която имаше подкаст в предаването на Джими Мур - за солта и значението й за тялото, както и нуждите от нея. Доста интересни неща се коментираха и мисля, че ще е полезна за някои момичета, които пишат в темата. Ето я:
 http://dox.bg/files/dw?a=8155199a2d

Дано и на мен ми остане скоро време да я прочета. Simple Smile
Шоки, ако четеш, качи я в библиотеката.

# 692
Може ли да се ядат слънчогледови семки? Разбира се, не всеки ден, отвреме-навреме, много рядко говорим, веднъж в месеца примерно или на два месеца веднъж.

# 693
  • София
Четвърти ден съм на режима, записвам се в темата и ви чета Simple Smile
С половинката го следваме заедно, той вече има 1-2 свалени килограми, аз въртя разни грамчета нагоре-надолу, но е много рано за резултат. А и имам да сваля 6-7кг.

# 694
  • София
Не мога да се стегна , за да започна отново да се храня режимно.Успявам до 17h и все нещо нережимно хапвам на вечеря-сладкиш,сладолед,бира.Заричам се , че на следващия ден ще успоя , ноооо така се вътря в някакъв омагьосан крък.Много искам отново да се храня режимно.Това хранене ми се отразява добре на фигурата , а и ме зарежда с енергия

# 695
  • Scotland
А пък аз се сдобих с цяло агънце във фризера Simple Smile Кеееф!

# 696
  • Варна
Когато не ви се яде месо и яйца какво режимно ядете за вечеря?

# 697
салата с авокадо, маслини или рибка;
салата с повече сирене и кашкавал;
кашкавал с масло и маслинки;
понякога за по-лека вечеря предпочитам печени тиквички със сос сирене и кисело мляко.

# 698
  • Варна
А пък аз се сдобих с цяло агънце във фризера Simple Smile Кеееф!

Ти сега, какво, дразниш ли ни  Mr. Green С кеф да си го изядеш  Peace

Аз преди няколко дни ядох пълнени гъби с масълце и настърган кашкавал, в тавата и запичаш .

airamber, и на  мен вечерите са ми най-критични , ям най-много тогава / като количество/ . Имаш едни стиснати палчета от мен, дано се пребориш, а и вече явно си наясно кое, какво и как  Peace

Аз днес бях на басейн, цаца и бира . От утре няма да се тегля, чак в събота, каквото -такова.

# 699
  • София - Варна
Благодаря, Камелот!

# 700
  • на Мелмак
Аз днес хапнах малко на обед и после още два пъти. Верно, режимно, но си бях гладна.
Така, че вече ще си хапвам по-обилно. 😉

# 701
И аз вечерта ям най-обилно,а май не е редно това.Не че снощи съм яла кой знае какво-сирене,полято със зехтин,две малки кюфтета,2 парчета шунка, 2-3 маслини.
Бях на погача на бебе-естествено отрупана маса със сладки неща-нищо не хапнах,само сирене хапки и шунки и 3 глътки сладък ликьор.Даже така като я гледах масата пълна със всевъзможни сладчици  изобщо не ме съблазниха.
Днес е ден за мерене.Моля,стискайте ми палци,че ме е страх да се кача на кантара.Пила съм само 1 кафенце.

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 08:52 от Мис Каролин Бингли

# 702
  • София
И аз така, ама тъпча сериозно. Какви количества мога да изям, чак се удивлявам . Което знам че никак не е хубаво.
И да си задам един въпрос - какво ще кажете за изварата като източник на протеин? Срещнах мнения, че става, въпреки че трябва да се приемат по- големи количества от нея. Но, реално протеина се извлича от суроватката, точно както изварата.
Пък и аз наскоро открих в Била насипна на Олимпос. Може би е най- вкусната, която досега съм опитвала

# 703
Може извара за протеини, но трябва да си набавиш и мазнина, което в проценти да е повече от протеините.
На времето баба ми правеше манджа от пържена извара с яйца. Аз бих добавила и свински бульон, докато се готви изварата, масло, яйца и кашкавал(за да ми е по- вкусна).

# 704
Съгласна съм с Мери.
Аз лично извара не обичам и избягвам - едно, че не ми е вкусна, второ че няма хич мазнинка в нея. С протеините съм напред чрез месото и яйцата и си мисля, че дори може да прекалявам понякога и за това се въздържам да търся допълнително само протеини ...

Общи условия

Активация на акаунт