Завършване на жилище

• 85 861
  • 998
  •   1
Отговори
# 420
Самият таван не е скъп, но ако искаш да нямаш проблеми с осветлението, трябва да вложиш само качествени материали и да е добре осветено, може да ти дойде близо и до цената на тавана.Тава също калкулирай в цената, а там разликите са доста големи, не може грубо да го сметнеш.
Също и ако не е направено както трябва почват да горят трансформаторите, съответно всичко по редицата и се вкарваш в приключение.

# 421
Цените са между 40 и 120 лв/кв.м. Под 40 лв ще ти дойде баш майстора Simple Smile
Дори ние да си направим осветление с первази, някой по-гладък таван, за спални 15-16 кв.м сметнахме че ще излиза около 300 лв, без нашия труд. Светлините не са без пари.
А твоя приятел като те чета назад е обзавеждал мебели за къща за кукли, колко да е малко 26к за това, като материала е малко...

# 422
Какво имаш предвид под къща за кукли? Мебелите изглеждат доста качествено направени. И размера на жилището му е близък до моя, чисто е 8 квадрата по-малко от моето.

Единственото, което се чудя, е колко по-евтини са труда и материалите в Бургас...

# 423
Също и ако не е направено както трябва почват да горят трансформаторите, съответно всичко по редицата и се вкарваш в приключение.
Препоръчвам да не се слагат трансформатори. Вече има ЛЕД-осветление на 220 волта и се спестява този капризен елемент. Да не говорим, че е и по-безопасно от гледна точка на запалване, защото високото напрежение значи малък ток.

# 424
Омг, 8 кв.м по-малко жилище?? Само не пиши, че е с 2 спални пак!
Има се предвид, че твоя човек обзавежда мини вариант на жилище и материалите за мебели, настилки и всичко са малки. Разбира се, винаги може да се вкарат дизайнерски мебели за по 20к единия, но това е друго.

# 425
Пак е с две спални да Grinning Ами мини или макси, почти колкото моето е и за това би трябвало парите да са долу горе същите.

# 426
Ти ако даваш пари някой да ти завива крушките и да ти прави латекса, краят не му се вижда. Нищо ли не можеш да правиш, сори за въпроса Grinning

# 427
Magnifique, ако теоретично работя на 2000 лв. заплата и трябва да си взема 2 дни отпуска, за да боядисам + да си закупя мечета, кофи и какво ли още не, а майстор ми вземе 300 лв., излиза едно и също като цена. Ама първо, на майстора това му е работата и ще го направи качествено, второ с липсата на склад в жилището, останалите материали ще ги изхвърля и няма да мога да ги ползвам пак, след години. Ако боядисвам жилище за 100+ к лева, няма да ми е готино да съм зацапал някъде и да го гледам това грозното на чисто новото си жилище. И пак ще трябва да платя на майстор+материали, и ще съм с два дни (измерено в пари без нервите 200 лв.) назад.

# 428
Не бе, Иване, в уикендите ще го правиш Grinning И споко, с мацнатото се свиква. То па бива ли да е всичко перфектно. Grinning За кофи и мечета винаги ще намериш после приложение, а в един гардероб лесно се скриват.

# 429
Да бе, може да е оср*ано, ама сам съм го оср*ал! (Proud)

# 430
Да бе, може да е оср*ано, ама сам съм го оср*ал! (Proud)
Ще осе*еш един, два пъти и после ще се научиш. Laughing

# 431
Е чак па да о**реш, трябва да си с двете леви!

# 432
Като има пари да плаща. Така се стимулира икономиката и услугите Grinning
Лошото е, че за 300 лв. няма да му боядисат коридора, не стаите.
Една жена тук от Сливен разказваше как намерила шпакловчик за 3 лв/кв. м., но в Сливен. В София бояджия иска повече...

# 433
# 434

Цените в линка са в толкова много вариции и накрая става....
Като сложат грундиране (ако не е калкулирано и извършено при шпакловането), после две ръце латекс в два цвята....Grinning
Разбери коя от всичките цени е, ако можеш....Joy
Има и 9 лв. някакви накрая..

Общи условия

Активация на акаунт