"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 33

• 36 998
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
Здравейте, на 08.10 ми беше овулацията, доказана с тест за О, а на 12.10 започнах да пия прогестеронов препарат ПРИМОЛУТ НОР 5 за 3 дни - 3x1 предназначен от гинеколожката ми за издърпване на цикъла, тъй като ми предстои сватба, а имам болезнена менструация и нямаше да е много приятно в този момент да съм така...И така де гинеколожката каза, че след спирането до 3 дни трябва да ми дойде Ц, но вече минаха 5 дни и не идва. Имам напрегнати гърди, леки болки ниско долу и често уриниране. Чудя се възможно ли е да съм бременна и кога най рано да си направя тест или да пробвам утре сутрин да си направя кръвен, дали ще отчете резултат?

# 286
  • София
При овулация на 8ми, утре ще ти е 12 ден след О и можеш да си направиш обикновен тест. Нормалната дата за М трябва да ти е 21-22.10. Не винаги М настъпва до 3 дни след спирането на прогестерона.

# 287
  • София
Ако е имало О, дори и прогестерон да пиеш според мен няма как да подрани цикъла мн мн.
Правилото е да дойде до 10дни след спирането.
Примулот е мн ниско дозиран, а ти си имаш прогестерон и от тялото ти след О, който също трябва да падне за да ти дойде.
Така че лично аз мисля, че цикъла ще ти дойде около датата си.

А не искам да коментирам, че ако сте правили опити за бебе и е станало, никак не е добра идея да се предизвиква цикъл.
Направи тест 12 дни след О.
О настъпва до 48 часа след положителния тест, за това от теста преброй 13-14 дни и направи тест.

# 288
  • Русе
При консултация с гинеколожката, относно пиенето на примолут, тя каза че не е проблем и да е станало зачеване, той дори би подпомогнал евентуална бременност. Притеснява ме само това, че Ц не идва (по добре и да не идва, ако има бременност), а за тест е рано....пък и сватбата е другата седмица. Thinking

# 289
  • София
Той не пречи за Б, за Б би попречило ако ти дойде.
Ако не го спираш нама драма и да си Б, но като го спреш рязко и е станало бебе, а ти изкуствено даваш сигнали на тялото, че прогестерона ти пада, може да предизвика цикъла изкуствено (всъщност ти точно това целиш), а дойде ли цикъл, бременността е под огромна заплаха.
Може би ако бях на теб нямаше да искам да ми подрани цикъла, а да го забавя или просто да пия един месец противозачатъчни или пък поне да не правя опити за бебе, за да няма риск от нищо.
Това е.
Избора на примулот не знам как да го коментирам, той е доста слаб и не знам дали ще се получи желания ефект. Ще се разбере скоро Simple Smile

# 290
  • Русе
Надявам се да съм Б и да нямам притеснения за Ц. Ще изчакам и ще направя кръвен тест утре сутрин, а другата седмица уринен.

# 291
Един въпрос към по запознатите, аз все още не мога да ги разбера тези дни за броене и т.н . Очакван МЦ 24.10. предполагаема овулация на 13.10. според ЦС и напрежение в яйчниците. Обикновенни ми идва между 30-32 ден. Въпроса ми е дали на 22.10 теста ще отчете правилно. Благодаря предварително Simple Smile

# 292
  • София
От 13 до 22 са 9 дни. Ако може да се вярва на предполагаема овулация. Рано е тест да отчете.

# 293
Трябва да са минали поне 12-13 дена след овулация, за да си сигурна в резултата.

# 294
  • София
Овулацията е след цс принципно.
Прочети ако искаш за цс и нейните етапи през месечния цикъл.
Цикъл идва около 12-16дни след О.
Ако твоята е била на 14-15-ти, чакай цикъл около 26-27-ми.
Тест може да направиш тогава

# 295
Момичета, и аз съм кандидат майка... От месец и половина се мъчим и наистина се моля да не дойде МЦ. След предполагаема овулация на 06.10 имам режещи болки в десен яйчник. Болка чувствам и леко в ляво. Нямам болезнени нито подути гърди. Само надеждата ми остава...

# 296
Благодаря за изчерпателните отговори Simple Smile

# 297
Момичета, и аз съм кандидат майка... От месец и половина се мъчим и наистина се моля да не дойде МЦ. След предполагаема овулация на 06.10 имам режещи болки в десен яйчник. Болка чувствам и леко в ляво. Нямам болезнени нито подути гърди. Само надеждата ми остава...
А тези болки защо искате да ги свържете с бременност? По-скоро с настъпване на менструация трябва да ги свържете. И защо очаквате ако сте бременна да Ви болят гърдите на този етап?

# 298
А тези болки защо искате да ги свържете с бременност? По-скоро с настъпване на менструация трябва да ги свържете. И защо очаквате ако сте бременна да Ви болят гърдите на този етап?
Извинявай, но не си ме разбрала... Казах че се моля да не дойде, не съм казвала че няма да настъпи менструация...Била съм бременна и знам .. гърдите болят и това е един от най-ранните симптоми!

# 299
Гърдите болят и при ПМС.

Общи условия

Активация на акаунт