Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 052
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
# 346
С фондан и формичка за изрязване или пък ако има готови - ето такива.

Лек ден!

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 07:36 от Leonie

# 347
Благодаря, момичета!
Весели празници!

# 348
  • При елфите ...
Колко дни по-рано мога да направя обикновен кекс с кисело мляко (ще е за подарък)?!?

# 349
  • София
Колко дни по-рано мога да направя обикновен кекс с кисело мляко (ще е за подарък)?!?
Един  ден

# 350
  • При елфите ...
Един  ден
Благодаря... надявах се да кажете 2 дни... тъй като ще пътуваме и в деня преди тръгването ще имам други задачки... ще го мисля...

# 351
  • София
Един  ден
Благодаря... надявах се да кажете 2 дни... тъй като ще пътуваме и в деня преди тръгването ще имам други задачки... ще го мисля...
Не е толкова от значение  1 ден в повече, опаковай го във фолио и ще се съхрани.

# 352
  • При елфите ...
Един  ден
Не е толкова от значение  1 ден в повече, опаковай го във фолио и ще се съхрани.
Благодаря! Simple Smile

# 353
  • При елфите ...
Правя тези сладки на Лабрекс... (за първи път правя маслени сладки)... ще можем ли да хапнем от тях още тази вечер... или им трябва време да омекнат?!?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13571775#msg13571775

# 354
  • София/Испания
Мога ли да замразя щолен?Купих от Лидл и много ми хареса,ако може да се замрази ще купя няколко.
Аз мисля,че маслените сладки могат да се ядат веднага,майка ми правеше локумки с маслено тесто и ги ядяхме още същата вечер.

# 355
  • При елфите ...
....Аз мисля,че маслените сладки могат да се ядат веднага,майка ми правеше локумки с маслено тесто и ги ядяхме още същата вечер.
Благодаря... за съжаление не мога да ти помогна по твоето питане...

# 356
  • София
Правя тези сладки на Лабрекс... (за първи път правя маслени сладки)... ще можем ли да хапнем от тях още тази вечер... или им трябва време да омекнат?!?
Веднага са готови за употреба, това е маслена сладка.

Мога ли да замразя щолен?Купих от Лидл и много ми хареса,ако може да се замрази ще купя няколко.
Аз мисля,че маслените сладки могат да се ядат веднага,майка ми правеше локумки с маслено тесто и ги ядяхме още същата вечер.
Можеш.

# 357
  • При елфите ...
Веднага са готови за употреба, това е маслена сладка.
Благодаря!

# 358
  • В градината...
Имам един голям коледен въпрос. Гледам, на последната страница все за сладки пишете, а моят въпрос е свински.
Клахме прасе и съм си наумила за утре вечер да изпека главата върху кисело зеле. Четох, че трябва да се изкисне в солена вода зарди кръвта. Смятам да покрия главата с фолио, за да не изгори отгоре, особено ушите и да пека няколко часа /не мога да я сваря предварително, защото е голяма и не може да се побере в тенджерата под налягане/. Мазнината ще капе върху зелето.
Та, въпросът ми е, някой пекъл ли е цяла глава, голяма, от 100 кг. прасе? Да не се изложа ...

# 359
  • София/Испания
marcheva14 благодаря за отговора.Весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт