Яли ли сте бой като деца

• 57 519
  • 792
  •   1
Отговори
# 285
...

Ето, Цеца е написала какво й е казало нейното дете - сърбят те ръцете да го направиш, нали? Това си е чиста манипулация, детето много добре "чете" мислите и емоциите на майка си и й казва, че знае какво й се иска, леко я пощипва дори на тази тема.

И какво от това? Не разбирам. Детето провокира, така както и възрастните го правят. Спрямо детето или един спрямо друг. Ти никога никого не провокираш и го намираш за ненормално.
Показва само, че малкото човече си е човече , а не е някаква кукла без мисъл и характер.

# 286
  • Насред хаоса
То ако човек се поддаде на предизвикателството на малко дете, да речем, ще го плесне по дупето и за момента ще счете, че е овладял положението. Обаче интересното идва, когато насреща ти стои 17-18-годишна пуберка или пубер, в повечето случаи по-висок/а от теб, и те предизвиква далеч по-сериозно и открито. Тогава не можеш да му нашариш д-то и да се приключи въпросът. Царе са в това да предизвикват и да се пробват непрекъснато докъде могат да стигнат, а ако видят, че родителят поддава, хептен се изтървава положението. Гледам и малкия на сестра ми - ужасно див е, непрекъснато се чуди как да се претрепе, и тя понякога в безсилието си - шамарче по дупето. Да, ама какво се получава - дребният почна да вика "не ме заболя" и й се пули отдалеч, и след малко го гледаш - пак прави същата щуротия, за която е отнесъл шамарчето.   

# 287
И кой изглежда смешен в ситуацията? Майката, която няма идея как да подходи за да не се случва. Явно метода на пляскането е голям майтап за детето. Нещо по-умно няма ли или направо да го пребива за да престане?

# 288
  • Куциндрел
Има го и този момент - гледат в очите и предизвикват, което си е чиста манипулация.
Това си беше чиста закачка. Често му казваме, че ни сърбят ръцете да го набием.  Joy Joy Joy

# 289
  • София
Най са ми любими скечовете по градинки и паркове. Дето идва дете, блъска моето или друго дете, избутва го от пързалката, и аз правя забележка ( винаги правя забележка на детето, любезно но с твърд глас) Майката изумена от страни ме гледа, някой случай дори не реагира. Ама нищо Confused   Как ще научи това дете, че нещо не е правилно като дори майка му не знае? Ми кажи му, реагирай?

Оня ден в театъра, зад мен седят грижовна майка и синче на 4-5 години. Тя го прегърнала все едно са гаджета от 2 седмици, въпреки че той си има стол и добре седи вече сам. И му дудне нещо в стил "айде на мама, сега ще видиш на мама, айде да се покаже чичкото на сцената, айде слънцето на мама....  (излишно лигавене на обществено място) .......  детето почва да си  люлее краката и да рита стола ми, като се тресе в общи линии целия ред пред тях. Тя се прави че не вижда. Рита, рита, 10 тина пъти. Обърнах се, на нея нищо не казах, но смъмрих детето. Тя не реагира изобщо. Дори, ей тъй  за пред хората. да отрони едно "спри , не ритай столовете на хората"....
Продължи да дудне ..."слънцето на мама.... и т.н."

# 290
Ми според някои хора това е възпитаване на дете- лиготия до шия. Има си такива родители, тип "отглеждане чрез постоянни кефове" и нула внимание към проблемното поведение.

# 291
Yangdze , а ти с твоето съкровище като в казармата ли се държиш?
Аз като ти чета коментарите по повод чуждите деца и майките им и направо си мисля как така не сте ти и твоето дете единствени на света. Толкова сте безгрешни и идеални като картинка. Сигурна съм.

Егати тъпите коментари.

# 292
Имам един познат - мъж 1.90 см, 130 кг., и направо умирам от смя, като каже на сина си /вече на 10 г./ "Айде миличък, качвай се в колата" или последния път "Съкровище, днес имам работа и няма да мога да те взема след училище" След което "съкровището" му затвори телефона Rolling Eyes

# 293
  • София
Навремето имаше един запорожец паркиран зад блока, с много мек, пружиниращ капак, на който ако не му скочиш няколко пъти отгоре, не те приемаха в компанията. Бях някъде към 9-10 годишна, когато ми казаха, че ако скоча да капака отгоре, веднага ще ме приемат - хлапашка история, но за мен тогава приятелите бяха всичко.

Запорожката беше кола на един приятел на баща ми, съсед от другия вход. Баща ми тогава разбра, че искам да скачам и ми каза, че ако го направя, ще ме напердаши (никога не го беше правил преди) и изрично ми забрани.

Ами, отидохме с хлапетата и скочих два пъти отгоре. Видях баща ми да ме гледа през прозореца. Поглед, който никога няма да забравя. Извика ме веднага да се прибирам - излишно е да казвам, че от компанията не беше останал и един, веднага се изпокриха.

Помислих, че ще ме набие. Той обаче ми каза да вляза в хола и да седна и през това време се занимаваше с нещо друго. Аз чакам и се чудя защо не ме набие най-накрая, та да минава. Нито ме наби, нито ми крещя, нито ми се кара. Просто обясни, че приятелството не се доказва като скачаш върху капака на кола зад блока.

Ако ме беше набил, ефектът нямаше да е същия. Думите му имаха много повече тежест отколкото би имал пердаха. Затова и аз се опитвам да обяснявам и на детето. Да, предизвикват много децата, но всеки път си спомням за този случай и винаги се овладявам. Винаги действа безотказно.

# 294
Пак изопачихте въпроса и извъртяхте нещата , все едно някой системно , тук , видите ли, си пребива децата.
Хора не става дума за пребиване.
............
newsm10
Не става дума и за системно напляскване ...

...
Както и да е попрочетох малко по напред и си направих извод, че говорим  едно и също, но на два различни езика .
За всеки НОРМАЛЕН ЧОВЕК децата са всичко на света и никои не желае да нарани и/или причини болка на детето си.
То ако човек се поддаде на предизвикателството на малко дете, да речем, ще го плесне по дупето и за момента ще счете, че е овладял положението. Обаче интересното идва, когато насреща ти стои 17-18-годишна  
Тук много се обединиха нещата под разбирането за дете ...  от дете на 2 години (което пипа в контакта и ТРЯБВА - според мен, да се плесне през ръчичката за да знае че така не трябва да пипа ) до "дете"на 18 години и то ако е момче  - разликата е огромна .

# 295
  • София
Закачките са си закачки, те са начин да се кажат доста неща. Но това е отделно от поста ми за гледането в очите и манипулирането. То е същото като с тръшкането, реването, умилкването и т.н. И родители, и деца използват все един и същ набор от стратегии за постигане на своето, няма нищо уникално. Родител също може да се умилква или да се тръшка, за да изпълни детето нещо, което той иска. Просто всеки си мисли, че е по-умен от другия. Wink

Бандера, помолих те да оцветиш точно къде съм написала за правото да го набиеш, да не говорим да е нещо за 4-годишно дете. Твоето е четене с фантазиране.

# 296
  • София
Yangdze , а ти с твоето съкровище като в казармата ли се държиш?
Аз като ти чета коментарите по повод чуждите деца и майките им и направо си мисля как така не сте ти и твоето дете единствени на света. Толкова сте безгрешни и идеални като картинка. Сигурна съм.

Егати тъпите коментари.

Нечии чужди коментари четеш сигурно. В грешка си. Точно това обяснявах нагоре, колко съм изпуснала нещата и аз с голямата. Но да не реагирам на тъпотии на децата си пред хора, айде моля ви се. Това вече минава всички граници. Пък ей тъй за пред хората ще му кажа че няма какво да рита стола да други хора. Или и това няма как да стане, щото не сме безгрешни и щото не пляскаме шамари ? Ми то ще израсте чудовище.

# 297
  • Куциндрел
Закачките са си закачки, те са начин да се кажат доста неща. Но това е отделно от поста ми за гледането в очите и манипулирането. То е същото като с тръшкането, реването, умилкването и т.н. И родители, и деца използват все един и същ набор от стратегии за постигане на своето, няма нищо уникално. Родител също може да се умилква или да се тръшка, за да изпълни детето нещо, което той иска. Просто всеки си мисли, че е по-умен от другия. Wink

Joy Joy Joy
Не е нужно да си прехвърляш професията във всеки пост в бг-мама.
Все пак си интелигентна и би трябвало да знаеш, че едно написано изречение не описва цялата ситуация.  Laughing

# 298
Ми според някои хора това е възпитаване на дете- лиготия до шия. Има си такива родители, тип "отглеждане чрез постоянни кефове" и нула внимание към проблемното поведение.
Имаме приятелско семейство, готини са, обаче постоянно се карат на голямата - 17 годишна, а малкото - 11-12, непрекъснато го лигавят. В резултат то е разглезено, нахално и непрекъснато изискващо внимание. Като ги поканим на гости, все си казваме: "Дано да дойдат без детето. Ами няма такова лигавене и фасони, а те си стоят и изобщо не и правят забележки. Бащата от време на време започва да вика, ама тя явно вече му е свикнала и изобщо не го отразява. Мъжът ми даже понякога я реже, като прекали с капризите, нищо не казват. Добре, че живеят наблизо и като и стане скучно, сама си тръгва, без да чака техните.

# 299
И кой изглежда смешен в ситуацията? Майката, която няма идея как да подходи за да не се случва. Явно метода на пляскането е голям майтап за детето. Нещо по-умно няма ли или направо да го пребива за да престане?
+1000

Общи условия

Активация на акаунт