Как да останем свежи и активни през дните на месечните неразположения

• 9 686
  • 193
  •   1
Отговори
# 75
Тези дни от месеца са голяма мъка за мене.
Хитринки не знам,ама не върша нищо тежко,почивам повече,хапвам повече и използвам медикаменти за справяне с болката.

# 76
  • Велико Търново
Обилно количество шоколад, при възможност в леглото на топло☺ Ако съм на работа- свита на кравай на бюрото. Ям повечко обикновено и се обличам по- добре в хладните месеци, защото по време на цикъла ми е винаги по- студено.

# 77
  • Лясковец
Често ми се налага да пия болкоуспокояващи защото едва се търпи,но не винаги е така по някога се обличам в тъмни панталони от страх от изцапване,налитам честичо на сладко през този период.

# 78
Много рядко имам слаби болки по време на цикъл. Най-добрият вариант за мен тогава е почивка в леглото, но не винаги е възможно.

# 79
  • Бургас
Рядко имам само слаба болка, изтърпявам я или пия Спазмалгон първите 1-2 дни. Понякога хапвам шоколад, само през тези дни ми се яде сладко.

# 80
Нямам болки по време на цикъл, не се чувствам и по-отпаднала.
Не съм използвала продукти на Котекс и ще се радвам да получа един комплект.

# 81
  • При децата ми
Понякога болките са в корема, друг път кръста, понякога имам и главоболие.

Предпочитам да се усамотя, че ми напрегнато, нервно и ревливо. Тогава ми се усилва и апетита за сладко.Simple Smile

# 82
  • София
Най-често в тези дни имам главоболие, което при мен минава като пия Спазмалгон. Другото често явление, ставам лоша, в тези случаи гледам по-малко да говоря и да си мисля все за хубави неща.

# 83
След като родих нещата са малко по добре. Може би защото сега нямам време да лежа и да се оплаквам  ( малкия е на 1 годинка Simple Smile Пия обезболяващи и предпочитам да се разхождам и да съм сред природата

# 84
Имам ужасно главоболие. Появява се седмица преди цикъла, голям предвестник...Пия обезболящи, въпреки, че много не помагат. Чести топли душове, доколкото е възможно

# 85
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
За болките пия медикаменти и магнезий.
Настроението оправям с шоколад.

# 86
Нямам хитрини - просто изчаквам да ми отмине болката в кръста, която е в първия ден.

# 87
Преди да родя, имах ужасно силно болки в началото - често се налагаше да пия хапче и си почивах много (на легло с любима книга и топла напитка). Откакто се роди дъщеря ми, болките в началото на цикъла са доста по-поносими и обикновено като съм с детето й казвам, че ми е лошо. Тя дори ми прави масаж на корема, гушка ме, носи ми вода или просто си четем приказки. А излезем ли навън - забравям болката и се улисвам в игри с детето.

# 88
  • София
Ох, аз съм с болезнена менструация и обилно течение. Уж след раждането щяло да се оправи положението, нооо не. Та нещата, които правя са:

1. Хапвам доста шоколад
2. Пия повече течности
3. В един чорап слагам ориз, завързвам чорапа, слагам го в микровълновата за 1- 2 минути и като го изкарам от микровълновата го слагам ниско долу на корема си, загрява ме и ме отпуска.
4. Следващото, ако не ми се занимава с чорапи и ориз, влизам под душа и с максимално (колкото понеса) топла вода се нагрявам отново в зоната на яйчниците.
Лошото при загряването по какъвто и да е начин, засилва кръвотечението.
5. Пия червено вино
6. И това е последното ми откритие, което може би ще прозвучи нереално или пък смешно, но всъщност при мен действа страхотно и се чувствам изключително добре, това са тампоните. Да, тампните! До преди година ползвах само превръзки, вече ползвам и тампони от първия ден на месечния ми цикъл (през деня тампони, а вечер превръзки). И смря да твърдя, че болката намаля и е в пъти по малка, кръвотечението също намаля, дори дните намаляха, тоест преди ми вървеше 7 дни и с изключение на последния ден, кръвотечението ми беше обилно, сега имам течение доста по малко в първите 3 максимум 4 дни от месечния ми цикъл, а в останалите дни имам само леко зацапване.
И така приключвам дългия си разказ, надявам се моите малки хитринки да са от полза на някоя дама

# 89
  • София
За главоболието пия болкоуспокояващи. А за промените в настроението...... предупреждавам близките си. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт