Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 37

• 50 568
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
Като абсолютно неграмотна твърдя, че остатъчната топлина се акумулира /поглъща/ обратно от бетон, камък и подобни. Докато остатъчната топлина не се поглъща от дърво или корк например и много повече остава в помещението, пък вие ме плюйте, колкото си искате - само потвърждавате каква е причината да сте постоянното присъствие в подобни теми.

Да, защото коркът е изолатор и не допуска топлина до стената. И се стопля бързо, но и изстива бързо. За малко спри топлото и вече е студено. Такава вътрешна изолация е добра за помещения, които се обитават рядко и за малко, най-добре климатик. Ако някой младеж иска да си оборудва таванче да води гаджета това е супер, не му трябва външна изолация. За постоянно обитавани помещения обаче е по-добре изолацията да е външна и тогава ги няма тези резки колебания на температурата. Неслучайно в първия си пост употребих думата "демфериране". Има чувството, че не си наясно с нещата, затова мислиш едно, пишеш друго, а после се сърдиш.

За защитата на дървена дограма с алуминий - няма универсални "капачки". Просто фирмите, предлагащи качествена такава дограма (чужди), си имат и набор от екстри към системата и предлагат и тази защита като част от екстрите с доплащане.

# 211
Е Niko, не изпускаш да настъпиш някой "нещастник" от панелните гета. Не ме познаваш, не знаеш какви имоти  имам. Харесвам си панелката и си живея с кеф. Не всичко е суета. А иначе не мога да се меря с магураджийчетата, това е сигурно.
ЧС може би си права, както казах не съм топлотехник или инженер, икономист съм. Но не съм, чак толкова неграмотна да не знам, че е тъпо да врътнеш на 0 вентила, а като се прибереш на 6. Естествено разходът е огромен. Друг е въпросът колко други компетентни, твърдят че ап. с изключено парно не трябва да заплащат сгр.инст. и не ползва топлина, след като точно в не отоплените имоти разхода е в пъти по-голям. Това е друга тема разбира се.
Иначе съм на еднотръбно парно, вентили нямаме и не ме касаят.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 15:22 от Asya Asieva 636606

# 212
И аз имам няколко типа жилища и мога да кажа, че много зависи от съседите , за да чувства човек добре.

# 213
man_darin_ka, блока е куб и апартаментите са почти еднакви ката площ. Въпросът ми е насочен по-скоро към това, дали имат право да ни налагат такова нещо и как могат да ни задължат да го слагаме.
Да,  Сиси, имат право да ви задължат да възстановите противопожарната инсталация, която вие (не конкретно ти) сте махнали. Щом я е имало по проект, трябва да си е там и сега.
Защо и как и на какво основание, има една потребителка PAV, която е много компетентна по всякакви технически и юридически въпроси, знае как да търси в Интернет и може за нула време да ти изрови десетина линка за това защо пожарната има право.

За дървената дограма с капачките - още като си слагах дървената дограма преди повече от 10 години, имаше и такава опция, имаше малко фирми, които предлагаха това, но беше мноого скъпо.
 Т.нар. алуминиеви капачки покриват дървото от външната страна, за да го предпазят от слънце и дъжд, отвътре си е дървото. Не се предлагат отделно, те са си част от профила. Аз си сложих въпросната капачка само на долната част на крилото, там, където обикновено се стича и задържа вода при дъжд (имаше такава опция от фирмата за дограмата) - това е втората снимка, която Нико е постнал.

# 214
  • До сърцето...
Благодаря, man_darin_ka и NikoT  Hug

Взеха да ми се избистрят нещата, много сте полезни. По този повод - Beers

# 215
Е Niko, не изпускаш да настъпиш някой "нещастник" от панелните гета. Не ме познаваш, не знаеш какви имоти  имам. Харесвам си панелката и си живея с кеф. Не всичко е суета. А иначе не мога да се меря с магураджийчетата, това е сигурно.
ЧС може би си права, както казах не съм топлотехник или инженер, икономист съм. Но не съм, чак толкова неграмотна да не знам, че е тъпо да врътнеш на 0 вентила, а като се прибереш на 6. Естествено разходът е огромен. Друг е въпросът колко други компетентни, твърдят че ап. с изключено парно не трябва да заплащат сгр.инст. и не ползва топлина, след като точно в не отоплените имоти разхода е в пъти по-голям. Това е друга тема разбира се.

Явно те гонят някакви комплекси. Кое в поста ми не е истина? И къде в този пост прочете за нещастник и панелно гето? Да не говорим, че панели има и в Иван Вазов, а този квартал трудно ще се нарече гето. За магураджиите сигурно си права. Вероятно някои от тях са много напред. Със сигурност е голямо предимство в бурните години след 1989 година да стартираш с много пари (направени от чейндж през последните години на социализма). Така или иначе магураджии не познавам. Те са по-големи от мен, а родителите ми също нямаха такива познати. Имаха съвсем друга среда.

# 216
Благодаря, man_darin_ka и NikoT  Hug

Взеха да ми се избистрят нещата, много сте полезни. По този повод - Beers

Мисля, че Niko и mandarinka говореха за капачки на нова дървена дограма, не за ремонт на стара. Тоест, поръчваш си нов дървен стъклопакет и ти слагат отвън защитна капачка. При теб разбрах, че идеята е репариране на стара дървена. Или?
Скрит текст:

Явно те гонят някакви комплекси. Кое в поста ми не е истина? И къде в този пост прочете за нещастник и панелно гето? Да не говорим, че панели има и в Иван Вазов, а този квартал трудно ще се нарече гето. За магураджиите сигурно си права. Вероятно някои от тях са много напред. Със сигурност е голямо предимство в бурните години след 1989 година да стартираш с много пари (направени от чейндж през последните години на социализма). Така или иначе магураджии не познавам. Те са по-големи от мен, а родителите ми също нямаха такива познати. Имаха съвсем друга среда.

Тук ще се съглася с Нико Simple Smile Не мисля, че подмяната на стара дървена дограма с ПВЦ на панел е глупост, тя е по-добра от старата, но е по-лоша от нова дървен качествена. Който има пари за последната, браво на него, да слага, но наистина такъв човек едва ли би живял в панел в общия случай. Без да се обижда някой.

Разбира се, че трябва да плащат и тези, които са се отказали от парно, но през имота им минават вертикални тръби, тези тръби отдават топлина и тя трябва да се плаща от потребяващия. Разбира се, той може да не ги иска тези тръби, но те са там такива, каквито са, и затова продава и купува жилище в сграда с хоризонтални инсталации, и тогава не плаща нещо, което не иска. Ясно е противоречието от така проектираните соц. инсталации, затова е най-добре  хоризонтална инсталация, става и за старите кооперации, но изисква съгласие, пари и желание.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 17:08 от Анонимен

# 217
О.К. В такъв случай не виждам защо, след като панелите може да надживеят доста от НС,  да не повторя с дървена дограма. Съжалявам за извода, но така прозвуча.
Четох темата за баните и не разбирам защо се приема за нормално да се похарчат 20 к за баня в едностайна такава, а е абсурдно да похарча 15к за дограма на тристаен. Мое мнение разбира се.
И стига с това не би живял в панел. Нищо му няма на панела. Вече казах, че имам и ново строителство, но не го предпочитам пред панела/под наем е/. Освен това продавам 120 м2 старо от 81г, просто е прекалено голям за двама, и смятам за излишно да давам торба  с пари за поддръжка, а и нямам сили да слугувам на подобна квадратура. Айде стига с генералните изводи. А от панелката се махам веднага, ако имам възможност за самостоятелна къща с голям двор и фиданки, ама нямам.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 17:12 от Asya Asieva 636606

# 218
Можеш да си сложиш дървена дограма на панелката, но то ще е малко като да си сложиш яка от чинчила на палто, купено от магазин на Пиротска. Но иначе можеш и ще топли малко повече от яката от екокожа, но защо ли никой не го прави Mr. Green

# 219
  • София
  Aйде сега- толкова ли по-скъпа е дървената дограма че да е странно някой да я сложи на панел? В Гоце Делчев съм виждал такава на повече от едно място (за нова говоря). Има ги хора всякакви с всякакви възможност- примерно някакъв банков шеф дето си живееше в панелката без намерение да се мести някъде в ново просто защото така му било удобно, не е в първа младост и го мързи да се мести.

# 220
Щото сме много "ЕнтЕлЕгентни" даваме маса пари за вградено, ама задължително вградено, че е модерно, и хигиенен душ си слагаме в тоалетната за да мием нея не други места. И не е като на "свинче звънче", когато е за топлинният комфорт, а не за визуалният.
В блокът ми живее бивш /от последното временно правителство/министър, сега посланик с възможности и без никакво намерение /поне за сега/ да се мести някъде. Пази боже от простотия, поработили като миячи по света, понаправили някой лев да си купят маломерно НОВО и вече сме господ.
Ако не е нахално ЧС къде си живяла преди настоящето жилище. За Niko  е ясно, едва ли е живял в панел.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 17:31 от Asya Asieva 636606

# 221
  Aйде сега- толкова ли по-скъпа е дървената дограма че да е странно някой да я сложи на панел? В Гоце Делчев съм виждал такава на повече от едно място (за нова говоря). Има ги хора всякакви с всякакви възможност- примерно някакъв банков шеф дето си живееше в панелката без намерение да се мести някъде в ново просто защото така му било удобно, не е в първа младост и го мързи да се мести.

Не говоря за просто дървената, а за вносната дървена с луксозните механизми и алуминиева външна защита, за които стана дума тук. Просто дървена дограма аз не бих си сложила, особено ако прозорците са южни или западни. Иначе има фирми, предлагащи дървена дограма, ама аз не и виждам предимството.

# 222
Ася, виждаш ми се много изнервена и комплексирана. То не бяха магуражджии, то не бяха интереси в санирането, то не бяха миячи на чинии на Запад... Лично аз не виждам нищо лошо в панелката, дори мого пъти съм спорила с противниците на това строителство, но все пак това е масовото строителство от соц.-а, а за себе си другарите са строили по-различни неща на по-други места. Нека не преиграваме.  
Говорим за наистина хубавата дървена дограма, такава, каквато посочи Нико, не изобщо за дървена.

Не говоря за просто дървената, а за вносната дървена с луксозните механизми и алуминиева външна защита, за които стана дума тук. Просто дървена дограма аз не бих си сложила, особено ако прозорците са южни или западни. Иначе има фирми, предлагащи дървена дограма, ама аз не и виждам предимството.
За това говоря и аз.  Именно.

# 223
И аз за такава говоря. Около 5-6 пъти по скъпа от ПВЦ. И не знам кой е комплескара в случаят.
И Poppea продавам точно такъв голям апартамент строен за специални хора.

# 224
И аз за такава говоря. Около 5-6 пъти по скъпа от ПВЦ. И не знам кой е комплескара в случаят.
Ама ако искаш и можеш, сложи си я на панелката, кой може да ти забрани?! Ми супер, успех с продажбата! Това, че ти си избрала така да постъпиш не значи, че панелките обективно са върхът на строителството, не са. Имат си предимства, имат си и недостатъци, но като цяло обективно са по-лошо строителство от т.нар тухлени (масивно гредово/безгредово с тухлени стени). На едно и също място панелът е по-евтин от СС и НС - защото цената се определя най-вече от локацията. Виж цените на панелните, на старите тухлени и на НС например в Иван Вазов.
И примерът на ЧС не е добър, щото аз не бих сложила кожа от чинчила на нищо, смятам, че не е редно да дерат симпатични животинки, за да ми е топло на мен при положение, че има измислени супер меки и топли изкуствени кожи.
Освен това продавам 120 м2 старо от 81г, просто е прекалено голям за двама, и смятам за излишно да давам торба  с пари за поддръжка, а и нямам сили да слугувам на подобна квадратура. Айде стига с генералните изводи. А от панелката се махам веднага, ако имам възможност за самостоятелна къща с голям двор и фиданки, ама нямам.
Стана ми смешно - нямаш сили да слугуваш на 120 кв и е прекалено голям за двама, и поддръжката му е прекалено скъпа, но имаш сили да слугуваш на цяла къща заедно с двора и смяташ, че тя не е прекалено голяма за двама и поддръжката й не е прекалено скъпа  Simple Smile Поддръжката на къща е много по-скъпа и трудоемка  от всички останали видове жилища, независимо къде се намира.
Ако не е тайна, къде е този големият от 1981, в кой квартал?

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 17:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт