За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 754
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • под тепетата
  • Мнения: 9 311
Параход-кашкавал на фурна.

# 631
  • Мнения: 2 774
Замразявам на парчета и после на сладолед!!! Стават и за шейкове и смутита.
И за бананов хляб.... предполагам, че няма да е проблем и за кексове разни

# 632
  • Бургас
  • Мнения: 16 173
Момичета, правя пиле фрикасе.
Може ли да пасирам бульона със зеленчуците или трябва да се махнат?

# 633
  • Sofia
  • Мнения: 21 640
Момичета, правя пиле фрикасе.
Може ли да пасирам бульона със зеленчуците или трябва да се махнат?
Аз не ги махам, това си е вкус в тази брашнена каша. Simple Smile Вместо боклучивата Вегета например.

https://old.bg-mamma.com/?topic=1146715.msg39631807#msg39631807

# 634
  • Бургас
  • Мнения: 16 173
Благодаря ти, Морена!
Ще ги пасирам. Да видим как ще се получи.

# 635
# 636
  • София
  • Мнения: 3 026
Параход,боб,леща ,грах,кашкавал на фурна,картофени кюфтета на фурна,печени картофи,мързеливи чушки бюрек.

# 637
  • Мнения: 1 392
Благодаря за предоставените рецепти за пил. Гърди.

За св.черен дроб интересува ме ако го държа повече в прясно мляко ще му стане ли нещо.  Примерно 24ч.
Защото уж беше за обяд друго предвидих, вечерята също. За утре за обед ще го правя?

# 638
  • Мнения: 9 109
Не, нищо му няма
Днес размразих няколко меса: свинско месо за готвене около 600 гр, пилешко филе около 300 гр и обезкостен джолан около 300 гр.
Идеи за рецепти да дадете някакви. Изчерпах се тотално!
С всичките - пълнена погача http://pep-4o.blogspot.com/2011/04/blog-post.html?m=0

# 639
  • Sofia
  • Мнения: 26 388
Момичета, правя пиле фрикасе.
Може ли да пасирам бульона със зеленчуците или трябва да се махнат?
Аз фрикасе правя без никакви зеленчуци.Няма да е бяла кашата,ако ги сложиш.

# 640
  • София
  • Мнения: 11 710
Благодаря за предоставените рецепти за пил. Гърди.

За св.черен дроб интересува ме ако го държа повече в прясно мляко ще му стане ли нещо.  Примерно 24ч.
Защото уж беше за обяд друго предвидих, вечерята също. За утре за обед ще го правя?
Нищо му няма, нали е в хладилник, действай си утре

# 641
  • Мнения: X
Колко време да пека питки от готово тесто на 180°?

# 642
  • Мнения: 1 392
Благодаря, Марчева! В хладилник да!

# 643
  • Sofia
  • Мнения: 21 640
Колко време да пека питки... на 180°?
Дали е "готово" тестото няма никакво значение.
Зависи от големината на питките (колкото по-малки, толкова по-кратко време) и от фурната (180 градуса на моята, са различни от същите градуси на твоята). Та просто ги наблюдаваш и пробваш с клечка.

# 644
  • под тепетата
  • Мнения: 9 311
Имам доста зелени чери доматчета. Някои от тях са ню-ню, т.е. с размер 1 ст. Четох рецепти за сладко или конфитюр, но не можах да си харесам. Търся лесна, че от сорта на "изчистете с игла семките" ще ме хване лудата крава. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт