Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 819
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Ясно е, че в полите на планина или в район с преобладаващи семейни къщи и малки улички, а не голям булевард, е по-тихо и по-чисто. Но пък няма ГТ на 2-3-4 минути пеша, който можеш да използваш.
Само споделям лични усещания, всеки човек/купувач си има собствени приоритети.
Аз съм в точно такъв район (семейни къщи и малки улички), но в периферията и с метро. Гледам си катерици в двора, таралежи даже щъкат измежду цветята ми. Спя и денем, и нощем на отворен прозорец, сутрин точно разни пилета ме събуждат.  Не ми се тръгва лятото на работа.

# 211
Е, остава и да дадем дефиниция на "ограничен" бюджет. Би било добре все пак, защото едва ли много хора разполагат с абсолютно НЕограничен бюджет, в смисъл няма значение колко струва имотът, стига да отговаря на всичките ни изисквания. Предполагам, че повечето купувачи разполагат точно с ограничен бюджет - определили са си Х лева плюс-минус някакви пари и тази сума е ограничението. Отделен въпрос е тази сума дали е по-малка или по-голяма. И друг отделен въпрос е чуруликането на птичките и спането на отворен прозорец на кое място в приоритетите им е. Като пак казвам, че на първа линия на голям булевард мен не ме кефи, но пък ако отговаря на повечето от останалите ми критерии, включително бюджет, вероятно бих се прежалила, ако нямам пари да вдигна бюджета или време, за да чакам по-добра оферта.
ЧС, аз съм спала на, всъщност точно под отворен прозорец точно в карето на брик червената сграда на Петра. И гледах обява за мансардния етаж в нея, ама не си спомням какво беше жилището и цената. И да ти кажа - форсиране на двигатели по Петра и околните улички вечер и нощем няма, по тези улички вечер и нощем се движат само коли, които са от района - връщат се или тръгват. НО - инсинераторът на ИСУЛ всяка вечер към 9-10 ч. пука, доста време си мислех, че някой стреля Laughing Колите не форсират вечер и нощем, но линейките пускат сирените, като завият от Дондуков по Бяло море. И сутрин (или следобед), като се разговори някой, дори да е на следващата пресечка на улицата, заради ехото и липсата на други шумове имаш чувството, че е пред прозореца ти - и се будиш.
Попея, то идеалният вариант, който ти описваш, може да го има и в средата на някое панелно каре в комплекс с метро. Това в рамките на шегата, да не почне пак безсмислен спор от 10-ина страници.

# 212
Ясно е, че в полите на планина или в район с преобладаващи семейни къщи и малки улички, а не голям булевард, е по-тихо и по-чисто. Но пък няма ГТ на 2-3-4 минути пеша, който можеш да използваш.
Само споделям лични усещания, всеки човек/купувач си има собствени приоритети.
Аз съм в точно такъв район (семейни къщи и малки улички), но в периферията и с метро. Гледам си катерици в двора, таралежи даже щъкат измежду цветята ми. Спя и денем, и нощем на отворен прозорец, сутрин точно разни пилета ме събуждат.  Не ми се тръгва лятото на работа.
Парк Въртопо е пълен с таралежи. И около него съответно. Катерици има доста масово в София.

# 213
  • София
То не е най-големия проблем дали ще  си пиеш кафето на терасата, все ще преживееш да го изпиеш и вътре. А как се проветряват тези жилища ми е чудно. Как целогодишно затворени прозорци и тераси.
Ако не бързам сутрин мога да си пия кафето на терасата на оживен булевард - близо до метрото на Г.М Димитров. Вечер редовно сме на балкона с чаша вино/аз/ и ракия Скъпия. До скоро и на отворен прозорец спяхме. През деня винаги оставаме отворени малките прозорчета над балконската врата. Терасата се ползва и мие редовно, слънчева е, вътрешна, 12 ет. Случва се понякога да лаят помияри, да форсират двигатели на близката автокъща. Но няма идеална тишина никъде. А аз искам да съм на оживено място, да гледам движение и хора. Не ме влекат пустите вътрешни улички. Друг ще им се кефи - вкусове различни.

# 214
Така съм свикнала с шума, че като отида на гости на нашите и вечер тишината ми е странна.

# 215
Здравейте,
Сторм, ти ли беше писала, че оглеждаш за апартамент в Люлин?
Извинявам се, че така нахлувам, може и да си гледала или да не е каквото търсиш, но намерих ето това, ако искаш погледни.
Цената ми се струва добра и е приличен, но 1 етаж
https://www.bulgarianproperties.bg/offer/73515?ch=3&gclid=EA … EYASADEgII8PD_BwE
Аз пак почнах за жилище към 50кв.м да търся, но пък цените се вдигнаха още, ама..поне да се ориентирам.
Хубав ден))

# 216
Ето и на последен https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a15732220022407 … k=50qbxm&f1=2
Честно, не мога да си представя, че някой сериозно може да обяви подобно нещо, на подобна цена. Имам чувството, че някой с много особено чувство за хумор пуска това за 1500 евро/кв.

# 217
Ето и на последен https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a15732220022407 … k=50qbxm&f1=2
Честно, не мога да си представя, че някой сериозно може да обяви подобно нещо, на подобна цена. Имам чувството, че някой с много особено чувство за хумор пуска това за 1500 евро/кв.
Някой просто си е направил таванската стаичка на апартамент, при това доста отдавна, съдейки по снимките на банята. Но няма начин да има ниски режийни, освен ако няма вътрешна изолация. Все пак, над него е въздух, а около него са неизолирани и неотопляеми тавани. 
Мястото и тихо и зелено, до Резиденцията е, търсенето в района е наистина голямо, но за това  живеене не става. Евентуално за под наем.

# 218
Някой просто си е направил таванската стаичка на апартамент, при това доста отдавна, съдейки по снимките на банята. Но няма начин да има ниски режийни, освен ако няма вътрешна изолация. Все пак, над него е въздух, а около него са неизолирани и неотопляеми тавани. 
Мястото и тихо и зелено, до Резиденцията е, търсенето в района е наистина голямо, но за това  живеене не става. Евентуално за под наем.
И това разделяне на цветовете е неподходящо, само засилва ефекта от скосовете.

# 219
  • София
Освен някое джудже да живее там. Цената е безумна, но прозорец даже не видях да има. Странно.

# 220
  • here and now
Не видях да има топла вода. И за отдаване за "специфични" нощувки не става.

# 221
Не си права. Затова става и стар бус, само да е добре почистен Stuck Out Tongue Closed Eyes .
Меракът си е мерак ...

# 222
  • here and now
За стария бус предполагам не се плаща или?
Все пак става въпрос за инвестиция....

# 223
За стария бус предполагам не се плаща или?
Все пак става въпрос за инвестиция....
Беше шега ... аз лично не бих направил подобна инвестиция, въпреки че тъпото, подчертаващо недостатъците,  цветово решение лесно се променя.

# 224
Ха-ха, бачкатор е прав Laughing
Не, по-скоро за студенти в УАСГ или ФМИ става, особено за тези от ФМИ. Супер близо им е, а е миниатюрно и за сам човек е ок, а наемът ще е съобразен. Такива миниатюрни са рядкост, обикновено са големи и ги ползват заедно, като съквартиранти. 

Там са топлофицирани, а и на снимката на тоалетната се вижда червен водомер, такива са тези за топла вода. Вероятно топла вода има, но не е изведена нагоре инсталацията за парното, затова е на ток. Обаче душ не видях в тоалетната,

Общи условия

Активация на акаунт