Историята на Джули- Кошмарът в действителност-СТОП на домашното насилие

• 11 037
  • 263
  •   1
Отговори
# 165
Авторката никаква поука и някакви помагащи ѝ в бъдещето изводи не си е извадила от грешките, тя продължава да се занимава със съмнителни мъже. Както някой писа, поуката май е, че ако имаш гръб и кой да ти поеме грешките, ще си добре.

# 166
Кое е абсурдното? Законите важат за всички, не само за мъжете, които са спали с малки момиченца...
Ти сериозно и казваш това ? Ами какви присъди, като говорим за доброволен и желан от двамата секс !
Нищо общо със изнасилванията на мъжете спрямо жени ! Просто там това е доста голям абсурд, сигурно тоя закон е писан преди 100 години от някоя стара мома, мразеща нормалните жени. Мъж няма как да бъде изнасилен, защото той може да получи ерекция само ако му е хубаво и е възбуден от жената. Направо ми е жал за тея жени, бая учителки лежат в затвора заради секс с някой ученик. Worried

# 167
Всъщност, мъжете си получавали т ерекция при насилване. Но тука случая е за друго.

За момичетата същото важи - желан секс, мъжът лежи.

# 168
Престъпно е учителка с ученик. Заради етиката. И не изващавайте темата, моля

# 169
И как точно се събира багаж и се пускат жалби от името на човек, който не иска да си събира багажа и да пуска жалби? То и това си е насилие, жертвата я обявяваш за неспособна, бъркаш й се в решенията и й оказваш контрол. Как насила ще спасяваш човек, който не иска помощта ти...

Авторката си е все същата. Спонтанна и влюбчива. Оттам и проблеми. Много рисково е това забременяване от човек, когото познаваш от няколко месеца. Тя ще си продължава така, характер, романтични идеи и прочее...

# 170
Всички наопаки, ние пак на кестерме. Не е важно дали вие бихте защитили или не жертва на насилие. Важното е това да започне да се смята за обществен проблем с всичките му инструменти срещу него.
Проблем на обществото е до първия инцидент.После,вече не е мой проблем.Щом на някой му изнася да живее в терор ,аз какво да направя?Да извърша поредното насилие върху личността му и да зорлем да го разделям с този който го тероризира?Как ли пък не..Те ще се бият и обичат с години,ама това видиш ли трябвало да бъде обществен проблем?

Независимо, че авторката не пише, тази тема е насочена в много малка част към нея.
Нейните грешки са пътя към спасението. За нея е бил дълъг , защото от осъзнаването до единствения изход, всеки изминава различен катарзис.
Няма да коментирам или осъждам нейните грешки. Много са, но в ненормалната ситуация, в която е била , само нормалното / да си тръгне веднага/ , е изглеждало ненормално.

Ми не е така..
Тя не е била в ненормална ситуация,била е свободна и е избирала,вземала е решения,тези избори и решения са сътворили ненормалната ситуация.
За пребиваване в ненормална ситуация,можем да говорим при човек неспособен да носи отговорност,примерно деца..Но авторката кой я е поставил в ненормалната ситуация ?Или по-скоро нейната ненормална ситуация  е плод именно на много години ,трупани грешки след грешки и грешни решения?

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 18:14 от Какво?

# 171
И как точно се събира багаж и се пускат жалби от името на човек, който не иска да си събира багажа и да пуска жалби? То и това си е насилие, жертвата я обявяваш за неспособна, бъркаш й се в решенията и й оказваш контрол. Как насила ще спасяваш човек, който не иска помощта ти...
Ами, да ти кажа и аз не знам как се прави, още повече се надявам и да не разбера. Но някак ще се чувствам длъжна да го направя като се познавам и хич не ме интересува насилие върху личността ли е или какво точно.
Дали лично ще го направиш или подадеш сигнал в институциите все си е оказване на контрол върху жертвата. В крайна сметка нали затова е жертва, не може да мисли рационално и взима решения.

Stallion001
Скрит текст:
Препоръчвам ти да прочетеш "Съседката" на Джак Кечъм

# 172
  • Paris, France
Кое е абсурдното? Законите важат за всички, не само за мъжете, които са спали с малки момиченца...
Ти сериозно и казваш това ? Ами какви присъди, като говорим за доброволен и желан от двамата секс !
Нищо общо със изнасилванията на мъжете спрямо жени ! Просто там това е доста голям абсурд, сигурно тоя закон е писан преди 100 години от някоя стара мома, мразеща нормалните жени. Мъж няма как да бъде изнасилен, защото той може да получи ерекция само ако му е хубаво и е възбуден от жената. Направо ми е жал за тея жени, бая учителки лежат в затвора заради секс с някой ученик. Worried

Няма какво да ти е жал. Те са злоупотребили със служебно положение.

Това за ерекцията е вярно, но ако 30-40 годишен направи доброволен секс с 12-13 годишна, която яко се е подмокрила (също възможно само при възбуда и полово желание) ще си лежи е затвора като поп. Това, че някое човешко същество е полово зряло не означава, че е зряло за връзка. Някъде трябва да се сложи граница и законът в слага на определена възраст 14-19г, обикновено, нищо че някои момичета имат менструация от 11 годишни и на 12г са годни за секс, а други на 19г още нямат менструация.

# 173
Сталион по принцип слага ореоли на жените, явно и на престъпнички те.

# 174
Скрит текст:
Псевдо морал? Май вие нямате представа къде се намирате и какво говорите! Твърде съвършени и застраховани жени има тук ! Респект и поклон!  
Само критики, а дори не е от значение в момента скалъпена ли е темата, защото има реално страшно много,за съжаление , жени в това положение.
Как не разбирате , че ги свивате в черупката им така?
Баси, имам приятелка в това положение , с две деца и на почивки ходят, и тя има едни надежди,защото външните хора считат мъжа й за съвършен, толкова добър и грижовен, а тя е започнала да се обвинява , че тя нещо е сгафила за да го изнерви и  вкъщата й да става страшно... случайно разбрах и я питах директно , за щастие тя не скри и казва че започва да действа, споделяйки виждам че добива смелост (или поне така звучи ). Не знам реално , не живее в моя град.  Надявам се! Не знам как да й помогна от разстояние освен с подкрепа и кураж! Мисля я, от няколко дни не ми отговаря обаче и съм бясна на такива като вас , които с лека ръка хокат другите!

От няколко дни приятелка, която живее с насилник не ви отговаря и вие я мислите. Колко време още ще я мислите? Това е човек в опасност. В 21 век нормалното би било след разумен срок, 13-24 часа, примерно, да се обадите на общи познати или родителите и, ако има такива. Ако и те не са я намерили веднага се обаждате в полицията. Давате вашето име, името, адреса, евентуално дата на раждане на човека, с когото не успявате да се свържете и обяснявате, че сте притеснени поради това, че жената има проблеми с мъжа си напоследък. Може и друга причина - жената е депресирана, говорила е за самоубийство, чувства се зле Итн и молите да проверят. Веднъж съм звъняла от чужбина за жена в такова положение. Полицията се озова. Обадих се на стационарен телефон в районното полицейско управление. От България се звъни на 112 и е безплатно..

Направете точно това, незабавно, вместо да ревете тук, че не я намирате! Ние не можем да идем да я потърсим.

Направо съм ужасена.

Проблемът е че въобще не знам къде живее. Дори не знам как да открия близките й.
Нашата комуникация е само онлайн.

Повярвай ми, аз също съм ужасена, не знам какво да направя . Ако се обадя в полицията и мига само да дам името й? Нищо няма да стане.

# 175
  • Paris, France
sparkling eyes, по IP address и име ще я открият. Иди с телефона, от който си общувала с нея, в районното (най-близкото) и обясни проблема. Докладваш им за "обезпокоително изчезване". Има начини.

Веднъж бях споделила с приятелка, че съм ужасно депресирана и се чувствам сама. Мъжът ми го нямаше. Без да искам съм дръпнала шнура на стационарния телефон, обаче не сме забелязали, защото малко хора ми звънят на него. Тя се обадила в районното и дала телефонния номер, моето име и обяснила, че от 3 дена не ме намира. Дойдоха у нас веднага. Полицията може да намери много бързо физическия адрес от телефонен номер или IP адрес (ако не е писала през прокси)..

Това бих направила аз.

# 176
За любовника говоря и твоето възмущение, че били на една маса, въпреки, че не става ясно от кога са станали любовници.

# 177
Дори не знам че може така . Имам само две имена и няколко СМс на месенджър , това е.

# 178

Има неща обаче, които са абсурдни, но те са друга тема, примерно за жените преспали с някой под 18г, а под 16 май беше още по-страшно и се води за изнасилване и бая учителки сега търкат наровете с присъди от 10-15г, което е абсурдно, но не и за джендърска държава като САЩ. Neutral Face

И какво точно му е абсурдното - става въпрос не само за възрастни жени, които се възпозлват от непълнолетни, които по закон не могат да дадат съгласие, но и учителките специално са в позиция, при която се ползват с повече доверие от поверените им непълнолетни ученици, имат и определена власт над тях. Може би в някои отношения трябва да се отървем от двойните стандарти на база пол, а може би дори и да си спомним, че момчетата даже съзряват малко по-късно от момичетата. Аз съм на 28г. и по никакъв начин не мога да си представя не само да излизам и да имам сексуални отношения с непълнолетен, но и изобщо с някой под 25г.!

# 179
Секса носи рискове и от зарази.
Дърта жена да склонява непълнолетно или малолетно момче за секс,ами с право ще търка наровете,хеле пък ако се окаже,че му е лепнала и болест..
Да не дава Господ,син имам.
Разбирам лафа "хвани си кака да те отрака",нямам против да си ляга с костенурка ако ще,щом го кефи нищо не мога да направя,но след пълнолетие.До навършването на неговото пълнолетие,съм Цербер!

Общи условия

Активация на акаунт