COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 306
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 555
Всеки ще трябва да прецени точно към коя институция да се обърне във всеки различен случай. Това са трите най-разпространени. Разбира се, че ако работодателят ти отказва да те пусне болничен няма да звъннеш на 112. Но това не означава, че не трябва да се подават сигнали.
В предходен пост ти твърдеше точно това. Затова исках да го уточня. Ако не съм разбрала правилно, моля за извинение.

Ако не си болен, защо да те пускат във фалшив болничен???

Ще те пуснат в платена или неплатена отпуска.

# 556
Да ги блокират вече и границите и все градове, може ли да нямат грам акъл тия хора. Всеки тръгнал на някъде да пътува.

# 557
Междудругото днес брат ми е ходил да носи храна на баба и дядо и пътят до там е Е79. Каза, че тировете се придвижват на групи с полицейски кордони. Явно се работи и се спазват мерки.

П. С. Оставил е храната на баба пред къщата и те са инструктирани да я вземат след това за да не се срещат. Стоят само вкъщи и в двора. Портата е заключена, а разговори с комшии се осъществяват през оградата на 10 м разстояние. В това конкретно село всички са така и спазват някакви правила, нищо че средната възраст е 80+ години.

Дайте конкретни имена, бе хора. За карантинирани възрастни ли става въпрос? От къде са, какво става.
Ние не сме медиуми, да знаем при вас какво се случва.
Искаш да ти напиша как се казват баба ми и дядо ми ли?
Не са под карантина, а просто са на 85 години и брат ми им е казал, че ще се грижи за тях, а те да не щъкат по селски седенки.
Явно и децата и внуците на комшиите са ги инструктирали същото.
А брат ми оставя храната пред вратата, защото има магазин и до вчера се е срещал и общувал с хиляди хора на ден и като нищо може да е преносител.

Давам него и комшиите като добър пример. Simple Smile Не е трудно.

# 558
...
Давам него и комшиите като добър пример. Simple Smile Не е трудно.

Не, бе, човек! Напиши това конкретно населено място, за което говориш!! Какво ми трябва на мен как се казват баба ти и дядо ти! Щом ще е конкретно, ми нека да е конкретно.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 13:06 от bubanka

# 559
Скрит текст:

Скрит текст:
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи... Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..

Какви изрази... "като мухи"... За цял свят (7.3 млрд.) са починали 5,800. За сведение - само от началото на годината прираста в планетарен мащаб (новородени-починали е 16.6 млн! Пак да призова за повече спокойствие и подбор на фрази.

Ето, за да съм голословен https://www.worldometers.info/bg/
Поредният "математик", посветил се на това да успокоява народа с неговата "математика". Моля те, не бъди голословен, а кажи нещо и за грипа. И след като толкова много обичаш математиката, ето ти една задачка-закачка:

При 7,5 милиарда население, 3% смъртност и ако се разболеят 70-80% от населението, колко потенциални жертви прави това?

И още една допълнителна задача. Каква част от тези потенциални жертви са хора над 60 години?

"Като мухи" е съвсем точно определение.

Еди ственото сигурно число тук е 7.5 млр население другото е спекулация. Не зная дали съм "поредния математик", но дори по допус атия от Вас хипотетичен и кошмарен сценарии жертвите ще са около 180 млн., като тези над 60 ще са около 75% или в цифри 135 млн.

При естествен глобален прираст около 105 млн на година - да ви видим математиката на вас - за колко време ще се "съвземем"? м?
Чакай сега - цифрите са твои, мило дете - не мои. И са апокалиптични и измислени. Нищо такова няма да се случи. Повече от 20-30 хил едва ли ще умрат - ако говорим сериозно. Ето ти от Китай - те го преодоляха: 1.41 млрд население, 80,844 хил (САМО!) случая - 3,200 починали. Екстраполирано за България - 7.5 млн население (силно оптимистично) излизат 42,750 заразени и максимум 1,282 починали.
Само дето тези цифри  и проценти в Китай ги получиха  при абсолютен локдаун.

# 560
Фръц!

Не е от седмица с инкубационен период 14 дена, поне от 3 седмици, да не кажа месец.
да,  писах от седмицИ. Връщате назад няма. Няма и нулев пациент,  идва от всякъде, а не от Лом или от София. Всички мерки са закъснели,  единствено можеше да помогне затваряне на Ухан на 01.01.2020  Сега. ...всеки с късмета си ще бъдем.

# 561
Малко позакъснял и неадекватно е изказването на ББ. По-полезно за вс. медици щеше да бъде, че е осигурена адекватна защита във връзка с практиката им във форсмажорни среда. Някои от тях може и да не стигнат да харчат увеличението.
ББ
"Абсолютно съм солидарен с това, което каза президентът, с неговите изводи и заключения за единството. Най-спешното в момента е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, лаборантите, санитарите - всички, които работят в тази сфера. Това, което обсъдихме и днес или утре ще го обявим - по 1000 лева за медицинско лице, няма да ги делим на доктори, лаборанти, санитари, за всички, които са на първа линия и работят с коронавируса, ще получават по 1000 лева на месец допълнително възнаграждение".

Хърватска мобилизира вс. медици и нареди да са на разположение.
Най-вероятно, те са достойно платени и не им е необходимо подобно насърчаване, а изпълняват дълга си.

# 562
  • София
Реално не е тала, защото при нас вноса на вируса е много вероятно от северна Италия покрай 14ти Февруари. Първите случаи - 2.5 седмици след това.
Заболяване приличащо на описанието на коронавируса си циркулираше в Плевен още януари. В САЩ пациент се заразил преди 15 януари и са засекли разпространението чак началото на март. За да забележат 4 случая в Плевен (първите още около 8 март) значи отиваме на януари.

# 563
Оказа се, че идващите от Испания не подлежат на задължителна карантина. Нищо, че страната им е пламнала и не позволяват дори от къщите си да излизат.

# 564
Абе знаех си аз, че тези препълнени инфекциозни отделения не са само с грип Б, много съмнителна вълна точно края на февруари началото на март. И се оказах права....Колко ли са изписани да си ходят без да са изследвани въобще за коронавирус?

# 565
  • Другата България
Постът е на близка, която не се е прибирала от 24 часа в къщи.
Можем да се позамислим малко, за всички, които са на "първа линия" от седмици, и за които това да изпълняват задълженията си е приоритет.
Цитат
Аз съм медицинска сестра!
Вечерната ми рокля е медицинският ми екип... Яката от лисица е суитчъра на гърба ми... Червилото на устните ми е маската( в момента е дефицит🤔)...
Хей, не се оплаквам! Гордея се с това, което съм! Даже съм си по своемо красива!💃💃💃
Ноооо... ми омръзна от вятърничави приказки по медии и интернет пространството!!!
1. Лекари, медицински сестри, акушерки, санитари, клинични и рентгенови лаборанти, фармацевти (тук попадат и служителите на летищата, автогарите, гарите, социални работници, учители и всички останали, които по някакъв начин са свързани с превенция на разпространение на вируса) сме на първа линия срещу COVID- 19.
Обидно е да се плямпа как сме подсигурени с всичко необходимо да се предпазваме и работим в условията на епидемията ( вече официално обявена Пандемия)! Лъжа!!! Ненормално жалко е❗
2. Нещата се повтарят като при Свинския грип... И тогава се спасявахме поединично. Но работехме и оцеляхме! За смъртните случаи не ми се говори...
3. Хора, не плюйте по нас, а проумейте, че проблема с епидемията е факт. Както вие искате да се пазите, така това важи и за нас- все пак сме Хора, преди да бъдем Здравни специалисти и Лекари! Смешно е да ни наричате " ДЛЪЖНИ". Задължени сме единствено на децата , родителите и на любимите ни хора! Това че изпълняваме професионалните си задължения е друг въпрос!
4. Медиите атакуват съзнанието ви- колко удобно за някои, които искат да печелят от здраве! Това че сте вдигнали температура, не означава да бъдете приети в болница. Всяка година има сезонен грип и ако още не сте наясно как да се лекувате- жалко! Вероятността да се заразите с вируса в болничните заведения е стократно по- голяма, от това да се разходите навън. Спрете да се паникьосвате, но в същото време спрете и да неглижирате проблема!
5. Бъдете Човеци! Бъдете дисциплинирани- отговорни сте за Вашите близки! Усмихвайте се! Животът продължава!
COVID-19 НЕ Е РАВЕН НА СМЪРТ!

PS. Аз вече съм на работното си място! Без страх, без паника, въпреки че съм в рисковата група! Просто съм Човек, изпълняващ функциите си на медицинска сестра!

# 566
Цитат
Аз мисля, че църквата трябва да понесе отговорност за това безумие. Към тях да се обърне Мутафчийски, не към тези, които си стоят кротко пред телевизора.
Ама вие тоя Мутафчийски днес ще го разпънете на кръст а вчера го боготворяхте. Какво толкова се промени за 1 ден. Мутафчийски няма божествена сила да промени християнската вяра и нейните обичаи. Както и няма силата собственоръчно да наложи отлагане на плащанията по кредити, данъци и осигуровки както някой по назад поиска. То не е и негова работа. Права се оказа една потребителка която вчера коментира по повод хвалебствията за речта на Мутафчийски че много бързо от осанна ще стане разпни го. То верно за 1 ден стана. Каквото може прави човека, не всичко в тази държава зависи от него че така да се нахвърляте срещу него.
Ако съм се нахвърлила срещу някого, това е срещу църквата и малоумниците вътре в нея, целуващи една и съща икона в този момент. Не ми слагай думи в устата, никакво разпни го към генерала няма в поста ми.
Ама чакай сега, нека да не наричаме вярващите малоумници. Аз смятам че религията има огромна роля за достиженията и съхранението на човешката цивилизация. Затова не мога да нарека вярващи малоумници пък дори и да целуват една и съща икона по време на епидемия. Ако тук трябва някой да се намеси това не е Мутафчийски. Той коментара не беше само към теб а към всички които тръгнаха да го нападат, включително и ти. Ти обвиняваш Мутафчийски че направил едно правилно за мен обръщение към народа вчера а вместо да го направи трябвало да разкритикува християнските обичаи. Чакайте бе, те са свещенни. Вие тука съвсем свободно взехте да си говорите каквото ви падне. С какво право Мутафчийски ще се меси в свещенни ритуали. Той Папа ли е, Патриарх ли е, какъв е, че да определя какви да са християнските ритуали.

# 567
  • Другата България
Всеки ще трябва да прецени точно към коя институция да се обърне във всеки различен случай. Това са трите най-разпространени. Разбира се, че ако работодателят ти отказва да те пусне болничен няма да звъннеш на 112. Но това не означава, че не трябва да се подават сигнали.
В предходен пост ти твърдеше точно това. Затова исках да го уточня. Ако не съм разбрала правилно, моля за извинение.
Ако не си болен, защо да те пускат във фалшив болничен???
Ще те пуснат в платена или неплатена отпуска.
Нямам идея защо тези въпроси са към мен.
Никъде не твърдя подобно нещо.

# 568
  • София
Боже ... в Александър Невски все така си целуват иконите! Предвиждам страшни последици

Е това вече ще бъде естествен подбор.

# 569
Айде, моля ви се, да не намесваме религията в тази тема, че ще стане страшен СПАМ!

Общи условия

Активация на акаунт