COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 573
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 500

Така е , малко по малко хората започват да се усещат, че има нещо гнило. Дори и тук във форума.
 Моля обясни ми кое е гнилото? Моля ако можете да внесеш яснота и да ни успокойте направете го! С доводи, аргументи и факти.

Невижданата истерия , която се създаде още от много начална фаза, зомбираното поведение на всички медии,едностранчиво предаване на информация, липса на всякаква критичност , напълно игнориране на всякакви други събития и нужди на хората, освен "борбата" с вируса. Просто всичко е прекалено едностранчиво - няма как в такава критина ситуация да не се задават логични въпроси и всички да повтарят 5 изречения в един глас, освен ако не целят само и единствено паника.

# 10 501

Дали на Лъки мъжът ще организира купон като се завърне?

Не. Ще бъде отделен в друго жилище, сам поне за 14 дни.

# 10 502

Уважаеми журналисти, питайте: кога ще давате на тия с леки симптоми Авиган? За който китайците твърдят че са доказали, че помага.

Това обаче не е правилния въпрос. Правилният въпрос би бил: Имаме ли наличности и/или възможност за доставка на този препарат?

# 10 503
Скрит текст:
Скрит текст:

Ами прав е, и на мен в тези часови диапазони ми се свива сърчецето. И не мисля повече да си го причинявам.

Който е луд - да си го причинява. Аз още от деня, когато с огромни букви изписаха по една телевизия, а водещата с щастлив победоносен тон обяви "Ковид -19 вече и у нас!", просто спрях да ги отразявам въобще, а последните дни не пускаме изобщо телевизия.
На все повече хора им прави впечатление, че медиите(основно телевизиите) нарочно всяват паника, ужас, и съвсем целенасочено раздухват тази истерия, за да плашат още повече ошашавеното население.
С каква цел го правят, не ми е ясно... за сега.
Така е , малко по малко хората започват да се усещат, че има нещо гнило. Дори и тук във форума. Който каже, че със сигурност знае каква е крайната цел в детайли , значи лъже , но това не означава, че няма такава и са токова загрижени да ни "спасяват".
[/quote]
Състоянието на повечето от болните (190 човека) се подобрява...Де факто - през последните години е имало много по тежки вирусно грипни щамове с много повече жертви статистиката го показва .Дори сегашния щам тип B е не по малък злодей от Короната, упорит, неминаващ с месец понякога, предизвикващ хронични бронхити, пневмонии, постоянен дискомфорт в дихателните пътища и опити за отхрачване, неразположение. Почти няма незасегнат .И за него нищо не се говори ! И на мен просто нещо ми убягва целта, но рано или късно всичко ще излезе наяве.

# 10 504

Така е , малко по малко хората започват да се усещат, че има нещо гнило. Дори и тук във форума.
 Моля обясни ми кое е гнилото? Моля ако можете да внесеш яснота и да ни успокойте направете го! С доводи, аргументи и факти.

Невижданата истерия , която се създаде още от много начална фаза, зомбираното поведение на всички медии,едностранчиво предаване на информация, липса на всякаква критичност , напълно игнориране на всякакви други събития и нужди на хората, освен "борбата" с вируса. Просто всичко е прекалено едностранчиво - няма как в такава критина ситуация да не се задават логични въпроси и всички да повтарят 5 изречения в един глас, освен ако не целят само и единствено паника.

И в същото време депутати, без каквито и да е предпазни мерки, наредени гъз до гъз весело чуруликат в пленарната зала. Същото и на брифингите.

# 10 505
  • София
Мдам, дойдохме си на думата - търсим кой е врагът.
По ред на номерата - пенсионерите, дето боледуват; децата, дето разнасят заразата; кучкарите, дето се разхождат с псетата си; пристигащите от чужбина, щото не си седели там в чужбинско; тия без маски, нали колко му е да си я ушият... и т.н., и пр., и още ...
Защо не се спрем все пак? Врагът е един - вирусът. И се лепи на всички.

# 10 506
Просто всичко е прекалено едностранчиво - няма как в такава критина ситуация да не се задават логични въпроси и всички да повтарят 5 изречения в един глас, освен ако не целят само и единствено паника.
Ти си паникьосан, защото от дни повтаряш все едно и също без да си сигурен. Това са типични симптоми на човек, който е попаднал в паническа ситуация и не може да види нищо извън нея, камо ли да осмисли това, което му се казва, още помалко това, което казва. Ти просто повтаряш, повтаряш, повтаряш .......няма да стане истина.

# 10 507
  • инфантилно и разглезено хлапе

Най-гнилото е, че българските медии лъжат за броя на болните от корона-вирус.
Серологичните тестове не са надежден индикатор, защото могат да дадат фалшиво-положителни резултати.
Дори в Китай използват други методи за диагностика на болните.
А по българските медии всеки с положителна серологична проба публично е набеден за "болен от корона вирус". Това не е ли открита измама и медийна истерия?

# 10 508
  • София
Иване щеше да постваш статистиката за сравнение на смърността в Италия сега и същия период 2019.

# 10 509
Никога няма да разбера тоя инат да не се носят маски. Хора, разберете, маските предпазват до някъде, има таблици по проценти за видове маски. Ако вие сте с маска с 50% и Пешо е с маска с 50% това е повече отколкото ако единия или и двамата са без маски. В момента всеки процент на защита е важен за всички. Всеки процент. Какво ви става? Кожата ли ще ви се изрине, проблем някакъв конкретен ли имате с носенето на маска? Не мога да повярвам, че продължавам да чета спорове с от 9 кладенеца вода донесени защо някой нямало пък да слага маска, не предпазвали, пък Мутафчийски не носел. Стига глупости вече. Тия от парламента стоят сгушени един до друг на скамейките на всяко заседание. Да ги вземем ли и тях за пример сега?
Аз също не разбирам ината на някои с тия маски - слагайте, та слагайте. Че и гледат враждебно като зомбита над тея маски по улиците. Ми преценила съм за себе си, че няма да нося. Кое не ти е ок? Ти си искаш да си носиш, носи си. Само ме дразни глупостта на някои да изкупуват маски и ръкавици с кашони, щото видиш ли са много отговорни. Ми не са. Адски са безотговорни даже, защото по тоя начин в складовете се изчерпват защитни материали, които служат на лекарите, за да лекуват децата и близките ви. Те не са за леля Пена да иде до Била с маската.
Така е, вие преценете за себе си. Други пък прецениха, че им се разхожда в парка. Други, че ще идат в спешното направо. Свободна воля, кво да правиш. Защо на тях се сърдите тука, а на тия без маски не? И нали не предпазват маските? За какво са им тогава и на лекарите?
П. П. Не съм от тия, които се запасиха с маски, за протокола.

# 10 510
Уважаема съфорумке/ц, вие, която/който питате за даренията и бяхте поставила детермината без определени от вас градове /защо ли така делите /, видяхте ли линковете или да ги напишем в червено

# 10 511
Моята прогноза е, че през май ще започнем да са връщаме към нормалните си занимания, а юли ще сме забравили за вируса и ще се борим с икономическата криза, което не е по леко, защото там не е ясно колко ще продължи.
Туризмът ще го отнесе, както го донесе. А държавата не е лошо да преосмисли дали да залага на услугите повече отколкото трябва.

Болднатото е добре казано...Flowers Hibiscus
Останалото, съгласна съм. Само че още преди края на април ще се отключат нещата. Няма кой да държи икономиката на пауза дотогава. Всички го осъзнават (надявам се), засега още не го казват, мълчат и чакат нещо да се случи. А то нищо няма да се случи, даже и пикове не мисля, че ще има, напротив. Бавно и постепенно ще осъзнаем, че този вирус отдавна свободно обикаля популацията и вече нищо не може да го спре.

Всички говорите за домашен затвор, щамове, маски, плюнки, а никой нищо не казва за спекулата.
Уж щяха да се борят с нея, но в момента при храните тя се вихри с пълна сила. Продуктите, които редовно купувам са с цени, нараснали с 50 до 100 %. Пример: от днес в супермаркета до работата ми сирене Котидж струва 3.70, при стара цена от 2 лв. за разфасовка от 150 гр.
Какви са вашите наблюдения? Аз съм потресена.
И какви са тези сладки приказки, че пестите като си седите вкъщи. Ами вижте цените на храната, мен от това ме хвана ужас, не от вируса. Ако нямам домашно производство, заплатата ми бързо ще се стопи още преди средата на месеца. Ако все още съм щастлива да съм на работа, разбира се.
Всичко е поскъпнало, дори минералната вода.

# 10 512
Мария 56, ами то точно за това здравната ни система е на такова дередже, щото бедните нещастници, част от които не се свенят да обират и да мамят по-бедни и от тях, не си плащат осигуровките.
Здравната ни система е такава понеже много се КРАДЕ ! И то от хората които са вътре в самата система.По хиляди схеми ! Какво стана с липсващите милиард и половина от Здравната каса , мина замина всичко нали ! И спокойно, никой Българин работещ в чужбина, ИЛИ ТАКЪВ БЕЗ ОСИГУРОВКИ не се е лекувал БЕЗПЛАТНО !!! Ясно ли ти е !

Я се поуспокой, че не е приятно да се води диалог с истерясали госпожи.
Източването на системата е другия проблем, но неплащането на осигуровки не е по-малък, нито ще се изпари като такъв при наличието на другия.
Нищо не валидират твоите писания - всеки трябва да плаща, ако иска лечение. Още повече, че не са някакви астрономически суми в България. По-малко е от стойността на телефоните на половината "бедни".

Източването на системата, не е другия, а е основния проблем, който умишлено се неглижира и не се решава от десетилетия. Сега ще берем плодовете.  Фалшиви  пътеки,  измислени болни,  помня едно журналистическо разследване преди доста години как в една болница в Перник купуват храна за изхранване на болните - пакет юфка около 2-3 лева  на едро от "наша" фирма.  Разследванията обаче винаги си остават само журналистически.
Та ето къде са ни парите.  Така се купува Майбах, а не с магазинче за хранителни стоки или  някакъв дребен бизнес.

# 10 513
  • Другата България
Мисенце, връщат се хората ,които са работили на черно, или не са работили изобщо. Те нямат там нито работа вече, нито здравни осигуровки, а вероятно и квартири. И моите роднини си останаха, но там, където са имат по-добри шансове. Тези, които се връщат, нямат никакви и си идват. Не вярвам да е помислено за тях. Не знам как ще ги лекуват. Со Лъки си мисли, че си идват учени и моряци или студенти само. Или се прави на ударена. Ще каже човек, че сме 50 милиона народ, та вече 200 хиляди учени и моряци се завърнаха и още идват. Даже  Лайън е казала да си отворят границите другите държави, за да преминат завръщащите се българи и румънци. Все учени и моряци прекосяват сега Хърватия и Словения.
Въпреки че смятам, че постовете на Ън са крайни и на моменти цинични, и доста груби, съм съгласна с нея. За основната част от тези, които се прибират. За етнос и манталитет. За това, че сега се прибират именно защото нямат осигуровки в страните, в които бяха, работеха на черно, просеха, някои и проституираха, изобщо "прехранваха се". Нито един от тях не е отишъл, за да изпраща пари тук и да подпомага икономиката на България, сега си харчат парите тук, защото са дошли по принуда, а не защото искат. И продължават да се прибират. И правят купони по гетата, с безпрецедентна наглост си търсят правата, държат се така, сякаш всички са им длъжни, държавата им е длъжна, ние сме им длъжни-за всичко. "Поръчват си" линейки за убоден пръст или препиване с алкохол, и когато им се откаже, отиват на място и нападат медиците, крещят, чупят, вандалстват....защото ние сме им длъжни. На тях, на същите тези, които само допреди месеци ги гледахме по репортажи от немските градове, където бяха се изнесли на тумби и в които репортажи хулеха и попържаха държавата, която са напуснали, защото "там, в чужбината" помощите са в пъти повече, а за тях това е най-важното - някой да им дава пари докато те лентяйстват и правят купони. Плюеха същата тази държава, от която сега искат да са равноправни с останалите, които с години внасят вноски в ЗК и които сега логично очакват да им се помогне, ако се наложи. Дано не се налага!

# 10 514

Всички говорите за домашен затвор, щамове, маски, плюнки, а никой нищо не казва за спекулата.
Уж щяха да се борят с нея, но в момента при храните тя се вихри с пълна сила. Продуктите, които редовно купувам са с цени, нараснали с 50 до 100 %. Пример: от днес в супермаркета до работата ми сирене Котидж струва 3.70, при стара цена от 2 лв. за разфасовка от 150 гр.
Какви са вашите наблюдения? Аз съм потресена.
И какви са тези сладки приказки, че пестите като си седите вкъщи. Ами вижте цените на храната, мен от това ме хвана ужас, не от вируса. Ако нямам домашно производство, заплатата ми бързо ще се стопи още преди средата на месеца. Ако все още съм щастлива да съм на работа, разбира се.
Всичко е поскъпнало, дори минералната вода.
Поскъпването започна още преди ковид да дойде при нас. Сега им е още по лесничко да надуват цените. И не говоря за котидж сирене, а за обикновено бяло и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт