COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 347
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 120
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
И аз харесах тази статия, пускам я пак.
Дано я прочетат повече хора.
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … no_golemi_razmeri
Най доброто което съм чела по темата от началото до сега.
Само като прочетох началото плюс началото на другия материал ("Освен психопатен, българинът е страхлив" - психопатен, ти да видиш), и ми се отщя да чета нататък. Така и ще пропусна най-доброто по темата.

П.П. Да знам отсега, да не ходя да се лекувам при тоя, ако се наложи някой ден. Wink Никак не ми вдъхна доверие.
Няма как да се хареса на всички, ще има хора, които ще се разпознаят в описанията.
Да, аз също се разпознах. От групата на безстрашните съм, и то само благодарение на тези, които умират от страх. Научих се да ги разбирам и да им благодаря, защото ако не бяха те, нямаше да разбера, че съм със здрава психика. Само моля да не стават агресивни, защото от това ме е страх - от обезумели от страх хора.
Напротив, точно ти си буквално обезумяла от страх. До степен, че напълно отричаш реалността, което е всичко друго, но не и признак на здрава психика. Затова и непрекъснато скачаш на хора, които пишат неща, които те стресират и паникьосват. Аз агресия виждам единствено от твоя страна, а не от страна на Роналд например, който зададе съвсем спокоен въпрос.

И на спасителите на света им е отделено място в статията.

# 15 121
Не знам следите ли брояча, но смъртността е вече 16% при приключените случаи.
Добре де  как изчисляват %, като реално идея нямат колко точно са заразени и колко точно са болни?

Елементарно - пишат си го хората в италианската преса. Процентът  смъртност е на база тествани случаи. Т.е - извличат процент от тествани към починали. На фона на меко казано скромното тестване, смятайте  колко изкуствено голям процент починали може да се получи. Елементарна математика.

# 15 122
направо беше струпване на хора, даже в магазина жена около 70  и кусур год. се сблъска в мен). А и тези чужденци
По-добре е точно ти да стоиш май само вътре. Пази се, стискаме палци Flowers Four Leaf Clover

# 15 123
Ами аз бях много зле, ама си мислех от притеснение преживяно предишно, стрес, натоварване, нещо ме духнало, бе... Дори лека температура имах, с парацитамол и нурофен горе-долу свалих, но не и кашлицата. Правя чайчета, пия витамини, лежа предимно, но отказах да се храня, по никакъв начин, дори и с празен стомах не се получава.
Преди не казваха за повръщане, разстройство.. пих лопедиум и сега само хранопровода ми е зле.
Бе да не ви занимавам, ама.. беше по-добре по едно време, към оправяне и от 2 дни същото. Всеки ден си мисля да звъня и отлагам, не ми е удобно. Трябваше да взема и лекарства с книжката , имам тежко болен и алергичен към всякакви антибиотици. Колкото и да го отделям не може да се получи, взе нещо да има и той симптоми, като моите. Не излизам почти никъде, на 4-5 дни за хляб и то опакована със строителни очила, някаква маска успях да купя с винтил пак от железарски магазин дето пишете , че уж са добри ффр2 , пък дали са тези дето казват за лекарите не знам. Сега лекарката не е на работа, само в кабинета имам телефон, евентуално понеделник ще чакам. Бе движа се, ама почвам да развивам паника. То аз си карам една настинка или грипче с месеци, та..не знам какво е .
Нали да не пречим и ..а по телефона какво да обяснявам, ще ми изпише парацетамол и нещо против повръщане и чайчета. Задух засега нямам, но като кашлям и не ми стига въздух, много продължително и някак давещо се.
Извинявайте, не се правя на интересна, просто нещо изведнъж се притесних, не че и преди не писах, ама много вече време...

Това за чужденците в блоковете имаше такъв проблем в Бургас писаха по пресата и кметът побеснял, научило се уж случайно. Масово, почти като ни сложиха в карантина или малко преди това, много хора от Италия писаха са се насочили за стаи и апартаменти от Airbnb. Та в много блокове може да има такива чужденци. В Бургас ги сложили уж под карантина писаха, били се разхождали свободно и мотали преди това.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:17 от Анонимен

# 15 124
Добре де  как изчисляват %, като реално идея нямат колко точно са заразени и колко точно са болни?
На базата на инфо с което разполагат към момента.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 15 125
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо Берлин се готви за такъв апокалипсис, при все, че Германия е със завидно ниски цифри - към момента?
https://dnes.dir.bg/svyat/berlin-mobilizira-15-000-voenni-gotvi- … -milion-pochinali
Защо разпространявате всякакви помии? По-добре ли ви кара да се чувствате тая глупост? Поне проверявайте откъде идва информацията.
От Dir.bg, дал съм линк, мисля че е сериозен сайт. Точно затова я постнах, защото ме шокира, честно казано?
Споделете, опровергайте и ни успокойте, че не е верно.
И аз се шокирах, точно че сайта е сериозен. Надявам се лекарите ни да не са на нивото на журналистите ни.
На 1 млн. заболели залагат/предполагат 12 000 жертви. В момента са 47373 заразени, 285 починали. Ако написаното е истина, простата аритметика предполага повече от апокалипсис.
Мисля, че просто са съчетани две новини в една.
Ето тук също се споменават прогнози за един милион.
https://www.teletrader.com/coronavirus-death-toll-could-top-1m-i … /details/51675096
Благодаря за линка!
Дир - а са изтрещяли и лекарство ми рекламират на първа страница.

На базата на инфо с което разполагат към момента.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
23% са възстановените, 4,5% са починалите на база данните в сайта. Вероятно останалите проценти са между двете състояния.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:15 от Mama_Nana

# 15 126
  • There I was on a July morning
Изгледайте видеото и вижте статията. От 2015г.Говори се за създаването на този вирус още тогава.
https://bgnews.space/2020/03/26/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%80%d … 0%b0%d0%b7%d0%b2/
Мда, тогава е и подаден иск за патент... https://patents.google.com/patent/US10130701B2/en
Признавам си, че набързо прегледах информацията, но това е иск за патент за ваксина, не е подаден от китайци и не е ясно кой щам е. Какво доказва това?

# 15 127
И аз харесах тази статия, пускам я пак.
Дано я прочетат повече хора.
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … no_golemi_razmeri

Аз пък харесах коментарът под нея:
"Язък за хубавото куче ,с такъв стопанин ..." Sweat Smile

# 15 128
Ми звъни де, недей да гадеш какво ще ти кажат, звънни и чуй.

# 15 129
Ами аз бях много зле, ама си мислех от притеснение преживяно предишно, стрес, натоварване, нещо ме духнало, бе... Дори лека температура имах, с парацитамол и нурофен горе-долу свалих, но не и кашлицата. Правя чайчета, пия витамини, лежа предимно, но отказах да се храня, по никакъв начин, дори и с празен стомах не се получава.
Преди не казваха за повръщане, разстройство.. пих лопедиум и сега само хранопровода ми е зле.
Бе да не ви занимавам, ама.. беше по-добре по едно време, към оправяне и от 2 дни същото. Всеки ден си мисля да звъня и отлагам, не ми е удобно. Трябваше да взема и лекарства с книжката , имам тежко болен и алергичен към всякакви антибиотици. Колкото и да го отделям не може да се получи, взе нещо да има и той симптоми, като моите. Не излизам почти никъде, на 4-5 дни за хляб и то опакована със строителни очила, някаква маска успях да купя с винтил пак от железарски магазин дето пишете , че уж са добри ффр2 , пък дали са тези дето казват за лекарите не знам. Сега лекарката не е на работа, само в кабинета имам телефон, евентуално понеделник ще чакам. Бе движа се, ама почвам да развивам паника. То аз си карам една настинка или грипче с месеци, та..не знам какво е .
Нали да не пречим и ..а по телефона какво да обяснявам, ще ми изпише парацетамол и нещо против повръщане и чайчета. Задух засега нямам, но като кашлям и не ми стига въздух, много продължително и някак давещо се.
Извинявайте, не се правя на интересна, просто нещо изведнъж се притесних, не че и преди не писах, ама много вече време...

Може да е обикновен фарингит. Аз преди години след една обикновена настинка с хрема се обзаведох точно с това. Бухах 2 седмици, накрая отидох да ме види.

Освен това при теб може да е от неизлизането. Прахът вкъщи може да е отключил някоя алергия.

Междувременно иди до аптеката и мента, глог, валериана и пий, че нервите не са шега работа.

# 15 130
  • Варна
Мога да стоя вкъщи, колкото ми кажат и колкото трябва, но нека някой да ми каже ядливи ли са краката на столове и маси, мебели и там всичко каквото има в един дом. Днес ми звъняха и от банката, че закъснявам с вноската, извънредното положение било от скоро, не било оправдание, че в момента ми е трудно. Било просто измъкване, използвайки положението. Нищо, че още преди обявяването на извънредното положение работата ми намаля и спря. Та, да, страх ме е и бих стояла у дома, пазейки се и пазейки другите, и стоя, щото в моя сектор в момента работа няма. Но как да стоя и да чакам неопределено време, като парите се топят, няма приходи, а сметките вървят.
Джаста, Б.Б.ни посъветва да теглим нови кредити. Социалната ни политика е мираж. Засега не ни заповяда да садим компири или угояваме прасета. Това е част от биографията му.
Карантината е фарс и явно повече ще навреди. Не важи за някои браншове и малцинствата. Пълна изолация е невъзможна. Във Варна улиците са пълни с хора. Някои не знаят какво е дистанция. Споделете положението във вашите населени места.

# 15 131
Изгледайте видеото и вижте статията. От 2015г.Говори се за създаването на този вирус още тогава.
https://bgnews.space/2020/03/26/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%80%d … 0%b0%d0%b7%d0%b2/
Мда, тогава е и подаден иск за патент... https://patents.google.com/patent/US10130701B2/en
Това е fake news. Или по-точно една новина, която няма нищо общо с другата. Компютри и компоти, така да се каже.
Понеже в Италия въпросният запис мина през всички фейсбуци и всички уотсаппи, затова съм толкова "запозната" Simple Smile)))

Ето статия за гугъл транслейт, ако някой се интересува:
https://www.repubblica.it/cronaca/2020/03/25/news/coronavirus_tg … trelli-252312426/

# 15 132
Защо не ги попитате просто хората - от кога са в страната и дали знаят за карантината, ако са влезли през последните две седмици?
Съседът се е опитал да ги разпита, но те не са му отговорили. С тях имало един българин, но се е скрил, за да не отговаря на въпроси. Само като се замисля, тези може са  и бежанци или не дай си боже терористи. Съседи са говорили със собственичката на апартамента( жената живее в чужбина и някаква приятелка й настанява наемателите,основно чужденци) и тя е казала,че това е положението- хората били американски граждани ( нищо,че са с бурки) и не могли да си отидат в САЩ заради положението там сега.

# 15 133
  • Варна

Джаста, Б.Б.ни посъветва да теглим нови кредити. Социалната ни политика е мираж. Засега не ни заповяда да садим компири или угояваме прасета. Това е част от биографията му.
Картофи и свинско внасяме. Погрижиха се да е така.

# 15 134
Фанфанито-обади се на ЛЛ.Аз вчера звънях на моята,че изведнъж се оказа,че за едни хапове ми заискаха рецепта.И тя ме извика за да ми я даде,аз отказах ,и ми я прати по мейл.Казвам го в смисъл,че не мисли,че ще те отсвири-все пак не са приключили прегледите и др..Няма смисъл да стоиш и да се чудиш-само се притесняваш допълнително...звъни и Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт