COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 750
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 040
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
От 274 теста днес - 15 положителни.
Защо улавяме толкова малко положителни, при положение, че изследват високо рискови случаи? 🤔
Обнадеждаващо ли е, или говори за некадърно вземане на проби? 🤔
И какво беше това, че в Пловдив НЕ ИСКАТ да взимат проби? 🤔

И мен това за Пловдив ме притесни, че съм в областта. Каза, че не тестват достатъчно.
Шефа на Пирогов, по нова тв, каза, че и въздуха е заразен.
Може ли.да се види някъде какво точто е казал Балтов.Гледах,но ми звънна телефона и не чух всичко.

Само това каза. Помоли да си стоим по къщите, че и въздуха е заразен.
Не го знам кой е този Балтов, но ако се изказва от позицията на специалист, може спокойно да си скъса дипломата. Вирусът се предава от човек на човек или чрез заразени повърхности, не се носи ей така по въздуха. Хич не се учудвам, че в България /ако бг мамма е представителна извадка/ е такава истерия.
Точно това и мен ме гръмна.
Ако се предава по въздуха, означава да не си проветрявам, а на някой от прозорците да си монтирам филтърна система и само през нея да влиза кислород у дома. Да се барикадирам вкъщи и в близките година- две изобщо да не излизам.

# 17 041
  • Там,където се събуждам щастлива.
Защо се връщат ли губретчиите? Явно са останали без работа, като че ли тук ще имат работа...
Нали тук (в темата) се развиват теории, че тези хОра плащали хиляди евра данъци и ние с нашите мижави данъци, не можем да им стъпим на малкия пръст? Не следва ли, ако си плащал огромни суми данъци, да изискваш от въпросната държава грижа за здравето си? Нали затова плащаш, ако ти се наложи, да ти окажат помощ? Ако съм плащала хиляди евра данъци, бих предпочела да ме лекуват в Лондон, Париж, Берлин отколкото в Хасково напр.

Има голяма разлика между гурбетчия и трайно установен в чужбина. Следя от доста време страницата за българи в Холандия и през последните месеци-една година беше лавина от хора, които се канеха / дойдоха тук. Тези хора работят през агенции и са на временни договори. Много от тях на 0 договор, което означава, че ги наемат само ако има работа. Ако няма работа, няма и пари. Имат здравни застраховки, които са основни. Няма да ги изхвърлят от болницата, ако се разболеят, но проблема е, че нямат средства за квартири. Някои агенции дават квартири, но много от тях дойдоха и се хванаха на хорото на българи (предимно от турски и цигански произход), които ги караха (карат) за една стая да плащат над 500 евро.
Ако договорите са читави, то имат право да подадат за помощи. Само не се знае колко са читави и колко са работили на черно.

Изолацията в България е проблем ако живеят в апартаменти. Затова трябва да се помисли за нещо друго. Общежития, може би?

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 23:27 от Kalinka

# 17 042
Нали до 3 часа виреел във въздуха?

# 17 043
Вирусът се предава от човек на човек или чрез заразени повърхности, не се носи ей така по въздуха.
Това няма как да го знаеш . Китайците разпръскваха дезифрнктанти във въздуха . Плюс това имаше случаи на заразени от една сграда без да са контактували . Предполагаше се че вируса е минал през вентилационните системи .

# 17 044
Преди два дена изследваха фекални води в Холандия и откриха вируса в тях.

Нашите в България къде се изливат?

Смятай по морето какво ще стане.

# 17 045
  • на пистата
Според мен има предвид за застоялия въздух в помещенията.И на брифинга един път казаза да заложим на естественото проветряване,отворени врати и прозорци.Има логика,ако в едно магазинче влезнат 2ма заразени и кихат и кашлят а не се проветрява.

# 17 046
Скрит текст:
Скрит текст:
Скоро ще излизаме и в града си с декларации https://www.flagman.bg/article/210945

Вместо да си играят на декларации, да започнат с тестване колкото може повече. Това искат все повече специалисти. Да се види истинската картина и да се види до къде сме реално. А не, да гадаят, кога ще е пика и платото, без да имат достатъчно изследвани резултати.
Едното не пречи на другото - тестване и ограничаване. А и какво от това, че ще тестват! Обсъждано беше, да се направи контролна група от 1000, 10 000 човека, подбрани по някакъв критерий и да ги тестват. Няма да получат цялата картина /това е и невъзможно/, но ще има над какво да си упражняват титлите.
Да тестват хората, които всеки ден са на първа линия - лекари, полицаи, такива, които се срещят с различни хора ежедневно.
Да не забравяме, средствата са ограничени, тестовете още повече, не само като бройка, но и като достоверност.

Ето малко за тестовете от специалист.
https://czpz.org/treatment/professionals/12343-2020-03-23-08-53-54
Ще може да ограничим хората с активна форма на болестта или са безсимптомни, но с активно размножение на вируса и да ги изолираме.  Как и къде?
Кой ще прави тестовете?  Не вярвам ЛЛ да поемат този риск.
От къде ще се започне?  Не си представям възможност София, Пловдив, Варна да могат да ги тестват, да констатират кой какъв е, да ограничат и да изкоренят заразата. Нямаме такъв потенциал.

# 17 047
  • Пловдив
"Пристигащите на ден в България са десетки хиляди" Flushed - ген. Мутафчийски днес

Добре де, тези хОра нали най-чинно си плащат данъците там т.е. би трябвало да разчитат на здравните с-ми на държавите, където плащат данъци? Защо са хукнали към БГ?
Защото са останали без работа най-вероятно.

# 17 048
  • Пловдив
Ами на вас въздушно-капков път какво ви говори. Ходиш по улицата. Преди теб някой киха. Част от капките падат на земята, но най-фините остават прикрепени към праховите частици, които ако си без маска нямат съвсем никаква преграда. То защо не позволява седянки по пейките и да се шляеш в близост и други хора.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 19:13 от dazel

# 17 049
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо улавяме толкова малко положителни, при положение, че изследват високо рискови случаи? 🤔

И мен това за Пловдив ме притесни, че съм в областта. Каза, че не тестват достатъчно.
Може ли.да се види някъде какво точто е казал Балтов.Гледах,но ми звънна телефона и не чух всичко.

Не го знам кой е този Балтов, но ако се изказва от позицията на специалист, може спокойно да си скъса дипломата. Вирусът се предава от човек на човек или чрез заразени повърхности, не се носи ей така по въздуха. Хич не се учудвам, че в България /ако бг мамма е представителна извадка/ е такава истерия.
Ако се предава по въздуха, означава да не си проветрявам, а на някой от прозорците да си монтирам филтърна система и само през нея да влиза кислород у дома. Да се барикадирам вкъщи и в близките година- две изобщо да не излизам.
На китайците им беше забранено да отварят прозорците.

# 17 050
От където и да се гледа, направо ни ..... майката отвсякъде.

# 17 051
Виждам, че някои по-схватливи, като Millitana взеха да се усещат за някои работи, а други още са някъде в облаците. Приземяването предстои. Не помня коя особа се изцепи, че като свърши епидемията ще се събудим в
един съвсем различен свят...Вярно е.

# 17 052
Скрит текст:
Скрит текст:
Скоро ще излизаме и в града си с декларации https://www.flagman.bg/article/210945

Вместо да си играят на декларации, да започнат с тестване колкото може повече. Това искат все повече специалисти. Да се види истинската картина и да се види до къде сме реално. А не, да гадаят, кога ще е пика и платото, без да имат достатъчно изследвани резултати.
Едното не пречи на другото - тестване и ограничаване. А и какво от това, че ще тестват! Обсъждано беше, да се направи контролна група от 1000, 10 000 човека, подбрани по някакъв критерий и да ги тестват. Няма да получат цялата картина /това е и невъзможно/, но ще има над какво да си упражняват титлите.
Да тестват хората, които всеки ден са на първа линия - лекари, полицаи, такива, които се срещят с различни хора ежедневно.
Да не забравяме, средствата са ограничени, тестовете още повече, не само като бройка, но и като достоверност.

Ето малко за тестовете от специалист.
https://czpz.org/treatment/professionals/12343-2020-03-23-08-53-54
Ще може да ограничим хората с активна форма на болестта или са безсимптомни, но с активно размножение на вируса и да ги изолираме.  Как и къде?
Кой ще прави тестовете?  Не вярвам ЛЛ да поемат този риск.
От къде ще се започне?  Не си представям възможност София, Пловдив, Варна да могат да ги тестват, да констатират кой какъв е, да ограничат и да изкоренят заразата. Нямаме такъв потенциал.

За мен е по интересно следното от статията - Тестът е положителен за IgG, но отрицателни за IgM, при хора, които са преболедували инфекцията с коронавирус и са създали траен имунитет. Те не са заразни за останалите и не могат да се заразят отново, поради което не се нуждаят нито предпазни средства, нито се налага каквито и да е ограничения в придвижването им. Те вече са част от стадния имунитет.
Тези с имунитета,  кога и как ще ги разберем от статистиките?

# 17 053
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

На китайците им беше забранено да отварят прозорците.
А в България забранено ли е?
В Германия, поне в моя район, нямаме такива разпореждания Rolling Eyes

# 17 054
Днес в Италия от пресата
5,217 заразени
756 починали

https://www.lastampa.it/cronaca/2020/03/29/news/coronavirus-il-b … -a-646-1.38653299

Общи условия

Активация на акаунт