COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 244
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 765
  • София
Скрит текст:
СЗО непрекъснато тръби, че не препоръчва масовото носене на маски.
WHO officials do not recommend mask wearing for healthy members of the general population.

https://www.weforum.org/agenda/2020/03/who-should-wear-a-face-ma … rch-who-briefing/

А да, у нас всеки е потенциално болен или нарушител. Особено редовните работещи и плащащи данъци.

Междувременно и в Италия и в Испания смъртността не е надвишила  и  10 човека от обичайната за миналата година.

Носенето на маски крие рискове, особено когато не се сменят на два часа. Човек може да получи паническо разстройство, задух, а ако маската е навлажнена, поради изкуственото чувство за неприкосновеност от носенето й, да понижи мерките за социална изолация, което да го изложи на зараза. Та в този смисъл се чудя, понеже само 300 души болни, а вече похарчихме 3 милрд., дали пък целта не е да се повиши заболеваемостта? Шегувам се, обаче и на мен ми се струва пресилено всичко това с тая Корона...

Колко месеца още трябва да минат, за да схванете, че са само 300 именно заради мерките?
Не е сигурно. Установените заразени са толкова, защото се тества малко и защото хиляди си седят вкъщи и се самолекуват. Наивно е да мислиш, че има само 300 заразени.

# 18 766
  • Bulgaria
Има ли някой от тези, които имаме симптоми като дразнене / усещане за налеп в гърлото да си е правил тест или рентгенова снимка? Или пък да е ходил на преглед?

# 18 767
Е, не е е вярно това за смъртността в Италия поне. Надвишила е много обичайната.
Айде бе, не думай. И къде е тази статистика да я видим - колко човека месечно са умирали в Италия преди корона вируса и колко човека са умрели последния месец?
Дайте да я видим и да сравним - колко човека са умирали на месец естествено преди епидемията в Италия, и колко са умрели на месец, след обявяването на епидемията.

Вчера дадох линк от Бергамо, ако го намеря ще го копна пак, а междувременно можеш ти да дадеш линк в защита на тезата си. И айде малко по-спокойно!

# 18 768
Цитат
Някой разбиращ би ли дал отново пояснение точно каква маска има смисъл да се ползва. Медицинските, обикновените отказвам изобщо да ги коментирам. Маска, която да се ползва за деня и вечер да се дезинфектира. Казвате, че от плат, дори да е двоен не върши работа?
Авторът на темата е най разбиращият по този въпрос, вероятно като го прочете ще ти отговори.
Цитат
50 проби за Банско май са малко. Интересно какво ще покажат. Вярно, че не всички от населението са контактували с чужденците, не всички работят с чужденците, но пак си е било огнище. Официално са 10 хиляди население по преброяването. Пробите излизат 5 на 1000, но пак не излиза сметката, защото не знаем каква е извадката, вероятно на контактни и проявили симптоми.
Като нищо може и нищо да не покажат, Grinning ако приемем че ситуацията в Банско е над 10 пъти по зле като заразени на глава от населението спрямо България. Това прави макс. около 30 човека (реално заразени, от които симптоми имат около 6, 7) Ако правилно са ги подбрали като контактни и т.н. може и да уцелят една голяма част ама ако са ги избирали на случаен принцип може и нищо да не уцелят.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 10:18 от Анонимен

# 18 769
От вчера Рамус приема проби на желаещи да се изследват за Ковид и от други градове.
https://ramuslab.com/spisak-adresi-ramuslab-covid19-koronavirus/
Бързия влак, всичко разбрахме за маските, професорите също обясниха, и то не само по нашенско, а и по чужбинско.
И аз разбрах за маските. Ефектът е преди всичко психологически, защото те демотивира да излизаш. Разходката с маска е меко казано неприятна, аз се задушавам, очилата ми се потят, става ми горещо и се появява усещането "извън кожа", т.нар. съклет.
Иначе съм много далеч от мисълта, че пазя някого или себе си. Добрах се до обикновени маски от плат и нямам намерение да търся други на космически цени.

Не е сигурно. Установените заразени са толкова, защото се тества малко и защото хиляди си седят вкъщи и се самолекуват. Наивно е да мислиш, че има само 300 заразени.
+ 1. Наивно не, ами...мерките, та мерките. Хиляди стоят вкъщи на доброволна карантина, всеки ден се съобщава как излизат, още толкова се прибират  постоянно с полети от чужбина и щъкат. Никой не тества тези хора, вирусът си шета нерегистриран отдавна у нас. Позитивните са най малко х 100 на обявените случаи.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 11:11 от Анонимен

# 18 770
Скрит текст:
Скрит текст:
СЗО непрекъснато тръби, че не препоръчва масовото носене на маски.
WHO officials do not recommend mask wearing for healthy members of the general population.

https://www.weforum.org/agenda/2020/03/who-should-wear-a-face-ma … rch-who-briefing/

А да, у нас всеки е потенциално болен или нарушител. Особено редовните работещи и плащащи данъци.

Междувременно и в Италия и в Испания смъртността не е надвишила  и  10 човека от обичайната за миналата година.

Носенето на маски крие рискове, особено когато не се сменят на два часа. Човек може да получи паническо разстройство, задух, а ако маската е навлажнена, поради изкуственото чувство за неприкосновеност от носенето й, да понижи мерките за социална изолация, което да го изложи на зараза. Та в този смисъл се чудя, понеже само 300 души болни, а вече похарчихме 3 милрд., дали пък целта не е да се повиши заболеваемостта? Шегувам се, обаче и на мен ми се струва пресилено всичко това с тая Корона...

Колко месеца още трябва да минат, за да схванете, че са само 300 именно заради мерките?

Има косвени методи за оценка и един от тях е броя постъпващи в болница в утежнено състояние... не мисля, че са само 300 заразените, но не мисля и че са 30 000..

# 18 771
Има достатъчно сериозни публикации кои предприятия затвориха, колко са зависими от внос/износ, мярката 60/40 как всъщност е 23/77 и прочие и прочие.
Това как го изчислиха!
Скрит текст:
При  ОД 610 лв. Работодателя има общ разход  725.41лв., от които 115.41лв. са осигурителни вноски и 610 лв. брутна заплата, която в случая е равна на ОД.
115.41 лв. се запазват за работодателя, но ОД/брутната заплата намалява с 60% т.е. работодателя плаща 40% - 244лв.
Общ разход на работодателя става 359.41 лв., което не е 77%  от общ разход, който е плащан в нормални условия.
Къде бъркам?
Ето едно примерно изчисление :
http://bica-bg.org/category/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/

Благодаря!
Но сметките не са верни поне математически.

# 18 772
Аз имах чувството, че сливеците ми са пораснали близо 2 седм. Но според МП, който не чете фейк новини, това не е симптом. Все пак се обадих на ЛЛ. Три пъти звънях по различно време през делниците - никой не ми вдигна. Та въобще и нищо не си направих, мина ми с чайове и витамини. Но аз бях ограничала излизането си, а МП ходеше само на работа. Той е добре, така, че надали е било....

# 18 773
  • на пистата
Аз имах чувството, че сливеците ми са пораснали близо 2 седм. Но според МП, който не чете фейк новини, това не е симптом. Все пак се обадих на ЛЛ. Три пъти звънях по различно време през делниците - никой не ми вдигна. Та въобще и нищо не си направих, мина ми с чайове и витамини. Но аз бях ограничала излизането си, а МП ходеше само на работа. Той е добре, така, че надали е било....
След 5дни Температура и болки в гърлото днес сина ми е с гнойна ангина.Мъжя ми също.Не знам на какво се дължи това.

# 18 774
Има достатъчно сериозни публикации кои предприятия затвориха, колко са зависими от внос/износ, мярката 60/40 как всъщност е 23/77 и прочие и прочие.
Това как го изчислиха!
Скрит текст:
При  ОД 610 лв. Работодателя има общ разход  725.41лв., от които 115.41лв. са осигурителни вноски и 610 лв. брутна заплата, която в случая е равна на ОД.
115.41 лв. се запазват за работодателя, но ОД/брутната заплата намалява с 60% т.е. работодателя плаща 40% - 244лв.
Общ разход на работодателя става 359.41 лв., което не е 77%  от общ разход, който е плащан в нормални условия.
Къде бъркам?
Ето едно примерно изчисление :
http://bica-bg.org/category/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/

Това изчесление е леко тенденциозно от гледна точка на работодателите.
Простата сметка показва, че при 1000лв. заплата и осигуровки за сметка на работодателя върху цялата сума от 19.22% за всички фондове, разходът на същия този работодател при схема 60/40, е 400лв.+192.20 - 592.20лв.- това е сумата за сметка на бизнеса.
Останалото под формата на осигуровка и данък, което се връща в държавата е за сметка на самия работник, както е било до сега, така че делът на работодателите не е 77% в никакъв случай.

Данъчните плащания няма как да не се направят, защото всички на които разчитаме, като полиция, лекари и т.н., вкл. и пенсионерите ще останат без доходи.
Тежестта я понасяме всички, бизнесът да не си приписва свръх заслуги, които числата не потвърждават.

# 18 775
Сам Генералът нагледно показа по телевизията за какво единствено стават тези платнени маски - само да си избършеш очилата с тях.

# 18 776
За мен кичозната маска е подигравателно отношения към ситуацията. Може и да съм субективна.

# 18 777
  • на пистата

А как ще следят и глобяват всякакъв вид клошари, които щъкат наоколо? Тези хора в момента също разнасят зараза, и то не само короната, а и всякакви други инфекциозни болести. Преди клошарите някак се губеха между населението, но сега се вижда колко са много на фона на празните улици.
При нас вече ги глобяват,не че ще си вземат парите,но поне ще ги стреснат.Вчеря един на нашия контейнер като ме вида и си скри лицето с вестник.
https://www.marica.bg/index.php/region/karlovo/karlovski-policai … mi-s-po-5000-leva

# 18 778
Много смущаващи цифри от Италия и Испания вчера. Няма ли да спада вече, не се ли стигна тоя пик. Испанците са изпраскали повече от 7000 нови случаи????

# 18 779
Ефектът е преди всичко психологически, защото те демотивира да излизаш. Разходката с маска е меко казано неприятна, аз се задушавам, очилата ми се потят
Ето едно обективно мнение. Аз също имам големи проблеми с изпотяването на очилата. Мисля да реша проблема с изпълнението на заповедта като си ушия тензухена маска за "откритите обществени места". В противен случай по - скоро ще имам нужда от  помощ в травматологично,  отколкото в инфекциозно отделение

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 10:37 от pep_si

Общи условия

Активация на акаунт