COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 211
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 305
  • София
Ама не е безсмислено носенето на маски.
Макар и да не те предпазва от заразяване, освен някои видове маски, които са относително ефективни, поне пречи на масовото разпръскване на телесни течности и съответно мазане след това по дръжки и други повърхности.
Да, и аз си промених мнението за маските, щом в известна степен може да се намали разпространението на заразата. При такава заболеваемост и смъртност всеки процент е важен.

И стига с това кой какво казал, кой какво рекъл.
Всеки може да си промени мнението, само глупакът не си го променя.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 19 306
Господари на ефира дали ще имат наистина днес пряко излъчване във фейсбук с Борисов и Мутафчийски, които ще отговарят на въпроси на зрителите? Така са обявили, за 18,00 часа е. Гледах календара, не е още 1-ви април Simple Smile Чакам.

# 19 307
  • София
Елфичка, не "си пишеш с хора с алуминиеви шапки". Май не правиш разлика между разказ от гледната точка на очевидец и участие на разказвача в действието. Аз в момента преразказвам това, което гледам, при това се старая да запазя неутрално отношение, почти цитирам думите на хората, включително съм цитирала превода на "пока есть дрова в костре", вярно, малко неточно, но за по-точен превод не се сетих. Ако знаеш руски, преведи си я сама. Ако ще спориш с имунолога - обадИ се в студиото им, и може да си зададеш негодуванието, хем може да си сензация - каналът е Первяы, предаването е "60 минут" мисля.

# 19 308
Мен най-много ме дразнят хората, които досега плюеха по България и  и работеха по чужбина, че там било по-хубаво, а сега всички тичат насам...

# 19 309
Ето, току що , в Лице в лице, професор Георгиев, виден анестезиолог, каза, че маските предпазват и помагат да се редуцира вируса, разнасян от секретите на заразени хора.

# 19 310
  • Ispania
Мен най-много ме дразнят хората, които досега плюеха по България и  и работеха по чужбина, че там било по-хубаво, а сега всички тичат насам...
Е и аз не мога да разбера кой би тичал към България при такава пандемия , ако не е сезонен работник или нелегален там където е (бил) .

# 19 311

Нищо ново. Вече беше казано, че освен маски трябва и ръкавици. Който има акъл и желание за превенция, ще ползва и двете.

# 19 312
Може пък и на това да се дължат малкото тежки случаи в България, както и мистериозното незаразяване на половинките на много от болните.
Повечето половинки си имат пневмония, просто нямат положителен резултат. Може по-късно да позитивират.

# 19 313
  • Варна
Е и аз не мога да разбера кой би тичал към България при такава пандемия , ако не е сезонен работник или нелегален там където е (бил) .
Гурбетчиите, т.е. тези, на които семействата им са тук.

# 19 314
не знам да ви кажа, сега гледам на на руснаците една дискусия. Същата като при нас. И там един имунолог, заслужил лекар и т.н. обяснява за пика - пик е когато броят на случаите на заразените всеки ден се удвоява или нещо близко до това. Питат го кога ще го стигнем и минем този пик - когато " всички дърва в огъня изгорят", т.а. трябва определено количество хора да го минат. Тук водещият изпадна в ужас и го пита какъв е тогава смисълът на мерките, щом
 трябва така или иначе да го минат и ще има пик - зелта на мерките е този пик вместо да е висок и наведнъж да се натовари всичко,  да е по-полегат и за по-дълго време.
Щял пикът може би да бъде в края на април. Как да се разберяло колко души са заразени - да се умножавали откритите х10, х20 и дори х30, което показвало хората, които може да са минали безсимптомно.
Интересно, че никой не му възрази.
А техният Краснодарски край са си направили локдаун, защото ги е страх да не си внесат вируса, защото много от Московска област тръгнали натам. поне така разбрах за Краснодар, малко се разсеях в тази част.
В общи линии Италия и САЩ официално са плашилото - искате ли да станем като Италия, сега искате ли да живеете в Италия или САЩ?
Не думай! Така ли каза? Ти да видиш! Тук на някои хора мазоли им излязоха на пръстите от седмици да пишат същото, но все се намира някой "по-просветен", който да обясни пренебрежително как няма смисъл от наложените мерки.

# 19 315
Цитат
Ето, току що , в Лице в лице, професор Георгиев, виден анестезиолог, каза, че маските предпазват и помагат да се редуцира вируса, разнасян от секретите на болни хора.
И той какво казва, че носенето на маска на открити пространства има епидемиологичен ефект, и ако не въведем 5 000 лв. глоба от днес за утре за неносене на маска на открити пространства всички ще умрем, това ли казва, и заради това заповедта на Ананиев е велика.

# 19 316
Мен най-много ме дразнят хората, които досега плюеха по България и  и работеха по чужбина, че там било по-хубаво, а сега всички тичат насам...

Например заразената жена от Карлово, която отишла до банката с температура и кашкица и се похвалила, че тук ще й обърнат повече внимание.

(т.е. връщат се нелегалните и тези без здравни осигуровки в другата страна)

# 19 317
  • софия
Гурбетчиите, т.е. тези, на които семействата им са тук.
И Студентите!
Спрете се вече с това кой си идвал, нали затова се нарича”татковина”, родина!!!
Най-нормалното нещо е държавата да се грижи за хората си, както и те да намират подкрепа в нея. Иначе за какво са всички посолства по света...

# 19 318
Изолацията е спасила 59 000 човешки живота в 11 европейски страни до момента

Скрит текст:
Изолацията и други мерки като част от борбата срещу пандемията от причиняваното от новия коронавирус заболяване COVID-19 са спасили живота на 59 000 души в 11 европейски страни, показва британско изследване, цитирано от Франс прес.

"Ние смятаме, че настоящите мерки, които са в сила най-малкото до края на този месец, са спасили от смърт 59 000 човека в 11 държави в Европа към днешна дата", казват учените от лондонския Империъл колидж, смятан за един от най-реномираните университети в областта на медицината.

Авторите на изследването са специалисти по епидемиология и математика. Те са разработили модел на динамиката на епидемията в Европа и са направили оценка на забавянето на заразата с коронавируса SARS-CoV-2, дължащо се на мерките, взети на различни дати в 11-те изследвани страни.

Сред анализираните мерки са били карантина за болните, затварянето на училищата и университети, забраната за събиране на хора на едно място, социалната дистанция и общата изолация. Изследователите подчертават, че става дума за теоретични модели, предполагащи, че една и съща мярка има съпоставимо въздействие в 11-те страни.

В Италия, която бе първата европейска държава, въвела строги мерки и в която епидемията взе най-голям мащаб, въздействието на тези мерки е най-силно, според изследването. Учените смятат, че решението на властите за спиране на редица дейности в страната, е спасило живота на 38 000 души. На второ място е Испания, където според авторите на изследването е бил спасен животът на 16 000 човека.

Специалистите казват, че мерките са спасили 2500 души във Франция, 560 в Белгия, 550 в Германия, 370 в Обединеното кралство, 340 в Швейцария, 140 в Австрия, 82 в Швеция, 69 в Дания и 10 в Норвегия, предава БТА.

Учените подчертават, че "още много смъртни случаи ще бъдат избегнати, ако се гарантира, че ограничителните мерки ще останат в сила, докато предаването на вируса спадне до ниски нива".

Според авторите в 11-те страни са били заразени общо между 7 милиона и 43 милиона човека, сред които около 5,9 милиона италианци и само 600 000 души са в Германия, където нивото на зараза е най-ниско. Разликата между официалния брой на инфектираните в тези държави и оценките на британските изследователи се обяснява несъмнено основно с това, че много от случаите на зараза остават незабелязани, защото са "доброкачествени или без симптоми" и защото "капацитетът за извършване на тестове за диагностициране е ограничен ", така че не всички съмнителни случаи са тествани, отбелязва Франс прес 

https://www.manager.bg/svyat/izolaciyata-e-spasila-59-000-choves … pokazva-britansko

# 19 319
Наистина почна на страницата на Господари на ефира.

Общи условия

Активация на акаунт