COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 932
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 625
Да ви кажа за едни симптоми дето малко се говори за тях:
Може да нямате главните симптоми - температура, кашлица, гърлобол, но ей така без нищо да изгубите вкус и мирис. Внимателно! Това са симптоми на коронавируса!
Края на януари изкарах грипоподобен вирус със силно изразена загуба на вкус и мирис. Означава ли, че съм преболедувал корона вирус?

# 20 626
Дълбоко вярвам, че в Италия става дума за пари и политически игри. Опрощаване на дългове и помощи всякакви, които пак да изядат и облекат.
Дано да си прав / а /.
Хора с кредит, който не могат да обслужват /надценили се, демек/, държави с кредит, ... малко ми идва в повече да им вярвам.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 14:23 от bubanka

# 20 627
  • тук-там
Е да де, ама нали тук мантрата е половин година да сме под ключ. На доста хора не им дреме, че някои няма да има какво да ядат.

Да го намалим на 2 месеца и имаме сделка.

Моля, модераторите или .....някой да направи един списък и в него да могат да се записват всички полуумрели от глад.
Около седмица преди края....нали. Hands Plus1  Не по-рано, да не стават злоупотреби.
Добри души във форума - бол! Ще помагаме.

# 20 628
  • На остров
Много ясно се вижда как мненията в темата започват да се променят, в началото почти всички приветстваха взетите в България мерки сега вече не е така.
Забелязвам промяна и при отношение спрямо взети мерки в други държави.

# 20 629
  • Пловдив
Няма положителни проби от изследваните досега полицаи. Явно няма такива с антитела. Може и да има заболели, но нали тези тестове не са точни.

https://www.actualno.com/bulgaria/njama-polojitelni-probi-ot-izs … FUSBCqwnoRTmeTGWQ
То щеше да е изненада, ако има.
Ще чакаме следващия бърз тест след месец, ако са живи тези същите полицаи.

# 20 630
и още наши сънародници от Испания на 4 април се връщат
нямам против хората да се приберат, но вече нещата стават....
трябваше да има някаква дата крайна и който си идва да тръгва,
 това вече ми идва много на мен
нищо лично, ама...
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/590713?fbclid=IwAR3ZloP6h … N-UxNoB3jZGHiW0Ro

# 20 631
Прешъс, то си е вярно, бг-мама си е нещо като щаб, имали сме такива случаи вече. Wink А и журналистите със сигурност четат тук.
Ами хайде де, дайте конкретни предложения.

# 20 632
  • София
Скрит текст:
Сега пък 2--4 часа във въздуха. Уж днес от СЗО, цитирани от маса БГ ммедии - не можело по въздуха да се заразиш...., нито чрез храната
Това са данни от преди не повече от седмица от вирусната лаборатория тук в Испания ( тя е с 3 ниво на опасност, в Ухан е 4 ниво най-високото, изследващо най-смъртоносните вируси). Не им вярвай на българските новини.
Госпожа, може ли един линк към тая информация от високосекретната лаборатория. Не се съмнявам, иска да  ми покажете какво точно са казали, респ. за да разбера дали при превода да не се е обърнала някоя дума, мерси.

# 20 633
Не е така. Големите пари ги държат Германия, Швейцария и Франция ако не се лъжа. Испания и Италия са извергнати ( разбирай трудно им се отпускат средства) от Г7.

Е нали и аз това казвам?

# 20 634
  • Мадрид / София
Да ви кажа за едни симптоми дето малко се говори за тях:
Може да нямате главните симптоми - температура, кашлица, гърлобол, но ей така без нищо да изгубите вкус и мирис. Внимателно! Това са симптоми на коронавируса!
Края на януари изкарах грипоподобен вирус със силно изразена загуба на вкус и мирис. Означава ли, че съм преболедувал корона вирус?
Зависи къде си бил. Вируса започва от ноември в Ухан и през февруари вече е в Европа.
😂 ти ли го пренесе, а? Я си кажи! Хаха
По това време още не е толкова разпространен, така че е бил свързан с друг вирусец.

# 20 635
Това за мислещия човек е подозрително! И трябва да сме наясно, ковчезите от Италия са от 2013 от емигрантската криза! Не че няма умрели, но много кадри са стари! Има нещо много гнило, и не говоря за конспирация, а за нещо гнило!

Ами проверете де. Може някъде ябълка или круша да сте забравили и да е загнила.
А да попитам от кога точно са кадрите, че не си спомням в Италия да е имало 5000 починали емигранти в рамките на два месеца. Или в Испания, или във Франция.

# 20 636
  • БГ
Забраната за напускане на София... до 13.05. ли ще бъде?
Няма забрана за напускане на София, има условия за пътуване.

На КПП на София не връщат ли, ако декларацията не е с основателна причина?  Или на София не Ви спират?

# 20 637
Назад видях мнения как да се изолират възрастните и хронично болните, след като у дома има хора, които излизат всеки ден за работа или на пазар и до аптеката.
Ами, у нас положението е точно такова, аз съм с хронични и всички лекарства, които използват за лечение сега са ми противопоказни. Затова се отделих сама в стая, където никой не влиза. Аз поддържам домакинството, готвя храната и само аз пипам това, което ще се яде. Трудно е много, защото непрекъснато бърша плотове, мивки, всякакви повърхности, където пипат и останалите, но просто няма как. Храня се отделно, спя е седя отделно. Когато общувам с другите, слагам маска.

Обаче в нашето семейство има и нещо, което сигурно го има в много други. Мъжът ми също е застрашен, макар и не  колкото мен. Той е на 59 години и има лека хипертония. За мъжете по принцип е по-опасно. Обаче трябва да ходи на работа. От вчера излезе в отпуск, но другия месец се връща на работа пак, а едва ли всичко ще е свършило. Това важи мисля за много хора, които влизат в графата рискови. Твърде много са тук. Всъщност рискови са всички. Пневмонията отнася и млади и здрави хора, ако не се лекуват навреме, а тази епидемия заплашва точно с това - да отнеме възможността на повечето да се лекуват.

Отделно чета, че в Америка, където няма също възможност всички да са в болница се дават комплекти с лекарства и апарати за дишане на всеки болен. Тук няма такова нещо. Пий парацетомол. Със същия успех могат да ти кажат: пий чай. Просто тук който го хване е потенциален пътник, ако организма му не се справи сам. Абсолютно безобразие е това! Защо няма комплекти като в Америка? За тестовете пък изобщо не ми се говори.

# 20 638
  • Пловдив
И други държави прибират гражданите си. Че са и по туристически дестинации.
Хайде стига с това мрънкане.
Ако те си спазят карантината, не виждам проблем.

Ън, то апарати за болниците няма, ти искаш да ги раздават.

# 20 639

Не са български новини, нито СЗО-ски. Твърдението идва от Центърът по вирусология в Бон.

https://dariknews.bg/novini/sviat/covid-19-ne-ostava-po-plodovet … -i-metali-2219618
Абе какъв Бон?? Става дума за клиника в Скопие, Македония. Я прочетете по-внимателно.

Ей този Бон

https://www.ukbnewsroom.de/antworten-auf-haeufige-fragen-zum-cor … j79Z9dYcPJIqbrs5Y

... линкът, за който е даден както в преведената, така и в оригиналната статия.
Центърът оперира в рамките на въпросната клиника в Скопие.

В сайта пише същото - Новият коронарен вирус (SARS-CoV-2) може да се прехвърля от човек на човек. Основният път на предаване е капковата инфекция. Това може да се случи директно от човек на човек през лигавиците на дихателните пътища или индиректно чрез ръце, които след това се привеждат в контакт с устната или носната лигавица и конюнктивата.

Няма обаче нищо споменато за ябълки, круши, хляб или меденки.

Общи условия

Активация на акаунт