Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 206 210
  • 2 283
  •   1
Отговори
# 2 190
Ходихме при три офталмолога и на всякъде различно ни казаха. Първо ни казаха някакъв вид възпаление, инфекция и ни изписаха капки азитер. След това ни казаха запушени слъзни канали и ни казаха да правим масаж,а на последния преглед  ни казаха, че има спукан кръвоносен съд,който се получава когато реве от напъните. Но се притесняваме, че вече цял месец стана от както е така окото и не се подобрява. А освен, че е синьо и надуто, на допир е като топче и седи твърдо.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 04:12 от Rosi Damqnova

# 2 191
  • София
Малко ме съмняват тези отговори. Доведете да видя детето, ако преценя, ще Ви пратя на ехография.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 13:58 от Рaдост

# 2 192
  • Пловдив
Здравейте, професоре!Чест и почитания! 🤝
Бебето е на почти 3 месеца, има хемангиом на рамото, колкото 5 ст. и отдолу е малко подуто.Днес бяхме на преглед в детска онкохематология (Пловдив), прегледаха го с ехограф и казаха, че е класически хемангиом.Видяха и малък хемангиом (5мм) на черния дроб.Дадоха рецепта за хапчета, които аптека да ги направи на прахчета и да давам веднъж дневно на малкия в млякото или след хранене.Вероятно заради вътрешният ще трябва да пие прахчета, а не да го мажа крем!? Не се сетих да ги питам, но ми изглежда логично за да излекува и вътрешният.Записаха ми и час за ЯМР, обаче много ме притеснява пълната упойка.Може ли примерно с трансфонтанелна ехография да се види дали има хемангиом и в главата и ако недай Боже има, чак тогава да пристъпваме към по-тежката артилерия?
Отворена съм и на вариант за консултация с вас.Просто имаме и едно своенравно почти тригодишно детенце, което си иска своето сега и веднага.Но ако кажете, ще дойдем, няма проблем.
Благодаря предварително за отговора ви! 🍀

# 2 193
  • София
Здравейте, ще ви отговоря, но първо ми кажете на кой ден след раждането се появи хемангиомът. И пратете една снимка.

# 2 194
  • Пловдив
Благодаря ви! Нямам спомен дали го имаше преди да ни изпишат, защото ако го е имало щях да попитам още там.Може би десетина дни след раждането да се е появил, беше по-малък.

# 2 195
  • София
Типичен инфантилен (детски) хемангиом. Може да се лекува и само с локално мазило. Тези хемангиоми имат естествен път на развитие и към 2 - 3 година почти изчезват.
Сиропът Хемангиол е за ваше успокоение, що се касае до чернодробния хемангиом. Всъщност той изобщо не е проблем. Той също има тази естествена крива на развитие. Някои хора цял живот "отглеждат" чернодробен хемангиом, без да разберат.
Направете трансфонтанелна ехография, но в мозъка е крайно невероятно да има съдова малформация.

# 2 196
  • Пловдив
Жив и здрав да сте! 🍀❤️

# 2 197
Здравейте , не знам въпросът ми дали е за Вас или по - скоро за уролог. Извинете ме. Синът ми на 2г.  беше му махната кожичката на пениса поради затваряне, запушване. Оъ тогава минаха 2 години почти, скоро ще направи 4. Но мястото го боли. Не дава да го пипам. Какво мислите?

# 2 198
Здравейте, д-р Бранков! Синът ми е на 3,5 г.  Вчера бяхме на преглед при уролог, който разлепи частта от кожата, която все още беше слепнала за главата на пениса. Урологът каза, че ще има оток и силно зачервяване, което ще изчезне до следващия ден. Каза ни на деня след разлепянето да започнем да заголваме пениса и да го мажем с дипрозон. Синът ми казва, че вече не го боли толкова колкото вчера, видимо по-спокоен и в настроение е, но пенисът изглежда все още с оток и леко зачервен. Въпросът ми е нормално ли е да има все още оток и кога се очаква да мине? Също така, при положение че има оток, редно ли е днес да го забелим или може да изчакаме и до утре? И на гащичките има вчера и днес жълтеникави прозрачни капки без мирис, подобни на лимфа, нормално ли е?Благодаря Ви предварително!

# 2 199
  • София
Здравейте , не знам въпросът ми дали е за Вас или по - скоро за уролог. Извинете ме. Синът ми на 2г.  беше му махната кожичката на пениса поради затваряне, запушване. Оъ тогава минаха 2 години почти, скоро ще направи 4. Но мястото го боли. Не дава да го пипам. Какво мислите?

Болката след циркумцизия е много индивидуална. Ако няма някакво хирургично усложнение, значи се касае за свръхреакция. Мажете главичката с Банивал на фин слой вечер, а сутрин с Катежел. Пробвайте за 1 месец и ми пишете или елате да видя детето.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:09 от Рaдост

# 2 200
  • София
....... Въпросът ми е нормално ли е да има все още оток и кога се очаква да мине? Също така, при положение че има оток, редно ли е днес да го забелим или може да изчакаме и до утре? И на гащичките има вчера и днес жълтеникави прозрачни капки без мирис, подобни на лимфа, нормално ли е?Благодаря Ви предварително!

Отокът ще мине, но на първо време не го забелвайте. Правете компреси с голяма марля с риванол, която поставяте върху незабеленото пишле, докато изсъхне, поне 3 пъти дневно. За няколко дни прилагайте крема Банивал.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:09 от Рaдост

# 2 201
Благодаря, д-р Бранков, невероятен лекар сте!

# 2 202
Здравейте , не знам въпросът ми дали е за Вас или по - скоро за уролог. Извинете ме. Синът ми на 2г.  беше му махната кожичката на пениса поради затваряне, запушване. Оъ тогава минаха 2 години почти, скоро ще направи 4. Но мястото го боли. Не дава да го пипам. Какво мислите?

Болката след циркумцизия е много индивидуална. Ако няма някакво хирургично усложнение значи се касае за свръхреакция. Мажете главичката с Банивал на фин слой вечер а сутрин с Катежел. Пробвайте за 1 месец и ми пишете или елате да видя детето.
Благодарим Simple Smile

# 2 203
Здравейте, проф. Бранков,

Дъщеря ми е на 11 месеца. Какво бихте ми препоръчали за запек? Старая се да ѝ давам разхлабващи храни, но отново се запича.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 07:48 от m1917

# 2 204
  • burgas
Здравейте, проф. Бранков!
Имам притеснение и много моля за насоки, сина ми на 10г беше опериран от апендицит на 06.06, отворена операция, хирурга ни каза, че не е бил спукан, но е имало спт и е поставил дрен за два дни. Днес беше изписан , но не ми даде никакви насоки относно захранването и също така не бяха пуснати никакви кръвни изследвания. Може ли да ми дадете указания как да протече захранването и дали да пуснем поне една кръвна картина?

Общи условия

Активация на акаунт