Утвърдени специалисти и консултанти отговарят на вашите въпроси

 • 30 036
 • 41
 •   1
Отговори
# 15
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Онлайн консултации с проф. Огнян Бранков (детски хирург)

На Вашите въпроси в темата ще отговаря проф. д-р Огнян Бранков


проф. д-р Огнян Бранков
Проф. д-р Огнян Бранков е водещ специалист по детска хирургия с над 40 г. стаж. Завършил е медицина през 1973 г. в Медицинска Академия (МУ) - София. Има придобити специалности по Хирургия от 1980 г., Детска хирургия от 1982 г. и Гръдна хирургия от 2007 г. Притежава сертификати за правоспосбност по горна интестинална ендоскопия, брохоскопия и бронхология. Специализирал е в Берлин и Лайпциг през 1986 г., в Москва през 1987 г., Виена и Брюксел през 1988 г., и САЩ (Ню Йорк и Бостън) - през 1998 г. През 2008 г. придобива Европейски сертификат по детска хирургия.
След дипломирането си работи като хирург в Окръжна болница Перник, след което 37 г. е детски хирург в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". От месец юни 2004 до април 2013 година е ръководител Секция по детска хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов". От 2013 г. се присъединява към екипа на Токуда Болница София.

Проф. Бранков е хоноруван преподавател в Медицински университет - София, където през 2000-2001 г. оглавява Катедрата по детска хирургия. Има над 100 научни публикации в списания и сборници, 9 от които - в международни издания. Съавтор на 5 учебника, 1 от които на английски език. Съставител и редактор на най-новия учебник по детска хирургия. Участвал е в повече от 80 конгреса, над 30 от тях - на международно ниво. Има признати 22 рационализации и 1 изобретение. От 2005 г. насам е Главен републикански специалист по детска хирургия.
Носител е на много отличия, награди и дипломи, между които почетен знак "Български лекар" 2005  и "Медик на годината" 2009, почетен знак на Български лекарски съюз 2006, почетен знак на "Пирогов" 2011.

Членства в научни дружества и организации:
-    Председател на Научното дружество по детска хирургия в България
-    Член на пленума на Българското хирургично дружество
-    Член на Европейската асоциация на детските хирурзи
-    Почетен член на Румънската академия по детска хирургия
-    Член на Европейската асоциация на лекарите "УЕМС"


Задайте въпросите си към проф. д-р Бранков в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1193874

# 16
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Професионално ориентиране за младежи - онлайн консултации с Ели Мантовска

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ели Мантовска - кариерен консултант.


Ели Мантовска
Ели Мантовска е кариерен консултант с над 20-годишен стаж и над 5 000 консултантски часа опит.
Работила е като кариерен консултант и интервюиращ 5 години в една от първите международни консултантски компании за човешки ресурси в региона. Над 10 години е била ръководител на екип от 22 души в корпоративна среда и е водила стотици интервюта за работа.

Тя е член на Асоциацията на преподавателите от бизнеса и от 2017 до 2020 г. преподава "Организационно поведение" към магистърската програма "Информационни технологии за управление на бизнеса" в Техническия университет в София.
Зад гърба си има и над 20 семинара за професионална ориентация с колегите ѝ от AIMS Human Capital и с бизнес представители от БФБЛ (Български форум на бизнес лидерите). С помощта на студентски организации и кариерни центрове те посещават най-големите университети в България и водят семинари на хиляди млади хора.
Сертифицирана е да използва няколко инструмента за поведенчески и кариерен анализ (DISC, SHL и други).


Задайте въпросите си към Ели Мантовска в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1282331

# 17
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Неразположения по време на бременност. Хранене на децата от 0 до 3 год.

На Вашите въпроси в темата ще отговаря маг. фармацевт Мира Делчева


маг. фармацевт Мира Делчева

Мира Делчева е магистър фармацевт, класически хомеопат и натуропат с над 15-годишен опит. Ежедневно консултира деца и възрастни за по-добро качество на здраве, повече спокойствие и енергия.
Лектор е по теми като здравословно хранене на децата, чревно здраве, емоционално здраве и др.
Консултант e на няколко детски кухни.
В практиката си комбинира различни холистични подходи, като профилактика и грижа за здравето с природни средства, класическа хомеопатия, здравословно хранене, натуропатия, методи за емоционално здраве и профилактика на стреса.

Задайте въпросите си към Мира Делчева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1306684

# 18
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Как да подготвим децата за професиите на бъдещето?

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Петър Шарков


Петър Шарков

Петър Шарков е изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Той отговаря за дългосрочната стратегия за развитие на програмите, както и за ключовите партньорства с образователните институции и бизнеса.

Петър Шарков има бакалавърска степен по "Приложна математика" от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и е лицензиран обучител по метода за бързо и ефективно учене – сугестопедия. Специализирал е при създателя на метода - проф. д-р Георги Лозанов.

Задайте въпросите си към Петър Шарков в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1322826

# 19
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Онлайн консултации за застраховане

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Златка Белинова


Златка Белинова

Златка Белинова е магистър по Право, завършила Софийския университет "Климент Охридски". Професионалният ѝ опит е свързан с консултиране на компании от финансовия сектор, като фокусът ѝ през последните години е съсредоточен върху застраховането. Работата начело на Правния отдел на един от големите международни застрахователи ѝ дава както опита, така и ангажираността да споделя знанията си в името на това да подобри живота на хората, да го направи по-спокоен и по-сигурен.

Задайте въпросите си към Златка Белинова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1339581

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 15:25 от Редактор**

# 20
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Справяне със стреса, мотивация и повишаване на самочувствието - консултации с психолог Ина Иванова

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ина Иванова


Ина Иванова

Ина Иванова е психолог и има завършена и магистратура по "Реторика" в Софийския университет.
Съосновател е на "Наука за хората" - компания, която предоставя обучения и консултантски услуги в сферата на ефективното общуване, невербалната комуникация, изграждането на имидж.
В качеството си на експерт е канена да консултира НАТО в Брюксел, както и на кръгла маса в Загреб, организирана от Facebook.

Автор е на редица статии, които публикува в блога на сайта на Наука за хората, писала е за списание Elle, Кариери, Дир, Труд и др. Публикациите се радват на голяма популярност, като имат над 1 милион четения.


Задайте въпросите си към Ина Иванова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1368055

# 21
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Тренировки, мотивация и здравословен начин на живот

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Мария Милошева


Мария Милошева

Мария Милошева е завършила Национална спортна академия "Васил Левски" с бакалавърска степен "Треньор", както и втора специалност "Учител" и магистърска степен "Спорт, фитнес и здраве".
Има дългогодишен опит в изготвянето на хранителни и тренировъчни режими.


Задайте въпросите си към Мария Милошева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1474627

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 10:57 от BG-Mamma™

# 22
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

На Вашите въпроси в темата ще отговаря д-р Стоян МариновД-р Стоян Маринов

Д-р Стоян Маринов завършва Медицински университет - София, Факултет по дентална медицина (ФДМ) през 2010 г. През 2011/2012 г. е назначен за хоноруван асистент в Софийски университет "Св. Климент Охридски" по специалност здравен и стоматологичен мениджмънт.

Д-р Маринов посещава редица мероприятия за повишаване на следдипломната си квалификация, сред които първата Международна конференция по детска стоматология, на която са представени новите методи за лечение на зъбите с незавършено кореново развитие, нови методи и техники за детска ендодонтия, въпроси за контролиране на поведението на деца, изпитващи страх от зъболекар. Взима активно участие в организирането на няколко международни конференции, провели се в София, на различна тематика от сферата на денталната медицина.

Д-р Маринов е автор на статии, публикувани във вестник „Доктор” и "24 часа" на тема проблемите на устната кухина, наблюдаващи се при диабетици и хора с бъбречни заболявания. През 2018 г. бе удостоен с честта да бъде включен в класацията на вестник "24 часа" - "Лекарите, на които вярваме". Д-р Маринов е собственик и главен лекар в дентална клиника "СМ Дентал Консулт".

Задайте въпросите си към д-р Стоян Маринов в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1457103

# 23
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Върнете радостта от движението! Онлайн консултации с Петър Петров, кинезитерапевт

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Петър ПетровПетър Петров е магистър кинезитерапевт в София с 12 години опит и професионални интерeси в областите хронична и остра болка в гръбначния стълб, травми и възпаления на долни и горни крайници, спортни травми, лечение на главоболие. Специалист е в следоперативното възстановяване на опорно-двигателния апарат.

Образование:
НСА ''Васил Левски'' София – магистър кинезитерапевт – Ортопедия и травматология
Физиотерапия в Università degli Studi di Genova, Италия.

Сред пациентите на Петър Петров са както професионални спортисти, така и хора със счупвания, изкълчвания и други травматологични заболявания. Натрупал е опит в много български и чуждестранни спортни клубове, както и международни клиники за физиотерапия. Има участия в Euro Cup Basketball, Euro Challenge Basketball, UEFA Champions League Futsal, Master Euro Cup Beach Volleyball, CEESA и др.

Задайте въпросите си към Петър Петров в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1449609

# 24
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Как да изберем детско столче за кола - консултации с експертите от Деца на борда

На Вашите въпроси в темата ще отговарят Милена Захариева и Радослава МитроваРадослава Митрова и Милена Захариева създават сайта ДЕЦА НА БОРДА - инициатива за осигуряване на детската безопасност в автомобила - и правят всичко възможно да помогнат на другите родители да разберат важността на това да возят децата си правилно в колата.

Задайте въпросите си към Милена Захариева и Радослава Митрова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1313115

# 25
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Онлайн консултации с Даниела Атанасова – сертифициран педиатричен консултант по детски сън

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Даниела АтанасоваДаниела Атанасова е юрист, политолог, а от 2021 г. и сертифициран педиатричен консултант по детски сън. Завършва Institute of Pediatric Sleep and Parenting и оттогава се стреми да помага на недоспали родители. Професионалният ѝ опит е допълнен от личен такъв, тъй като е майка на преждевременно родено момченце със склонност към създаване на силни асоциации за сън.

Даниела е създател на Sleepy Panda – Консултации по детски сън – и се занимава с проблеми в съня при деца от 0 до 3 години.

Задайте въпросите си към Даниела Атанасова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1389633

# 26
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Холистичен подход към здравето и щастливия живот. Онлайн консултации с Ники Суков

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ники СуковНики Суков е получил образованието си в Института по интегративно хранене, Ню Йорк, специализиран в иновативни консултантски методи и практически техники за управление на начина на живот, сред които над 100 теории в храненето - Аюрведа, безглутеново и палео хранене, суровоядство, микрофлора и всичко помежду им.
Учил е при водещи световни експерти в здравето и благоденствието като Дийпак Чопра (световен лидер в медицината на духа и тялото), Дейвид Кац (авторитет в превантивната медицина и управлението на теглото), Уолтър Уилет, Андрю Уайл, Габриел Бърнщайн, Сюзън Блум и мн. др.
Редовен участник в инциативата "Революция в храненето".

Задайте въпросите си към Ники Суков в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1423388

# 27
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Как да се гримираме като професионалисти у дома? Попитайте Галина Иванова!

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Галина ИвановаГалина Иванова е професионален гримьор с дейност от 2006 година. Работила е по чужди и наши филмови продукции, рекламни и музикални клипове, снимала е фотосесии за редица списания като Cosmopolitan, Men’s Health и др. Работила е в няколко телезионни предавания като “Огледала” и “Шоуто на Иван и Андрей”. Част е от първия екип гримьори при влизането на M.A.C Cosmetics в България, а по-късно е и гримьор на Dior за страната.

Задайте въпросите си към Галина Иванова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1522342

# 28
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Как да изберем подходящите книги за себе си и за децата си? Консултирайте се с Веселина Пройчева

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Веселина ПройчеваВеселина Пройчева е създател на “Книжна мама” – литературен клуб за майките в София. Самата тя е майка на две прекрасни малки момичета. По професия е начален учител и за нея е важна мисия да възпитава любов към книгите у децата – нейните и чуждите. Тя също е страстен читател, а книгите често определят посоката, в която поема животът ѝ. Самоиздала е читателски дневник, който е нейното трето дете, както обича да се шегува. Отскоро развива YouTube канал на тема литература и това новo приключение отнема голяма част от времето ѝ с ревюта на книги.

Задайте въпросите си към Веселина Пройчева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1522345

# 29
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 551
Как да подпомогнем речевото развитие на детето? Консултирайте се с логопед!

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Веселка СлавчеваВеселка Славчева е завършила обучението си като бакалавър в Бургаския Свободен Университе, специалност Специална педагогика - Логопедия . Има дългогодишен опит като логопед. Към момента работи към държавна организация и същевременно приема в частния си кабинет в София. Специализира работа с деца с всякакви артикулационни дефицити, деца със забавено проговаряне, както и деца от аутистичния спектър.

Задайте въпросите си към Веселка Славчева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1523100

Общи условия

Активация на акаунт