Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Утвърдени специалисти и консултанти отговарят на вашите въпроси

 • 24 646
 • 44
 •   1
Отговори
# 30
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 476
Консултация за Детска церебрална парализа

На Вашите въпроси в темата ще отговаря доц. д-р Иван Чавдаров


доц. д-р Иван Чавдаров
Доц. д-р Иван Чавдаров е завършил Медицинска академия - София през 1980 година.
Има придобити научна степен Доктор по медицина, специалност по Курортология, физиотерапия и рехабилитация (сега Физикална и рехабилитационна медицина), магистърска степен по икономика със специалност Здравен мениджмънт и научно звание Доцент по Физикална и рехабилитационна медицина.
Доц. д-р Иван Чавдаров е съосновател на Центъра за лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа (ЦЛРДЦП), София и сновател на "Българско сдружение детска церебрална парализа".
Понастоящем доц. д-р Иван Чавдаров е управител на Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа "Света София", член на International Cerebral Palsy Society (ICPS), консултант на НЗОК по физикална и рехабилитационна медицина, при клинични пътеки за ДЦП и други детски невро-мускулни паралитични състояния, член и национален координатор на European Academy Childhood Disability (ЕACD) за Р.България, зам. председател на Управителния съвет на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация и Член на редакционния съвет на Списание "Физикална медицина, рехабилитация, здраве".

Задайте въпросите си към доц. д-р Иван Чавдаров в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=974759

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 10:49 от BG-Mamma™

# 31
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 476
Онлайн консултации с проф. Огнян Бранков (детски хирург)

На Вашите въпроси в темата ще отговаря проф. д-р Огнян Бранков


проф. д-р Огнян Бранков
Проф. д-р Огнян Бранков е водещ специалист по детска хирургия с над 40 г. стаж. Завършил е медицина през 1973 г. в Медицинска Академия (МУ) - София. Има придобити специалности по Хирургия от 1980 г., Детска хирургия от 1982 г. и Гръдна хирургия от 2007 г. Притежава сертификати за правоспосбност по горна интестинална ендоскопия, брохоскопия и бронхология. Специализирал е в Берлин и Лайпциг през 1986 г., в Москва през 1987 г., Виена и Брюксел през 1988 г., и САЩ (Ню Йорк и Бостън) - през 1998 г. През 2008 г. придобива Европейски сертификат по детска хирургия.
След дипломирането си работи като хирург в Окръжна болница Перник, след което 37 г. е детски хирург в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". От месец юни 2004 до април 2013 година е ръководител Секция по детска хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов". От 2013 г. се присъединява към екипа на Токуда Болница София.

Проф. Бранков е хоноруван преподавател в Медицински университет - София, където през 2000-2001 г. оглавява Катедрата по детска хирургия. Има над 100 научни публикации в списания и сборници, 9 от които - в международни издания. Съавтор на 5 учебника, 1 от които на английски език. Съставител и редактор на най-новия учебник по детска хирургия. Участвал е в повече от 80 конгреса, над 30 от тях - на международно ниво. Има признати 22 рационализации и 1 изобретение. От 2005 г. насам е Главен републикански специалист по детска хирургия.
Носител е на много отличия, награди и дипломи, между които почетен знак "Български лекар" 2005  и "Медик на годината" 2009, почетен знак на Български лекарски съюз 2006, почетен знак на "Пирогов" 2011.

Членства в научни дружества и организации:
-    Председател на Научното дружество по детска хирургия в България
-    Член на пленума на Българското хирургично дружество
-    Член на Европейската асоциация на детските хирурзи
-    Почетен член на Румънската академия по детска хирургия
-    Член на Европейската асоциация на лекарите "УЕМС"


Задайте въпросите си към проф. д-р Бранков в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1193874

# 32
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 476
Професионално ориентиране за младежи - онлайн консултации с Ели Мантовска

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ели Мантовска - кариерен консултант.


Ели Мантовска
Ели Мантовска е кариерен консултант с над 20-годишен стаж и над 5 000 консултантски часа опит.
Работила е като кариерен консултант и интервюиращ 5 години в една от първите международни консултантски компании за човешки ресурси в региона. Над 10 години е била ръководител на екип от 22 души в корпоративна среда и е водила стотици интервюта за работа.

Тя е член на Асоциацията на преподавателите от бизнеса и от 2017 до 2020 г. преподава "Организационно поведение" към магистърската програма "Информационни технологии за управление на бизнеса" в Техническия университет в София.
Зад гърба си има и над 20 семинара за професионална ориентация с колегите ѝ от AIMS Human Capital и с бизнес представители от БФБЛ (Български форум на бизнес лидерите). С помощта на студентски организации и кариерни центрове те посещават най-големите университети в България и водят семинари на хиляди млади хора.
Сертифицирана е да използва няколко инструмента за поведенчески и кариерен анализ (DISC, SHL и други).


Задайте въпросите си към Ели Мантовска в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1282331

  # 33
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Неразположения по време на бременност. Хранене на децата от 0 до 3 год.

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря маг. фармацевт Мира Делчева


  маг. фармацевт Мира Делчева

  Мира Делчева е магистър фармацевт, класически хомеопат и натуропат с над 15-годишен опит. Ежедневно консултира деца и възрастни за по-добро качество на здраве, повече спокойствие и енергия.
  Лектор е по теми като здравословно хранене на децата, чревно здраве, емоционално здраве и др.
  Консултант e на няколко детски кухни.
  В практиката си комбинира различни холистични подходи, като профилактика и грижа за здравето с природни средства, класическа хомеопатия, здравословно хранене, натуропатия, методи за емоционално здраве и профилактика на стреса.

  Задайте въпросите си към Мира Делчева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1306684

  # 34
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Образование за всеки – консултативна тема на Microsoft

  На вашите въпроси в консултативната тема ще отговарят Гергана Русева и Христина Дачева  Преди година и половина Гергана Русева се присъединява към "Майкрософт България" като акаунт мениджър сектор „Образование“. Част от нейната работа е да подпомага дигиталната трансформация в образованието за България, Косово, Северна Македония и Сърбия. Внедряването на технологиите в учебния процес в помощ на ученици и учители, придобиване на дигитални умения, необходими за реализация в свят, трансформиран от технологиите е нейната цел. За нея и като родител това не е само работа, а и лична кауза.

  От 12 г. Христина Дачева работи в областта на облачните технологии в образователните институции, като в момента е експерт към "Майкрософт България" в сектор „Образование“. Отговаря за внедряването и използването на Microsoft Office 365 в българските училища. Работи активно и като лектор, като провежда множество обучителни лекции, семинари и уебинари за учители. В свободното си време разработва собствен проект dechica.com – забавен и образователен сайт за деца.

  Задайте въпросите си към Гергана Русева и Христина Дачева в тази тема
  Период на консултацията: от 1 до 28 март 2021 г.

  # 35
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Консултации със сексолог: Преодоляване липсата на желание и подобряване на интимността с партньора

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ванина Цонева


  Ванина Цонева - сексолог

  Преди няколко години, докато живее в Берлин, Ванина открива интереса си към сексологията. Осъзнавайки липсата на адекватно сексуално образование за възрастни, решава да се занимава с това професионално.
  Нейни публикации са поместени в редица американски и немски издания, между които Salty, Angles Berlin, и SexTech.

  В момента Ванина приключва трейнинг за sex and relationship coaching към Somatica Institute, San Francisco, който е сертифициран от The American College of Sexologists.

  Задайте въпросите си към Ванина Цонева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1309026

  # 36
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Как да подготвим децата за професиите на бъдещето?

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря Петър Шарков


  Петър Шарков

  Петър Шарков е изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Той отговаря за дългосрочната стратегия за развитие на програмите, както и за ключовите партньорства с образователните институции и бизнеса.

  Петър Шарков има бакалавърска степен по "Приложна математика" от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и е лицензиран обучител по метода за бързо и ефективно учене – сугестопедия. Специализирал е при създателя на метода - проф. д-р Георги Лозанов.

  Задайте въпросите си към Петър Шарков в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1322826

  # 37
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Фотозащита и превенция на рак на кожата – онлайн консултация с д-р Елмира Павлова

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря д-р Елмира Павлова


  Д-р Елмира Павлова

  Д-р Елмира Павлова, специалист дерматология и венерология, има 20-годишен опит в областта на онкодерматологията, диагностика и лечение на кожни новообразувания, преканцерози и кожни тумори, дигитална дерматоскопия и дигностика на кожни тумори и доброкачествени новообразувания, лъчетерапия на кожни тумори.

  Задайте въпросите си към д-р Павлова в тази тема.

  Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 14:11 от BG-Mamma™

  # 38
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Онлайн консултации с логопед

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря Веселина Евтимова


  Веселина Евтимова

  Веселина Евтимова е логопед, работещ с деца от всякаква възраст с нарушения на развитието. Има бакалавърска степен по специалност "Логопедия" и магистърска степен "Комуникативни нарушения на развитието" от Софийски университет "Св. Климент Охридски".
  Работила е в Център за обществена подкрепа, към момента е логопед в столично училище и логопед на частна практика. Основател на Логопедичен и образователен център "Мечо Пух". В центъра работи в екип със специален педагог и психолог, за да получи всяко дете цялостна подкрепа и адекватна терапия.


  Задайте въпросите си към Веселина Евтимова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1339121

  # 39
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Онлайн консултации за застраховане

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря Златка Белинова


  Златка Белинова

  Златка Белинова е магистър по Право, завършила Софийския университет "Климент Охридски". Професионалният ѝ опит е свързан с консултиране на компании от финансовия сектор, като фокусът ѝ през последните години е съсредоточен върху застраховането. Работата начело на Правния отдел на един от големите международни застрахователи ѝ дава както опита, така и ангажираността да споделя знанията си в името на това да подобри живота на хората, да го направи по-спокоен и по-сигурен.

  Задайте въпросите си към Златка Белинова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1339581

  Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 15:25 от Редактор**

  # 40
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Как да се грижим за домашния любимец? Онлайн консултации с ветеринар

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря д-р Невена Микова


  Д-р Невена Микова

  Д-р Невена Микова е ветеринарен лекар и хомеопат.
  През 2000 година се дипломира по специалност "Ветеринарна медицина" към Лесотехнически университет – град София, а през 2006 година завършва курса по Клинична Хомеопатия към Центъра за Обучение и Развитие на Хомеопатията, Медицински Университет, София.

  През 2012 създава ветеринарен център "ХомеоВет", където хомеопатията и фитотерапията са първи избор за лечение на домашните любимци. В работата си успешно лекува остри инфекциозни състояния, наранявания, емоционални и дерматологични проблеми и други с помощта на най-щадящите и ефикасни методи. Прилага и традиционни лечебни средства винаги, когато случаят го налага.


  Задайте въпросите си към д-р Невена Микова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1340235

  # 41
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Правни насоки

  На Вашите въпроси в темата ще отговарят адв. Лора Томанова и адв. Светлана Кирева


  адв. Томанова и адв. Кирева

  Адв. Лора Томанова е завършила специалност "Право" в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски" и притежава богат и разностранен опит в сферата на гражданското и наказателното правораздаване и нормотворческата дейност в сферата на антикорупционното законодателство, като основните ѝ интереси в сферата на правото са насочени преимуществено към гражданскоправните и наказателноправните отрасли.

  Адв. Светлана Кирева е завършила специалност "Право" в Юридическия факултет на Нов български университет и притежава богат практически опит в сферата на гражданското и административното правораздаване, нотариалната дейност, както и в изработването на инвестиционни проекти, като основните ѝ интереси в сферата на правото са насочени преимуществено към правото на интелектуалната собственост, вещното и наследственото право, както и към административното право и процес.


  Задайте въпросите си към адв. Томанова и адв. Кирева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1345650

  # 42
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Онлайн консултации с акушер-гинеколог

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря д-р Дарина Давидова


  Д-р Дарина Давидова

  Д-р Давидова завършва медицина в МУ – Пловдив и взема специалност по акушерство и гинекология през 2018 г.
  През 2015 г. нейният професионален път се насочва към град Бургас, като първоначално започва да практикува медицина в УМБАЛ „Дева Мария“ и МЦ „Света София“.
  Понастоящем практикува и преглежда като част от екипа на NewLife Clinic – център за репродуктивно здраве. Тя е завеждащ акушер-гинеколог на сателитния център на клиниката в гр. Бургас.

  На д-р Давидова можете да разчитате за водене на нормално раждане и извършване на цезарово сечение. Извършва гинекологични операции, като има завършени обучения със сертификати за хистероскопия, ехографска диагностика, колпоскопия и др.
  Участник е в редица научни изследвания и конференции.


  Задайте въпросите си към д-р Дарина Давидова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1356381

  # 43
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Справяне със стреса, мотивация и повишаване на самочувствието - консултации с психолог Ина Иванова

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ина Иванова


  Ина Иванова

  Ина Иванова е психолог и има завършена и магистратура по "Реторика" в Софийския университет.
  Съосновател е на "Наука за хората" - компания, която предоставя обучения и консултантски услуги в сферата на ефективното общуване, невербалната комуникация, изграждането на имидж.
  В качеството си на експерт е канена да консултира НАТО в Брюксел, както и на кръгла маса в Загреб, организирана от Facebook.

  Автор е на редица статии, които публикува в блога на сайта на Наука за хората, писала е за списание Elle, Кариери, Дир, Труд и др. Публикациите се радват на голяма популярност, като имат над 1 милион четения.


  Задайте въпросите си към Ина Иванова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1368055

  # 44
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 476
  Как да се грижим правилно за кожата? Избор на козметика и парфюми

  На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ирина Иванова


  Ирина Иванова

  Ирина има дълъг стаж в няколко международни вериги магазини, сред които Beauty Zone и Douglas. Участвала е в периодични обучения с международни трейнъри на Guerlain, Sisley, Rituals, Dior, YSL и др. престижни брандове.
  От началото на 2020 г. работи като бюти консултант в дрогерии dm и има опит с по-масовата козметика, био продукти за бебета и хранителни добавки.


  Задайте въпросите си към Ирина Иванова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1366717

  Общи условия

  Активация на акаунт