Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 239 041
  • 3 010
  •   1
Отговори
# 2 985
  • Los Angeles CA
Включвам се на въпросът на Диана с мой въпрос. Защо е необходимо да се обзавежда инвестиционно жилище? Ако се дава под наем, не е ли по-добре да се остави празно и бъдещите наематели да решат какво им е необходимо и да си го купят / донесат .
Ако жилището се продава тогава е важно да е обзаведено, но би било добре с мебели под наем, които след продажбата на жилището се връщат. Така дизайнерите, като Диана ще имат поле за дизайн.
Ако е обзаведено и се  продаде така се стига до ситуации, като последната, мислиш как да то преправиш , за да пасне на твоя стил.
Това за мен е абсурдно, дал си пари, които изхвърляш на боклука ( или в тоалетната) .

# 2 986
Аз мисля, за продажба трябва да е празно и боядисано, така изглежда по-голямо.

# 2 987
Ако си купувам жилище бих искала аз да го обзаведа според нуждите и финансите си.
Ако обзавеждам ваканционно жилище може да заложа на по- скъпо обзавеждане.
Ако обзавеждам жилище за дългосрочен наем ще купя евтини мебели, но и ще оставя наемателят да си купи лични такива, които после да си вземе. Например матрак.

# 2 988
  • София
Относно обзаведения апартамент - махни всичко, което можеш да махнеш веднага - килимите, възглавници, пердета, картини, украси, ако може и дивана. След това избери основен цвят в интериора. А може и всичко да е неутрално - сиво и бяло.

# 2 989
  • Street of Dreams
Преди години бях гледала един дизайнерски-обзаведен мезонет да го купя. Беше толкова красиво и функционално направен, че това ми беше основният мотив - щеше да ми спести много мислене, работа, нерви и пари. Беше доста луксозно, щях да сменя единствено тапета зад спалнята. Купуха го бързо под носа ми.

# 2 990
  • София
Аз се влюбих в моя апартамент заради това, че беше готов, в смисъл стени, подове, тавани, врати, баня. Всичко е в бяло и сиво, аз можех да добавя каквото желая.

# 2 991
  • София
Включвам се на въпросът на Диана с мой въпрос. Защо е необходимо да се обзавежда инвестиционно жилище? Ако се дава под наем, не е ли по-добре да се остави празно и бъдещите наематели да решат какво им е необходимо и да си го купят / донесат .
Ако жилището се продава тогава е важно да е обзаведено, но би било добре с мебели под наем, които след продажбата на жилището се връщат. Така дизайнерите, като Диана ще имат поле за дизайн.
Ако е обзаведено и се  продаде така се стига до ситуации, като последната, мислиш как да то преправиш , за да пасне на твоя стил.
Това за мен е абсурдно, дал си пари, които изхвърляш на боклука ( или в тоалетната) .

Здравей,
В случаите, когато ще се дава под наем, е добре да има основни неща - обзаведена баня, кухня и място за съхранение, също така и легла /може без матрак/. Не е нужно да са луксозни, трябва да са здрави и да не изглеждат като събирани от тук-там.
Поне аз мисля така...
За продажба е наистина нещо друго. Това, за което говориш, "подреждането" с мебели под наем е, за да може клиентът да се ориентира какви обеми има жилището и какви функционалности. За съжаление, това е изключително рядка практика в България, с мебелите под наем. Обикновено има обяви за "дизайнерски" апартамент и те са едни тежки полилеи, фалшиви картини по стените, ами...
Но има хора, които искат като в поговорката - да се събуят и да влязат. Е, тогава си е тежък случай. Вкусът е нещо индивидуално.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 09:40 от Рaдост

# 2 992
  • София
Споделям един трик за обзавеждане като за "блондинки". Тъй като с рулетката всичко изглежда твърде въображаемо, взимате велпапе от кашони, измервате го и го слагате на местата на мебелите в празната стая.
Този трик доста ми помогна как точно да сложа леглото и скрина в спалнята, тъй като е мъничка.

# 2 993
  • София
Споделям един трик за обзавеждане като за "блондинки". Тъй като с рулетката всичко изглежда твърде въображаемо, взимате велпапе от кашони, измервате го и го слагате на местата на мебелите в празната стая.
Този трик доста ми помогна как точно да сложа леглото и скрина в спалнята, тъй като е мъничка.

Е, много благодаря! За това не съм се сещала, аз лепя тиксо по пода:wink:

# 2 994
  • София
Аз най първо сложих един вграден гардероб в една ниша - той беше ясен, че ще е там. От него ми останаха големи кашони, които ги ползвах за онагледяване.

# 2 995
  • Los Angeles CA
И аз си онагледявам с картони от кашони( малко е по пипкаво, че аз оразмерявам и режа картони). С тиксо става малко по- бързо, ефектът е същият, според мен.
Аз споделям практики, които са популярни при мен, а също така мисля, че американците са много практични хора, визирайки как продават и дават под наем жилища.

# 2 996
Американците влагат пари в имотите като ги продават (едно "примерно" обзавеждане на къща струва няколко хиляди долара, обикновено май наемат мебели за тази цел) и дават под наем. Тук не знам това да се прави или ако го има не е много разпространено. В новостроящи се сгради съм виждала един обзаведен апартамент - "модел". Това е максимумът май. Сигурно 80-90% от българите смятат, че като ударят една боя тук-там и са реновирали. Някои и боя не искат да удрят. Скоро видях един апартамент, който се отдава под наем в скъп квартал в София. Направо се потресох, макар да е в сравнително нова тухлена сграда, е не е и последен модел, но все пак от по-новото строителство, хубав блок. Не ми беше удобно да питам какъв е наемът, но сигурно не е малък. Вътре - все едно 80-те (редактирах се, не от 90-те, а по-старо!), а блокът е доста по-нов. Събрано оттук-оттам, почти мизерно.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 14:52 от Alia1

# 2 997
  • София
Темата не е за това, но съм виждала много апартаменти за под наем или вече наети, с доста тлъсти наеми и обзавеждане "ранни 90те с една боя". И две масички от ИКЕА, от най-евтините.

# 2 998
  • София
Темата не е за това, но съм виждала много апартаменти за под наем или вече наети, с доста тлъсти наеми и обзавеждане "ранни 90те с една боя". И две масички от ИКЕА, от най-евтините.

Ето, това е другият проблем /не по-малък/ - затова поставих "инвестиционен" в кавички. За да спечелиш, трябва и да дадеш, това е моето убеждение. Особено за имотите под наем.
Темата е за съвсем друго нещо, но знаете как е, на мен ми излизат всякакви публикации /имоти, ремонти, мебели/. Честно да си призная, липсата на стил и здрав разум приемам като лошо отношение към клиента при отдаването под наем.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 11:35 от Рaдост

# 2 999
  • София
Ами не знам дали съм съвсем права, но в последните години така се стекоха нещата, че бях на доста огледи и според мен, българинът просто няма изграден вкус за обзавеждане все още. Особено мъжете са готови да живеят как да е. Така че едни бели стени и чамови мебели са им ок и като търсене, и като предлагане.

Общи условия

Активация на акаунт