COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 133
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 975
Ставаше дума за климатик, който го е разпространил на по-голямо разстояние, отколкото при нормални обстоятелства. Така че с климатиците специално много трябва да се внимава. Иначе и това проучване подкрепя това, което и много други вече - разпространението е капково, а не аерозолно и при близък и продължителен контакт с болен човек. Затова физическата дистанция е най-добрата мярка.

91 човека общо в целия ресторант, заразените са само 10 човека от 3 семейства, които са стояли в следния участък там, където е духал климатика:

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/7/20-0764_article

# 21 976
Цитат
търкалят от предната седалка отзад и да се събличат
В криза сме,кой има пари за хотел?А и така не контактуват с персонал.WinkНека се пазим взаимно!
В Австралия поне в началото са казали,че децата са опасни.Като преносители.По план трябва да са на у-ще на 11.05.Те все пак са още в първият срок по нашески.Учат онлайн в момента.Големите магазини и пазари не са затваряли и било лудница.Изглежда хората претръпнали.Маските не са задължителни.В магазините непрекъснато лъскали и дезинфекцирали.Доста хора мислели,че вируса не е мн.опасен и ги манипулират.Нищо ново под слънцето.Аз тук(Б-я) си имам едно на ум.Не се бутам между хората.Иначе не се затварям денонощно.
В Нидерландия също не носят маски.Някои искат,но няма откъде да вземат.Автобусите ако са над определена бройка пътници,не спирали на спирка.
За онзи интерферон ли става дума,който се инжектира или влива(не знам) на някои групи хронично болни?Не знам бета ли е,или друг.Приятелки с МС и ревматоиден артрит едвам се уредиха по здр.каса и са много доволни.

# 21 977
Ставаше дума за климатик, който го е разпространил на по-голямо разстояние, отколкото при нормални обстоятелства. Така че с климатиците специално много трябва да се внимава. Иначе и това проучване подкрепя това, което и много други вече - разпространението е капково, а не аерозолно и при близък и продължителен контакт с болен човек. Затова физическата дистанция е най-добрата мярка.

91 човека общо в целия ресторант, заразените са само 10 човека от 3 семейства, които са стояли в следния участък там, където е духал климатика:

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/7/20-0764_article
Мерси, Лили. Ей ся си го скрийншотвам, че някак ми е нагледно това.
Аз ще работя в сгради с климатици, там спасение няма, но поне, ако ще ходя в заведение, да зная къде да се позиционирам.

# 21 978
Коронавирус: жена със сърдечно заболяване казва, че Ковид спаси живота си
Една жена казва, че заразяването с коронавирус в крайна сметка спаси живота й, когато лекарите на Covid откриха, че има недиагностицирано сърдечно заболяване.
Анжела Шлегел беше хоспитализирана след 11 дни коронавирусни симптоми.
Нейното сърдечно състояние - за което медиците казаха, че може да се окаже фатално - се появи на бял свят, докато беше на интензивно лечение в лондонската болница Royal Brompton.
36-годишният заяви: "Това просто ми взриви ума, тъй като ми казаха, че сърцето ми не функционира така, както трябва да бъде."
Първоначално тя е била откарана в болница Челси и Уестминстър, на 22 март, където сканирането показва течност около белите дробове и сърцето.
Прехвърлена е в Royal Brompton и е диагностицирана с еозинофилна грануломатоза с полиангитит (EGPA) - състояние, което може да увреди различни органи на организма, включително сърцето, ставите, белите дробове и нервите.
Г-жа Шлегел каза, че от две години „се връща назад и напред към лекаря с астма“, но „няма представа, че сърцето ми е в затруднено положение“.
„Ако EGPA беше оставена недиагностицирана, бих могъл просто да падна мъртъв.
„Коронавирусът излагаше тялото и сърцето ми под силен стрес и лекарите казаха, че е ускорил моята EPGA.
"Това ми спаси живота в дългосрочен план, но в краткосрочен план коронавирусът почти ме уби."
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-52527736

# 21 979
  • Пловдив
Бързината за отварянето на ресторантите да не би да е свързана с предстоящите балове?

Баловете никак не се предстоящи. За сега, ако има такива, ще са не по-рано от края на юни.
Но за целта трябва да отворят ресторантите и вътре, защото баловете обикновено са в по-големи зали.

# 21 980
Скрит текст:
доц. д-р Андрей Чорбанов коментира мерките, които държавата ни предприе, за да ограничи разпространението на коронавируса.
Скрит текст:
Имунитетът е един комплекс от фактори и начин на живот. Зимата е тежък период за всеки организъм. Хората стоят на затворено и тъмно и тогава проявяват недостиг на редица компоненти.
Пролетта е времето, в което човек активно започва да среща тези фактори в природата. Затова не беше добре да се затваряме заради епидемията. Разходките не трябваше да се забраняват“. Така доц. д-р Андрей Чорбанов коментира мерките, които държавата ни предприе, за да ограничи разпространението на коронавируса.
"Ще дам пример с испанския грип. Когато изкарваха хората извън палатковите лагери, в които ги лекуват, те оздравяваха много по-бързо на слънце и свеж въздух. Навън вирусът не може да циркулира", поясни пред Нова тв д-р Чорбанов.
По думите му ежедневно се срещаме с голямо количество бактерии и вируси.

"Имунната система се справя с тях успешно. Отслабвайки тези й качества, е възможно тя да стане по-податлива на летните вируси. Беше добре да приемаме витамин Д под друга форма", каза той. И допълни, че  строгите диети по време на изолация не се препоръчват.

Според него е възможно да има втори пик на коронавируса.

"Той ще циркулира, докато не се срещнат всички с него или поне огромната част от хората, които имат много контакти и пътуват често. Това няма как да бъде избегнато. Световните правителства започват да го проумяват. След като мина ужасът от първаначалната вълна, по-трезвомислещите разбраха, че няма много смисъл от пълна изолация. От самото начало говорихме много за тези мерки. Младите хора  не трябваше да спират контактите си. Още веднъж ще кажа, че деца не боледуват и почти не разпространяват заболяването. Държавите, които не затвориха детските градини и училищата, нямаха голям брой заразени деца", поясни Чорбанов.

Д-р Андрей Чорбанов заключи, че ще трябва да почакаме за ваксина. "В световната история няма успешно направена ваксина за няколко месеца. Тя се разработва за година и половина-две", каза той.

https://www.dnes.bg/stranata/2020/05/05/kakyv-shte-e-imunitetyt- … -izolaciia.448509
Пролетта е времето, в което човек активно започва да среща тези фактори в природата. Затова не беше добре да се затваряме заради епидемията. Разходките не трябваше да се забраняват“.
Кога и къде са били забранени разходките!? Ако на някои единственото място за разходка се ограничава в парка, разбирам, но никъде нямаше забрана, за хората да се разхождат.

Затварянето на паркове и градинки е индиректна забрана на разходките. Тука пък колко хокане беше и рапортуване от "съвестните" шпиони по прозорците... Кой колко човека видял, дръзнали да излязат навън, как някой си обикалял безцелно и тн.

Самосиндикалните разходки никога не са били забранявани.  Не сме, но вашето желание да сме онеправдани и да си мрънкотим е на ниво, щом се стига и до преиначаване на факти.
Едно е разходка по тротоар където се смесваш с хора, повечето тръгнали по работа, винаги има движение и дишаш автомобилните газове. Друго е да отидеш в парка настрана от другите хора. Възрастните хора и децата бяха лишени от място за здравословно пребиваване на дистанция от други хора, децата пък бяха сложени пред компютрите и телефоните. Родителите и без това имат проблем с овладяването на проблема с непрекъснатото висене пред екран че и държавата да им го вмени. И после трябваше невритизраното дете да го влачим да диша автомобилните изпарения и да се блъска по градските улици, за да се освежи. На село ги нямат тези проблеми, но в градовете бяха много изострени и после ни забраниха на нас, гражданите, и изън града да мръднем, например до планината, или ако имаме вила. Затова някои хора като мен се чувстваха в капан, клопката все едно се пристягаше, но не около когото трябва. Аз от известно време съм на село и мога да потвърдя от днешното излизане до магазина, че тези които виждат огромно разпускане на населението са прави, не са разбрали правилно разхлабването на мерките - в магазина и персонала днес нямаше маски, да не говорим че и кмета видяхме така да влиза. Аз си бях с маска. Тук вече властта трябва да следи за мерките - да се спазват на закрити обществени места.

# 21 981
Аз пък пазарувах в хлебарницата на Джован и съм възхитена от персонала - в пълно снаряжение си бяха, освен това пускаха по един и връщаха хора без маски. Ами неслучайно съм техен клиент от години, знаят как да работят хората.

# 21 982
Бързината за отварянето на ресторантите да не би да е свързана с предстоящите балове?

Баловете никак не се предстоящи. За сега, ако има такива, ще са не по-рано от края на юни.
Но за целта трябва да отворят ресторантите и вътре, защото баловете обикновено са в по-големи зали.

Дано да е така. Канени сме през май ( не, че ще ходим), но отмяна няма.

# 21 983
Световната здравна организация предупреди, че по-ранните случаи на коронавирус вероятно ще бъдат разкрити в страни по целия свят.
Това идва, след като френски лекар каза, че е тествал проба от пациент с диагноза пневмония на 27 декември миналата година и е установил, че е положителен за коронавирус.
Развитието означава, че Covid-19 може да е пристигнал в Европа почти месец по-рано, отколкото се смяташе досега.
Говорейки в Женева, говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер заяви, че не е "изненадан" от новината.
Той призова други държави да преоценят медицинската си документация от края на 2019 г., за да помогнат за изграждането на „по-нова и по-ясна картина“ на пандемията.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-52539905

# 21 984
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо се хващаме за думата "забранени"? Човекът просто така се изрази, но всички знаем какво има предвид.
Бяха ли ограничени разходките?  Бяха.
Вредно ли е за имунитета да не се разхождаме на въздух? Вредно е.
Адекватни ли бяха тия мерки със затворени паркове и планини и препасани с маски на открито, та белким ни спрат съвсем достъпа на свеж въздух? Не бяха.
Ей това казва имунологът. И както и да сучете и въртите, това вече не може да се отрече.
За възмутата как някой си бил излязъл, пък колко души имало по улиците и градинките, за докладите до 112, хич няма и да коментирам. Такъв тип доносничество винаги ме е отвращавало, но то си лежи на съвестта на всеки.

Ох, нали самият Мутафчийски каза на един брифинг, че сега не бил момента за разходки...

Вече и от Робърт Кох казаха, че изглежда, че децата не играят особено голяма роля в пренасянето на инфекцията.
Мисля, че от Робърт Кох всичко ще кажат, само за да пратят децата на училище и градина и да започне този ми ти немски народ работа с пълна сила. Няма време, пари трябва да се правят 😉 Не ме разбирайте погрешно, аз не съм против училищата и дори искам детето ми да ходи, но виждам нетърпението на Министъра на НРВ, не издържа вече 😆
Именно.

Дори и така да е, не можем да пренебрегнем факта, че в Швеция и Исландия не са затваряни училища и градини и не е имало огнища.

# 21 985
Днес минах през Витошка, близо до Рафи. Масите са на около 80 см една от друга, без да броим столовете към тях. Все пак ще се сяда, нали? Пейки със залепени гърбове. Отделно помещението си е закрито отвсякъде, това са бившите аквариуми, но сега вместо с фолио са заградени със стъкла. И това ако изпълнява някакви изисквания, аз съм трамвай. Но на въпросния господин с косата и диадемата досега всички безобразия свързани с "бизнеса" му му се разминават, то сече дървета по Витошка, то слага маси чак до Съдебната палата едва ли не, то хигиена нулева в заведението, но той си продължава да работи. Няма да стъпя в заведение и аз скоро, въпреки че бая ми писна да готвя, пазарувам и ходя на работа.

Пак ли ''наши хора'' и ''ваши хора''? Описаното от теб е скандал. Хората трябва да бъдат умни и сами да се пазят - да не ходят по заведения с такива условия.

# 21 986
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо се хващаме за думата "забранени"? Човекът просто така се изрази, но всички знаем какво има предвид.
Бяха ли ограничени разходките?  Бяха.
Вредно ли е за имунитета да не се разхождаме на въздух? Вредно е.
Адекватни ли бяха тия мерки със затворени паркове и планини и препасани с маски на открито, та белким ни спрат съвсем достъпа на свеж въздух? Не бяха.
Ей това казва имунологът. И както и да сучете и въртите, това вече не може да се отрече.
За възмутата как някой си бил излязъл, пък колко души имало по улиците и градинките, за докладите до 112, хич няма и да коментирам. Такъв тип доносничество винаги ме е отвращавало, но то си лежи на съвестта на всеки.

Ох, нали самият Мутафчийски каза на един брифинг, че сега не бил момента за разходки...

Вече и от Робърт Кох казаха, че изглежда, че децата не играят особено голяма роля в пренасянето на инфекцията.
Мисля, че от Робърт Кох всичко ще кажат, само за да пратят децата на училище и градина и да започне този ми ти немски народ работа с пълна сила. Няма време, пари трябва да се правят 😉 Не ме разбирайте погрешно, аз не съм против училищата и дори искам детето ми да ходи, но виждам нетърпението на Министъра на НРВ, не издържа вече 😆
Именно.

Дори и така да е, не можем да пренебрегнем факта, че в Швеция и Исландия не са затваряни училища и градини и не е имало огнища.
В UK детските градини и училищата не са били затваряни за децата на ключовите работници -сиреч за децата на тези, които са изложени най-много на вируса. Огнища няма.

# 21 987
За Пв:
Дриймс и Рафи на площада са наредили масите, на значително разстояние една от друга."Атлас" също, сложил е 4-5 маси.Бялото кафене, на хотела, също подготвя терена.И Макдоналдс са сложили 4-5 маси, на значително разстояние....Мисля, че мернах хора и в градината на Хепи, но не съм сигурна.Утре ще мина през Капана, там кафенетата бяха едно до друго, изобщо не знам как биха наредили повече от 1-2 масички.
В повечето магазини:на входа стои момиче от персонала и пръска на всеки дезинфектант, предупреждава, че маската е задължителна вътре.Пробните се пръскат с дезинфектант след Всеки клиент.Според големината на магазина, се допускат само определен брой клиенти.В два магазина се наложи да чакам отвън.
Почти всеки ден пиех кафе навън, та не ми е никакъв проблем да седна и в кафене.
Засега това, което видях, ме удовлетворява като спазване на мерките и изискванията.
Дано не е от ден до пладне.

# 21 988
Аз мисля, че под социално дистанциране тези хорица от Харвард нямат предвид да се стои вкъщи. По-скоро да се спазва дистанция между хората в магазините, киносалони, театри. Без концерти, митинги. По-малко деца в класовете. Може би по-малко хора там където работят в опън спейс. Как обаче ще се организира всичко това нямам идея.
И аз това не мога да си го представя как би станало. Например,ако в един киносалон с 50-100 места,пускат не повече от 20 души, които сядат през пет места един от друг...Но как психологически самите хора ще свикнат да спазват ден след ден подобни ограничения и що за живот ще е това, що за забавления и социално общуване ще е?!
Аз лично няма да мога да се отпусна, все ще ми е в главата страхът от коронавируса, без значение колко пъти на ден дезинфекцират обществените места и ако ще само по един човек да пускат в мола.
За лятото пък, онези нелепи проекти на плажа с чадърите и шезлонгите с прозрачен похлупак няма да ги коментирам. Морето това лято също е малко или много out of the question. Както споменах по-горе,какво удоволствие ще е,каква почивка...

# 21 989
Не се плашете толкова, най-важна е дистанцията и въздухът да е чист. Сега става топло, ако ще се седи навън няма проблеми. Дори и да се заразите в 90% от случаите минава леко.

Общи условия

Активация на акаунт