Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 33 545
  • 553
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, д-р Митева,
Дъщеричката ми е на 5+++ месеца и от месец се борим с гъбички под памперса, вероятно причинени от смяната на мокри кърпички.
До сега сме минали през лечение с клотримазол 1% 10 дни, след това 6 дни флусидрен и сега сме на тридерм 3ти ден Х2 пъти на ден. Към днешна дата има облекчение на ситуацията, но ме притеснява да не е ефект докато мажем с кортикостероид. Да променим ли нещо? Колко дълго да мажем с тридерм? Какво бихте ме посъветвали като цяло за създалата се ситуация?
Благодаря Ви предварително!
Поздрави,

# 211
  • София
Здравейте,

Предстои ни първата от ваксините след втори месец. Трябва да отидем утре, но 2 дни ме драскаше гърлото. Днес вече съм по-добре и отминава, но не съм спокойна за бебето. Мислите ли, че е по-добре да отложа ваксината?
Освен това направи обрив на бузките и педиатърът каза, че е към белтъка на кравето мляко. Може ли да се поставя такава диагноза без изследване?
Алергията проблем ли е при ваксиниране?

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 15:11 от РРР

# 212
Здравей те д-р Митева кога се слага бебето на гърне?

# 213
Здравейте! Един страничен въпрос.Как се прилага ехинацея при дете на 2,7г за свиване на сливиците?

# 214
Здравейте д-р Митева,
Моето бебче е на 1 месец. Забелязвам, че винаги спи с отворена уста. Диша през носа, който не е запушен. Затова и се фокусирам, върху устичката, защото причината за това да е отворена не е дишането.
Бихте ли ми казали това среща ли се и при други деца и ще се израстне ли. Също така при специалист уши нос гърло ли се ходи, за да се намери причината за това?

И още един въпрос относно пъпчето. То е леко изпъкнало. Ще се прибере ли само и как мога да помогна това да се случи.

Благодаря!

# 215
Здравейте,д-р Митева,

Моето момиченце е на 5 месеца коригирана възрасти 7 месеца реална възраст.
Изцяло на кърма сме и досега акането беше редовно на 1-2 дена. В последно време започна да ака на по-големи интервали като последния път увеличи на 6 дена. От тогава пак не е акала,а днес е 7ми ден. Предишния път ядох сушени кайсий и сини сливи,но сега не помагат. Иначе няма никакви белези за дискомфорт. Усмихнато и активно бебе е.

Пети месец пие Waya без витавин Д и не съм сигурна дали това също не оказва влияние.

Благодаря предварително!

# 216
Здравейте, д-р Митева,
Дъщеричката ми е на 5+++ месеца и от месец се борим с гъбички под памперса, вероятно причинени от смяната на мокри кърпички.
До сега сме минали през лечение с клотримазол 1% 10 дни, след това 6 дни флусидрен и сега сме на тридерм 3ти ден Х2 пъти на ден. Към днешна дата има облекчение на ситуацията, но ме притеснява да не е ефект докато мажем с кортикостероид. Да променим ли нещо? Колко дълго да мажем с тридерм? Какво бихте ме посъветвали като цяло за създалата се ситуация?
Благодаря Ви предварително!
Поздрави,
Здравейте! Може да правите промивки със смрадлика, лечението с тридерм да продължи 7-10 дни и след това със Судо крем. Иначе, единственото, което може да предотврати до някаква степен появата на гъбички, е честото миене на детето и по възможност избягване на използването на мокри кърпи, доколкото е възможно Simple Smile

# 217
Здравейте,

Предстои ни първата от ваксините след втори месец. Трябва да отидем утре, но 2 дни ме драскаше гърлото. Днес вече съм по-добре и отминава, но не съм спокойна за бебето. Мислите ли, че е по-добре да отложа ваксината?
Освен това направи обрив на бузките и педиатърът каза, че е към белтъка на кравето мляко. Може ли да се поставя такава диагноза без изследване?
Алергията проблем ли е при ваксиниране?
Здравейте! Личният Ви лекар най-добре може да прецени дали да постави ваксината или не, когато детето Ви бъде прегледано - дали има някакви симптоми и дали го притеснява нещо. Алергията към белтъка на кравето мляко може да се докаже и с изследвания,  но в някои случаи има характерни симптоми, които насочват лекаря към диагнозата и поради тази причина се избягват допълнителни изследвания. Дали алергията е причина да не се поставя ваксината - отново зависи в каква степен е изразена и дали това би представлявало проблем може да го установи само този, който прегледа детето.

# 218
Здравейте! Можете да започнете да правите опити от момента, когато детето седи стабилно самостоятелно.

# 219
Здравейте! Един страничен въпрос.Как се прилага ехинацея при дете на 2,7г за свиване на сливиците?
Здравейте! Според лекарствената листовка при деца над 1-годишна възраст дозировката е 10 к-ки 1х/дневно през ден (ако говорим за капките), но те по принцип са за имунната система. Аз лично не съм наясно със схема за "свиване на сливиците".

# 220
Здравейте д-р Митева,
Моето бебче е на 1 месец. Забелязвам, че винаги спи с отворена уста. Диша през носа, който не е запушен. Затова и се фокусирам, върху устичката, защото причината за това да е отворена не е дишането.
Бихте ли ми казали това среща ли се и при други деца и ще се израстне ли. Също така при специалист уши нос гърло ли се ходи, за да се намери причината за това?

И още един въпрос относно пъпчето. То е леко изпъкнало. Ще се прибере ли само и как мога да помогна това да се случи.

Благодаря!
Здравейте! Дишането на детето през устата може да се дължи на запушване на нослето, което Вие да успявате да установите на пръв поглед. Правите ли ежедневни промивки на носа след баня с физиологичен разтвор и излиза ли някакъв секрет? И, говорили ли сте с Вашия педиатър дали той установява нещо при прегледа?
Относно пъпа - би трябвало лекарят, който преглежда детето да Ви каже дали няма пъпна херния - ако има, може в началото да се опита със специални лепенки, които може да откриете в аптеките; ако има херния и стане твърде голяма - лечението е оперативно.

# 221
Здравейте,д-р Митева,

Моето момиченце е на 5 месеца коригирана възрасти 7 месеца реална възраст.
Изцяло на кърма сме и досега акането беше редовно на 1-2 дена. В последно време започна да ака на по-големи интервали като последния път увеличи на 6 дена. От тогава пак не е акала,а днес е 7ми ден. Предишния път ядох сушени кайсий и сини сливи,но сега не помагат. Иначе няма никакви белези за дискомфорт. Усмихнато и активно бебе е.

Пети месец пие Waya без витавин Д и не съм сигурна дали това също не оказва влияние.

Благодаря предварително!
Здравейте! 7 дни не е редно детето да не ходи по голяма нужда. Пробвайте с още различни храни от Ваша страна по принцип, но сега щом не е ходила 7 дни, направете й клизма.  Няма проблем, щом се притеснявате, че може да е от пробиотика, да го смените с друг Simple Smile

# 222
Здравейте! Можете да започнете да правите опити от момента, когато детето седи стабилно самостоятелно.

Благодаря ви!

# 223
здравейте д-р Митева , може ли да попитам за лечение на масивен растеж на кандида, клебсиела....преди няк,дни беше протеус-         а сега ту има ту няма клебсиела....явно зависи от порцията ака,,,,,става дума дете 4,6м в чревен секрет-изненадах се на кандидата-масивен растеж,,,, в момнета на ле4 с бисептол,,,и гъби многоооо. може ли моля съвет.благодаря отново Simple Smile

# 224
здравейте д-р Митева , може ли да попитам за лечение на масивен растеж на кандида, клебсиела....преди няк,дни беше протеус-         а сега ту има ту няма клебсиела....явно зависи от порцията ака,,,,,става дума дете 4,6м в чревен секрет-изненадах се на кандидата-масивен растеж,,,, в момнета на ле4 с бисептол,,,и гъби многоооо. може ли моля съвет.благодаря отново Simple Smile
Здравейте! Когато взимате копрокултура, можете да поискате да се изготви антибиограма (ако не е направена), която най-адекватно ще покаже към какво лечение имат чувствителност изолираните микроорганизми.

Общи условия

Активация на акаунт