Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 281 338
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 750
Здравейте, сложих 1 доза назална ваксина на детето (2 г) на 30ти декември. Сега в групата в яслата имат случай на грип А. Ако прояви симптоми и направим тест, той дали ще бъде достоверен предвид ваксината?

# 3 751
Здравейте искам да попитам за дъщеря ми,която е на 4г и 5м от 1 месец се оплаква от болки в областа на женския полов орган(наричаме го Шушона) 😂.Живеем в Германия,водих я при детския лекар,направиха и преглед и взеха урина,но резултатите казаха че са отрицателни.Няма бактерии,но по време на прегледа, доктора казва че има възпаление,но от какво се получи не ми отговори.Изписаха ми прахчета,които се разтварят във вода и се прави вана за 10-15мин на всеки 2 дни.Червена е в областа на срамните устни,отвора на вагината,Перинеум(мястото между Ануса и отвора на вагината) и Ануса. След като я измия само с вода и олеква,но след време пак идва същия дискомфорт и болка и отново ме кара да я мия.
Моля дайте ваше мнение и ме насочете в правилния подход в този случай.Благодаря предварително 🙏

# 3 752
Здравейте,
Дете на 2 г 9 м,преди Коледа изкара някакъв вирус с температура,която поддържаше 2-3 дни,имаше ден или два затишие,след което започна хрема и кашлица.Хремата отшумя бързо,кашлицата значително намаля,почти изчезна,но към днешна дата детето продължава да кашля предимно сутрин след ставане,както и понякога по време на обедния и нощен сън.
От началото на разболяването,до сега,е прегледан три пъти от педиатър,гърдите са чисти,няма секрет в носа.
Това остатъчна кашлица ли е?
При последния преглед,който беше преди два дни,лекаря ни изписа сироп Ериус,като предположи,че вече може би се касае за алергична кашлица.
Но може ли кашлицата причинена от вирусна инфекция да прерастне в алергична?

Благодаря за отговора!

# 3 753
Здравейте, късно ли е да поставя първа доза назална ваксина против грип на детето ми? Колко време след поставянето може да тръгне на градина? Също ме интересува ако след 30 дни точно се падне, че е болна и не можем да поставим втора доза проблем ли е да се постави по-късно?
Благодаря!
Здравейте, вече сме в разгара на грипния сезон и вече е късно да слагате ваксина.
Благодаря за отговора! Вече закупих една доза. Да я изхвърля ли или все пак мога да я сложа?
Сложете я

# 3 754
Здравейте,
Дете на 2 г 9 м,преди Коледа изкара някакъв вирус с температура,която поддържаше 2-3 дни,имаше ден или два затишие,след което започна хрема и кашлица.Хремата отшумя бързо,кашлицата значително намаля,почти изчезна,но към днешна дата детето продължава да кашля предимно сутрин след ставане,както и понякога по време на обедния и нощен сън.
От началото на разболяването,до сега,е прегледан три пъти от педиатър,гърдите са чисти,няма секрет в носа.
Това остатъчна кашлица ли е?
При последния преглед,който беше преди два дни,лекаря ни изписа сироп Ериус,като предположи,че вече може би се касае за алергична кашлица.
Но може ли кашлицата причинена от вирусна инфекция да прерастне в алергична?

Благодаря за отговора!
Здравейте, най-вероятно тази кашлица е от заден секрет, останал от вирусната секреция. Слагайте 2 х на ден капки за нос - без АБ. Не може да прерасне в алергична кашлица.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 09:55 от Рaдост

# 3 755
Д-р Янкова,  сина ми е на 19г и  няколко дена имаше  суха кашлица, личната му изписа димекс, но от днес кашлицата е влажна, с храчки, има и сериозна хрема, какво може да пие за кашлицата, ердомед, бромхексин подходящи ли са в такъв случай?

# 3 756
Здравейте Др.Янкова,направих комбиниран тест за грип А,Б и ковид на сина ми които е на 10г и излезе бледа черта за грипА.Той има висока температура и главоболие.Дали е положителен теста според вас и нещо специално трябва ли да давам освен температуропонижаваши?Благодаря предварително.Не знам дали на снимката се вижда добре.

# 3 757
Здравейте, Д-р Янкова!
Двете ми деца на 8 и 5г. изкараха някакъв вирус, който и при двамата беше с по два дни температура- при единия до 37.4, при другия до 38.4.
След третия ден продължават да поддържат 36.9 и 37.0

Правих им домашни комбинирани тестове за грип, отрицателни са.
Водих ги на лекар, леко подути лимфни възли на врата, но ми е странна тази температура четвърти ден 37.0 защо е такава.

# 3 758
Здравейте!
Колко време,без прекъсване,може да се пие сироп Дефендил с цел подсилване на имунната система?(дете на 2 г.)Понеже на опаковката пише,че е хранителна добавка за продължителен прием,но ме интересува колко е максимума.
Благпдаря!

# 3 759
Здравейте!
Колко време,без прекъсване,може да се пие сироп Дефендил с цел подсилване на имунната система?(дете на 2 г.)Понеже на опаковката пише,че е хранителна добавка за продължителен прием,но ме интересува колко е максимума.
Благпдаря!
Няма максимално време, но поне 3м е добре да го приема .

# 3 760
Здравейте, Д-р Янкова!
Двете ми деца на 8 и 5г. изкараха някакъв вирус, който и при двамата беше с по два дни температура- при единия до 37.4, при другия до 38.4.
След третия ден продължават да поддържат 36.9 и 37.0

Правих им домашни комбинирани тестове за грип, отрицателни са.
Водих ги на лекар, леко подути лимфни възли на врата, но ми е странна тази температура четвърти ден 37.0 защо е такава.
Здравейте, най-вероятно е вирусна инфекция /от някой друг вирус/.  Лимфният възел постепенно ще намалее.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 09:56 от Рaдост

# 3 761
Здравейте Др.Янкова,направих комбиниран тест за грип А,Б и ковид на сина ми които е на 10г и излезе бледа черта за грипА.Той има висока температура и главоболие.Дали е положителен теста според вас и нещо специално трябва ли да давам освен температуропонижаваши?Благодаря предварително.Не знам дали на снимката се вижда добре.
Доколкото мога да видя на снимката, най-вероятно има грип А. Ако е до 3-ия ден от началото на температурата, започвайте Тамифлу. Колко кг е?

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 09:56 от Рaдост

# 3 762
Д-р Янкова,  сина ми е на 19г и  няколко дена имаше  суха кашлица, личната му изписа димекс, но от днес кашлицата е влажна, с храчки, има и сериозна хрема, какво може да пие за кашлицата, ердомед, бромхексин подходящи ли са в такъв случай?
Здравейте, зависи от какво е кашлицата, ако е от хремата тези сиропи няма да му помогнат. Оправяйте носа и продължете Димекса.

# 3 763
Детето ми е 7.100 на годинка колко кг и см сега трябва да е спряха и ваксините защото не натдаваше нищо и кога ще си навакса килограмите познавате ли доктор Емилия Александрова ваша колежка педиатър е в Враца притеснено ми е

# 3 764
Здравейте, д-р Янкова. Наложи се детето ми да пие антибиотик, но в деня, в който започна му се появиха обилни жълти сополи. Днес е трети ден от приема, сополите намаляха. Утре мисля да пусна носен секрет. Дали ще е реален резултата, предвид това, че пие антибиотик и ако излезе положителен резултат ще трябва ли да капя антибиотични капки или този, който пие ще "убие" бактериите в носа.

Общи условия

Активация на акаунт