Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 281 329
  • 4 333
  •   1
Отговори
# 3 855
Здравейте доктор Янкова преди 8 дена родих , в стаята е около 20 гр но на бебчето краката и ръцете са му студени , пипам гръбчето топло ми се струва , дали има някаква проблем . Благодаря

# 3 856
Здравейте доктор Янкова преди 8 дена родих , в стаята е около 20 гр но на бебчето краката и ръцете са му студени , пипам гръбчето топло ми се струва , дали има някаква проблем . Благодаря
Здравейте, 20гр е нормална температура. Пипайте носа му, а не крачетата и ръцете му.

# 3 857
Здравейте, 20гр е нормална температура. Пипайте носа му, а не крачетата и ръцете му.
пипнах сега и нослето и то е хладно

# 3 858
Здравейте отново, Д-р Янкова!

Синът ми продължава пети ден да е с температура до 39.0.
Днес направихме ПКК+ЦРП, без никакви отклонения в стойностите.

Но не яде и спи 20 от 24 часа в денонощието.
Пие вода доста. Но не се храни вече трети ден. Започна и да повръща изписания Изопринозин.
Воден е на лекар, утре пак, но много ме притеснява, че слушам покрай мен има доста с пневмония след грип.

Тя не се чува на слушалка? А другите симптоми освен температура какви са? Освен да му направя рентгенова снимка , дори и да не предложат. 😓

Отрицателен бърз стреп-тест.
Пуснат е днес гърлен секрет също.
Освен температура, кашлица има ли?
Тест за грип правихте ли му?
Да, тест за грип е правен и е положителен.
Назначен е Изопринозин и Вит.С , а вече и Стоперан Хидра и Вомакур, защото вчера повърна 2 пъти.

Вчера два пъти се изкашля по-влажно, но дотам.
Вторник от прегледа нищо не се е чуло относно дишане.

# 3 859
Здравейте. Бебе на 6м с високи левкоцити в урината (75 позитивен, границата е 7) за какво говори? Не е замърсена, защото и вторият път излезе такъв резултат. А в седимент пише още,че се откриват 9-10 левкоцити, бактерии. Благодаря предварително!

# 3 860
Д-р Янкова, след прекарана вирусна инфекция, на дъщеря ми (13 години) не й спира хремата. Пуснахме носен секрет и в носа й се установиха две бактерии - Moraxella catarhallis  и Proteus mirabilis. Трябва ли да пие антибиотик през устата или може да се оправи само с капки?

# 3 861
Здравейте,д-р Янкова! Много бих се радвала да чуя вашето мнение за сиропа Биозин кидс ( с коластра), на какво мнение сте за прием на такъв вид витамини, според вас колко време трябва да се пие за да има ефект? Препоръчвате ли такъв вид витамини за малки бебета! Вие какво бихте препоръчали като витамин за подсилване на имунната система?

# 3 862
Здравейте,
Детето ми на 8 г, ако яде цитрусови винаги след като заспи, се събужда с коремна болка и еднократно повръщане. Вече се случва няколко пъти и установихме, че е от цитрусови. Преди да разберем това правихме микробиология на фецес и изследване клостридиум - резултатите бяха добри. Каква може да е причината да повръща след като яде цитрусови и какво да предприемем,  освен да избягва тяхната консумация.  И винаги повръща след като заспи, никога в будно състояние, сякаш и образуват киселини.

# 3 863
Здравейте,
Детето ми на 8 г, ако яде цитрусови винаги след като заспи, се събужда с коремна болка и еднократно повръщане. Вече се случва няколко пъти и установихме, че е от цитрусови. Преди да разберем това правихме микробиология на фецес и изследване клостридиум - резултатите бяха добри. Каква може да е причината да повръща след като яде цитрусови и какво да предприемем,  освен да избягва тяхната консумация.  И винаги повръща след като заспи, никога в будно състояние, сякаш и образуват киселини.
Вай-вероятно е алергична реакция. Тествайте го, за да сте сигурни.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 10:47 от Рaдост

# 3 864
Здравейте,д-р Янкова! Много бих се радвала да чуя вашето мнение за сиропа Биозин кидс ( с коластра), на какво мнение сте за прием на такъв вид витамини, според вас колко време трябва да се пие за да има ефект? Препоръчвате ли такъв вид витамини за малки бебета! Вие какво бихте препоръчали като витамин за подсилване на имунната система?
Здравейте, за съжаление няма “вълшебен” препарат за имунната система. Всички мултивитамини са Ок, въпрос на предпочитание на вашето дете.

# 3 865
И аз да се допитам: детето ми често е със задна хрема, от там и обструкции, след прегледи е със съмнение за алергичен ринит. Може ли да има Ал. ринит със задна хрема, винаги съм мислила, че при Ал. ринит хремата се изтича напред.

# 3 866
Д-р Янкова, след прекарана вирусна инфекция, на дъщеря ми (13 години) не й спира хремата. Пуснахме носен секрет и в носа й се установиха две бактерии - Moraxella catarhallis  и Proteus mirabilis. Трябва ли да пие антибиотик през устата или може да се оправи само с капки?
Освен това кашля и гласът й е паднал вече трета седмица.

# 3 867
Д-р Янкова, след прекарана вирусна инфекция, на дъщеря ми (13 години) не й спира хремата. Пуснахме носен секрет и в носа й се установиха две бактерии - Moraxella catarhallis  и Proteus mirabilis. Трябва ли да пие антибиотик през устата или може да се оправи само с капки?
Освен това кашля и гласът й е паднал вече трета седмица.
Не е необходимо да пие АБ. Слагайте АБ капки в носа. Правете инхалации с физиологичен разтвор и Пулмикорт 2х 2мл.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 10:48 от Рaдост

# 3 868
Здравейте, доктор Янкова,

Аман от тази задна хрема и оттам и влажна кашлица (чисти гърди), заглъхнали уши. Горе-долу на всеки 40-45 дни се повтаря. Промиваме редовно с физиологичен разтвор, пръскам Назик кидс или Виброцил. Детето е на 4.5 г. Идвали сме и при Вас преди, когато правеше бронхиолити. Два въпроса имам:
1. Правените капки, които предписвате, подходящи ли са за задна хрема?
2. Препоръчвате ли приемането на пробиотици за УНГ и ако да, кои?

# 3 869
Здравейте,
Детето ми на 8 г, ако яде цитрусови винаги след като заспи, се събужда с коремна болка и еднократно повръщане. Вече се случва няколко пъти и установихме, че е от цитрусови. Преди да разберем това правихме микробиология на фецес и изследване клостридиум - резултатите бяха добри. Каква може да е причината да повръща след като яде цитрусови и какво да предприемем,  освен да избягва тяхната консумация.  И винаги повръща след като заспи, никога в будно състояние, сякаш и образуват киселини.
Вай-вероятно е алергична реакция. Тествайте го , за да сте сигурни.

Какъв тест се прави?

Общи условия

Активация на акаунт