СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 030
  • 990
  •   1
Отговори
# 660
  • София
След внесените разяснения ми се избистри Grinning .

# 661
Ох, няма да ни огрее хилещият се бутон. Нацъках толкова полезни за доброто настроение мнения Simple Smile

# 662
По повод Националната диплома. Преди минути от ФБ страницата на МОН.
44 зрелостници от випуск 2019/2020 г. бяха удостоени с отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“.

Дано сега на някои хора им се поуталожи болката, че тези в МОН облагоделстват с тази диплома само пустите софиянчета, при товаа по ешелони. Те са общо 11, другите 33 деца
са от други градове в страната.

Ако имаш такова дете би трябвало много да те е страх за него.

# 663
  • София
Ами, точно това е типично за Везните. Важните решения вземам бързо и решително, особено в кризисна ситуация. За коя от двете рокли и точния нюанс на бежавото за стената мога да мазохирам със седмици. Joy

Моята наборка е Везни с точно същия характер. Това, което ме учудва, е че дори и при бързо и уж внезапно взето важно решение се оказва в последствие, че това е най-правилният възможен избор. А аз ако не съм мислила три дни и три нощи и да претеглям всички за и против, не мога да реша. И дори накрая пак съм в колебание дали е най-правилното.Joy

# 664
# 665
  • София
https://haskovo.info/132204/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B … AOUQpt5IdujfaDPcM
 Това е едно децата с Национална диплома!

# 666
Ето и първият пример за заобикаляне на Наредба 10.
              Аз засякох и друго у-ще с такова нарушение,търсейки място за сина на една приятелка.Детето все още не е прието никъде и ако трябва да даде оригинал при кандидатстване отново рискува да обикаля у-щата.Балът му е нисък и единственото искане е да е в района,в който живее.В такива случаи ми се струва оправдано кандидатстване с копие ,защото това са у-ща,които не са в полезрението на високите балове и не се касае за недостиг на 1-2 точки.С копие би могъл да кандидатства в кварталните у-ща /балът е около неговия/ и все в едно ще го приемат.В района са 4-5 у-ща с близък до неговия минимален бал.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 21:48 от Didia

# 667
  • София
Само да кажа в тази връзка, че винаги съм уважавала хора, които казват нещата както са, при това  заставайки официално с имената си.
В смисъл, че няма задкулисна игра и така правилата са еднакви за всички. И някой е поел отговорност.

# 668
Отговорността е важна, ако има кой да следи за спазването на правилата. На мен ми  трудно да приема, че човек, държал конкурсен изпит върху нормативната уредба, открито си позволява да издаде заповед, която я нарушава. И нямам предвид единствено конкретния случай.
Иначе аз съм за участие с копия на класиранията след трето, но със задължително изискване на оригинала, да речем за сверка с копието, при подаване на документите. Така хем ще може да се кандидатства в голям брой училища едновременно, хем няма някой, който удобно е записан в друго училище, да си пази топлото местенце, играейки за други училища.

# 669
  • София
Факт. Това би бил най-добрият вариант. Заради хора, които си пазят местата някъде, може да се стигне и до осмо класиране вероятно. Кой и защо не е постановил такива правила, а още повече спазването им, е отделна тема.
Мисълта ми беше, че в даденото училище поне ръководството е достатъчно открито и честно. Защото на други места може да се окаже, че принципно се изискват оригинали, но за по-наши хора минават и копия.

# 670
Докато се предлагат места, ще има размислящи, отписващи се и записващи се и кандидатстващи на ен-найсто класиране.
Едно време избираш, кандидатсваш и приключва. Нямаше терзания и съжаления. Сега с тази възможност да се кандидатства навсякъде е като да вкараш дете в заредена сладкарница. Иска всичко, като опита нещо и вземе че съжали че не е избрал съседното. А в София сладкарницата е доста богата.

Иначе ми хрумна утопична идея. Единна система с всички училища, които раздават бг дипломи, частни вкл. От всички области на едно. Подреждаш ВЕДНЪЖ само - редиш МГ Видин, АК - София, Строителен в Стара Загора, въобще избираш на воля. Излиза класирането и кой докъдето може. В национален мащаб ще се спестят много нерви. 😁

# 671
Ами, точно това е типично за Везните. Важните решения вземам бързо и решително, особено в кризисна ситуация. За коя от двете рокли и точния нюанс на бежавото за стената мога да мазохирам със седмици. Joy

Моята наборка е Везни с точно същия характер. Това, което ме учудва, е че дори и при бързо и уж внезапно взето важно решение се оказва в последствие, че това е най-правилният възможен избор. А аз ако не съм мислила три дни и три нощи и да претеглям всички за и против, не мога да реша. И дори накрая пак съм в колебание дали е най-правилното.Joy

Аз съм Везни, но нямам дилеми при вземане на решения и се осланям предимно на интуицията си.
Едно такова нелогично от гледна точка на здравия разум мое решение е отхвърлянето на супер работа във Виена след завършването ми. Бях там за три месеца със стипендия и посредникът, който ни беше свръзка на място, ми предложи добре платена работа, настаняване и пълно съдействие. Работата беше към езиково училище, като отговаряш на запитванията на желаещите да се запишат на курсове (от типа езикови ваканции) и уреждаш формалностите. Все още бяхме с визи, никакви кой знае какви перспективи в България, но категорично отказах, просто Виена не беше моето място. Чувствах се подтисната, направо като в затвор.
Мислила съм си как би се развил животът ми, ако бях приела... След цели 17 години пак посетих Виена, защото бях обещала на дъщеря ми. Опитах се да не бъда предубедена, но това беше най-кошмарната ни екскурзия. Всичко, което можеше, се обърка. Все едно беше една поредица от петък 13-ти.

# 672
  • София
Пък ако някой пожелае да отдели едни 5 минути: 😁
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Barnum_effect
И на бг:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_% … D1%80%D0%B5%D1%80
И още:
https://psychology.framar.bg/%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%8 … D0%B5%D1%89%D0%B0
В повече ми дойдохте днес с тези зодии. 🤣

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 22:14 от Red

# 673
Освен да преминем към тема за цвета на очите ни:)

# 674
Малко зачетох на тоз' младеж Форер идеите...Имам подозрението, че е член на екипа, дето пише наредбите в сферата на образованието. Барнъм и той от творческия колектив ми се струва. Joy

Общи условия

Активация на акаунт