Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 25 595
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Кактус, аз няма да тръгна да купувам нещо на своя глава. Освен това както казах, родих преди седмица и в момента хормоните са на каша. Трябва им време.

Ще ти пиша после като видя малкия как е. Спи от 2 часа вече, и приплаква насън, усещам да си свива коремчето. Дано му дойде апетита.

Помпата е стерилизирана и ако трябва ще я включвам в действие.

# 256
За тебе знам, Верче.
За другите, които четат от балкона го казвам. Все пак процентът, който чете е значително по-голям от участниците. И аз като грамофонна плоча си повтарям едно и също, но и в тоя един момент хората са изключително склонни да си играят с билки и медикаменти на своя глава.

# 257
Коригирах го , но си мисля , че проблемът при мен е бил от ниско ТСХ и малко на кг бебе, което сеизморяваше. Билките ги спрях след 3-4 седмици и кърмата си е наред , иначе даже ми ставаха често твърди гърдите.

# 258
Здравейте мами, аз пак имам проблем - лепнах вирус, сега съм добра, ама остана една кашлица гадна, вече доста време. Тъй кято педи ме лекува по телефона и общо взето съм каквото аз си предпиша, се чудя дали да почна АБ, макар че нямам оплаквания освен кашлицата или да си инхалирам малко пулмикорт? Пулмикорта е съвместим, доколкото четох и търсих в е лактанция, някоя от вас ползвала ли е по време на кърмене, все пак нали е кортикостероид? А и бебка е на 1,5 год и суче на обед 1 път и през нощта по 103456 пъти...

# 259
Кортикостероидът в Пулмикорт е много малко. Предписва се терапевтично на бебета и малки деца за месеци употреба,  така че спокойно.

# 260
Сигурно е обсъждано и преди, но почвам АБ от днес и няма да кърмя няколко дни. Какви са процедурите, за да мине по-леко и успешно да продължим после да се кърмим?

# 261
Кажете кой е АБ, за да проверя съвместимост и време на разпад в организма.

# 262
Благодаря за отговора за пулмикорта!
Аз пих една седмица АБ, които не беше съвместим с кърмене, от групата на Левофлоксацин, една седмица се цедих, бебето не искаше шише, не искаше АМ, приспивах я в раницата, по нощите я разнасях, абе беше малък ад, но мина и замина, успех и все пак ако мпже да ви предпишат друг АБ ще си спестите много нерви...

# 263
Да видим първо кой е антибиотика😉

# 264
Левокса

Да видим първо кой е антибиотика😉

# 265
И той левофлоксацин..

# 266
Не е най-добрият избор за кърмачки, ако е възможно, да ви го сменят, като безопасна алтернатива са дадени ofloxacin, ciprofloxacin, norfloxacin,питайте може ли някой от тях.
Левоксът преминава в кърмата в известна степен, макар че според едно изследване, не наврежда на кърмачето. http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/levofloxacine/

6-8 часа е времето на полуразпад, т.е. за това време половината вещество се е излъчило. Колко е голямо кърмачето, Лорси?
Ако приемът е веднъж дневно може да се съобрази да се приема преди голямата нощна пауза,но по-добре направо да се смени с посочените алтернативи,за да си кърмите спокойно.

# 267
7-месечен е, но нощно време се буди често от зъби и гърдата ни беше спасението. През деня хапва спокойно пюре и играе, не е толкова трудно. Колко често да цедя? През 3 часа ли?

Не е най-добрият избор за кърмачки, ако е възможно, да ви го сменят, като безопасна алтернатива са дадени ofloxacin, ciprofloxacin, norfloxacin,питайте може ли някой от тях.
Левоксът преминава в кърмата в известна степен, макар че според едно изследване, не наврежда на кърмачето. http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/levofloxacine/

6-8 часа е времето на полуразпад, т.е. за това време половината вещество се е излъчило. Колко е голямо кърмачето, Лорси?
Ако приемът е веднъж дневно може да се съобрази да се приема преди голямата нощна пауза,но по-добре направо да се смени с посочените алтернативи,за да си кърмите спокойно.

# 268
  • Варна
Здравейте, искам да питам нещо и аз.. макар, че може да е отговаряно преди Confused
Как се справяте с много дългите кърмения? Моя човек е на 20 дни и понякога отива 1-2 часа да го накърмя.. Проблемът е, че заспива постоянно, а като го махна от гърдата, се събужда и търси да суче. Разбуждам го, оригвам го, сменям гърдите, но после пак цокне веднъж и заспива ... Мръдна го и се събужда гладен. И така 2 часа. А имам кърма, ползвам протектори и виждам, че са пълни. Накрая му давам няколко мл АМ, които изпива супер бързо и чак тогава заспива спокойно за дълго време (1-2-3 часа).
Не знам как да го накарам да суче активно... Това с 20те минути (10 една гърда и 10 друга) ни се случва супер рядко.
Дали е добра идея да го оставям да суче 20 мин и колкото толкова, после да го оставя да поплаче и да се опитам да го приспя или да му дам АМ? Това предложи ММ, ама не съм сигурна, че е ОК?
Искам да го храня на поискване, но е супер изтощително понякога с тези дълги кърмения. Гледам позата ми да е изправена, но въпреки това е някакъв момент се схващам и имам нужда да се раздвижа.

# 269
Намери си удобно място и спи, почивай, чети книга, гледай филм. Тези моменти ще ти липсват, гарантирам.

Аз съм противник на това да оставяш бебето да се нареве.

Общи условия

Активация на акаунт