Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 642
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 2 835
  • Другата България
Зиги, прегръщам те! Hug

# 2 836
Зиги,  кураж и прегръдки и от мен!❤

# 2 837
Зиги, само хора преминали през това могат да те разберат. Не разбирам пожеланиета на шефката ти, но има хора, които нямат тази връзка с близките си.

Майка ти е преминала операцията в Токуда и има трудно възстановяване? От сестра ми знам, че операции в тази област са тежки. По-тежки от коремните, защото трябва да се отвори гръден кош.

Ако е това, нещо съм те изпуснала, е напълно нормално да се чувства зле. Не настоявай да яде, трябва време, за да се почувства по-добре.

През много сме минали. След втората операция на майка ми, ме пуснаха да я видя (на следващи ден). Тя ме насмете набързо, беше и много лошо. Аз и казах само хубави нещо, въпреки че новините не бяха добри и излязох. Само аз си знам какво ми беше в онзи град сама. На следващия ден съквартирантката й ми каза, че и се е скарала, че така се държи с детето си, което прави толкова много за нея 😂 а тя беше отново моя човек. Сега знам, че има моменти, когато им е толкова лошо, че трябва да им простим всичко.

Всичките тези медикаменти, операции, болка … нормално е на моменти да не издържат 🤗🤗🤗 прегръщам те

# 2 838
След операция на стомаха /в горната му част в близост до хранопровода/ аденокарцином, мислите ли, че е нормално няколко месеца по-късно да има киселини, връщане на слюнка, бял секрет и парене по хранопровода?

Здравейте, Соня, баща ми е с аденокарцином на хранопровода. Това, което описвате, при него се наблюдава когато има ново стеснение на хранопровода. Първо започват тези оплаквания, след около 2-3 седмици вече не можеш да се храни. В една международна група на болните и близките на болни с точно този вид, чета обаче че множество от хората имат такова отделяне на пяна, слюнки и т.н. по време на ХТ. Най-добре се обърнете към лекуващия гастроентеролог. Те най-добре знаят за какво може да е симптом. Успех и прегръдки!

Зиги, все едно си написала това, през което минаваме сега, когато татко е в СофияМед. Излизането от упойка, безхаберието, болките, персонал без маски, липсата на информация и грижа... Безхаберие.
Иначе, аз също в молбите си искам нещата да се развиват по най-добрия начин за татко, просто защото не зная кое е най-доброто за него. Ако днес нещо ни се струва лошо, след време, често разбираме, че е било за добро. Затова, не се ядосвай на пожеланото. Казано е с добро, според мен. Изпращам положителна енергия и пожелание за бързо възстановяване на майка ти.  Нашите родители са нашите герои.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 09:54 от vilitra

# 2 839
Благодаря ви!:hugs:
Извадиха едната метастаза с VATS на бял дроб и взеха биопсия от другата.
Беше ни представена като лека манипулация с възстановяване за три дни. Но не се оказа точно така. Много я боли и след излизане от упойка часове наред се беше мъчила с болки, защото не са й сложили обезболяващи.
Сега ми се обади, че я изписват. Резултатите от биопсията би следвало да са готови след най-малко десет дни. Надяваме се да излезе нещо, за което има лечение, защото към момента, има само един препарат за метастазирал колоректален рак - Стиварга, който е силно токсичен и не винаги помага. Хирургът каза, че голямата метастаза му изглеждала като първичен тумор на скенера...
Отиваме да я взимаме и да се разправям ако не са й изписали обезболяващи и антикоагуланти.

# 2 840
Зиги и тя като съпругът ми. Как може да си мълчат винаги, да не попитат, ама да не притесняват лекари.... Следя за всичко. Питам го, гоня лекарите и сестрите... Постоянно.
Майка ти ще я наболява още известно време. При нас много трудно се затвори отворът, където е бил дренажа. Минаха 2 месеца. Все имаше нещо. Дано при вас всичко бързо се оправи. Прегръщам ви и двете.
И нали си знаеш? Ние сме лошите. Така трябва. Без нас добрите хора ги мачкат. Знам, че и ти  няма да го позволиш.

# 2 841
Ох, лелеле.
А на нея й казали, че всичко е перфектно, няма нужда да идва на контролен преглед, освен ако раната не кърви.
Явно подценихме процедурата.
Благодаря ти! Бъди силна и ти!
Кажи му на твоя мъж да си избие всички мисли да си "тръгва", защото ще пристигне едно дребно вредно от София да ти помага да му ги избием от главата с дрянови пръчки Joy

# 2 842
Зиги, не е казано, че при вас ще е така. Писах го не да те притеснявам, а да го имаш предвид и да не се шашкаш.  Двама най- добри хирурзи в моя град ги побърках Simple Smile добре, че бяха те да ме успокояват, че не е нещо лошо. Просто има и  такива случаи. Преминахме го.
А, аз му казвам приказката за жената на болния, която го е изпреварила..... влиза веднага в кондиция. Дребно и вредно съм Simple Smile

# 2 843
Аз имам един сигурно до болка познат, но важен въпрос, защото за мен е неясен... Какво се определя с RAS - разбрах, че става въпрос за див и мутирал тип. Може ли да се каже, че ако човек има единият от двата, е по-добра прогнозата за въздействие с лекарствата, с които третират заболяването, или просто се прилагат различни видове лекарства при различните типове без яснота за изхода от лечението и индивидуалния отговор на самия организъм...

# 2 844
По-добре бягайте от там, докато не са ви видяли сметката какта на майка ми. Д-р Кръстева ѝ направи ЯМР април и я пусна до си ходи, защото нищо ѝ нямало. Август отидохме с болки навсякъде и повторното ЯМР показа разсейки навсякъде. И д-р Захариев каза, че още през април е имало тумор, който явно Кръстева не е видяла, ама сега щели да се опитат да ни помогнат. Два месеца по-късно майка ми почина на 53 години. Пак си помислете дали иската да се лекувате при такива специалисти!

Здравейт,някой има ли контакти на онколог от Панагюрище,имам предвид с който мога да се свържа в момента

# 2 845
Аз имам един сигурно до болка познат, но важен въпрос, защото за мен е неясен... Какво се определя с RAS - разбрах, че става въпрос за див и мутирал тип. Може ли да се каже, че ако човек има единият от двата, е по-добра прогнозата за въздействие с лекарствата, с които третират заболяването, или просто се прилагат различни видове лекарства при различните типове без яснота за изхода от лечението и индивидуалния отговор на самия организъм...
По-скоро е свързано с лечението:
https://www.puls.bg/aktsenti-c-16/personalizirana-meditsina-meta … agnostika-n-27567

На майка е KRAS, по неизвестни причини във всички епикризи пише RAS. Няколко пъти съм казвала да го оправят - нямало значение в нейния случай...

# 2 846
По-добре бягайте от там, докато не са ви видяли сметката какта на майка ми. Д-р Кръстева ѝ направи ЯМР април и я пусна до си ходи, защото нищо ѝ нямало. Август отидохме с болки навсякъде и повторното ЯМР показа разсейки навсякъде. И д-р Захариев каза, че още през април е имало тумор, който явно Кръстева не е видяла, ама сега щели да се опитат да ни помогнат. Два месеца по-късно майка ми почина на 53 години. Пак си помислете дали иската да се лекувате при такива специалисти!

Здравейт,някой има ли контакти на онколог от Панагюрище,имам предвид с който мога да се свържа в момента

Съжалявам,че се е случило така с майка ви...Мама вече се лекува там от година и половина и е доволна много ...По принцип д-р Кръстева и д-р Захариев работят заедно и обсъждат всичко ,не знам защо се е получило така,съжалявам за което.

# 2 847
Наша позната след чист ПЕТ в Пещера я изпращат на операция.Хирурзите я отварят и изненада-разсейки навсякъде.Явно там не могат да разчитат.Апаратура има,ама тя не работи сама.

# 2 848
За Панагюрище сме коментирали: човекът, който е оборудвал и купил  всичко е събрал отлични специалисти, макар и приходящи. След смъртта му, наследниците му са им орязали парите и спецовете се разбягали. Сега има отлична база и куп аматьори. Да милички са, добрички са. И до там. Аз не бих позволила мои близки да се лекуват там.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 01:20 от Малечка Палечка

# 2 849
Шефът на Нуклеарна медицина в Панагюрище - д-р Станчев е отличен лекар и доста време е работил в чужбина. С нас винаги е бил много добър.
За Д-р Росица Кръстева също съм чувала, че е лекар, който много чете и е в час с новостите. Моя приятелка, която се лекува в Сити, ходи при нея за второ мнение (дава консултации и в София).
Всички лекари грешат, защото са хора и защото са претоварени.
Допълвам се - туморът на ЯМР трябва да го е видял лекарят от образна диагностика, а не Кръстева.
Предполагам, че разполагате с разчитането и може да видите какво е имало през април.
Ако някой мисли, че в София е цветя и рози - не, не е.

С тоя пост не защитавам лекарите. Един от тях уби баба ми, докато бях ученичка и предопредели избора ми на професия. Отказах се от медицината, за която мечтаех от 12-13 годишна.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 23:05 от zigizagi

Общи условия

Активация на акаунт