Имам проблем, не мога да спя от дни и не знам как да постъпя! Ако има такива, които са изпадали в подобна ситуация, да споделят.
Съжителствам с мъж и имам дете от него на 8г. В последните години(даже бих казала, откакто се роди детето), нещата не вървят. Всичко, което се сетите - липса на секс, разговор, подкрепа, разбиране. Последните години и много често изпада в големи периоди от време, в които аз на него не мога да разчитам финансово. Оправям се сама с всичко. Плюс, че имам подозрения, че вече е и алкохолик. Говорила съм с него за раздяла много пъти. Все обещава някакви промени. Все аз бързам, не съм изчакала. Все лош период, все има време ще се случи.
Срещнах и се влюбих в друг мъж, след като от поне 3г нямам чувства към този, с когото живея. Другият мъж също е влюбен в мен. Имаме връзка година и нещо, на 7 месец някъде започнахме да говорим с недомлъвки и на шега за по сериозни неща. Вече обсъждаме да се съберем. Той имаше също жена, с която се развежда и и каза за мен, и която вече не живее с него.
Проблемът е моят партньор. Казах му и изпадна в немилост. Отричаше да съм говорила някога с него и да имаме проблеми. Обвини ме, че съм лоша майка и съм залитнала някъде по някой и правя грешка. Заяви, че няма да ми даде детето, няма да живее в квартири, нито при майка ми, нито НИКОГА с друг мъж. Реших, че ще се успокои и ще го решим като възрастни. Но уви, каза на синът ни, че мама не иска да е тук и иска да отиде при другия мъж, но той няма да дойде с мен, защото си има дом. И го настройва умишлено. Детето отказа да се изнесе с мен.
Аз съм още живееща тук. И не знам как да постъпя. Единственото, което съм решила е да заведа дело за родителски права. Но не знам как да постъпя с изнасянето. Детето не иска с мен, но ако го принудя къде ще е по-добре за него. Къде ще се стресира по-малко? На квартира ли само двамата и постепенно да въведа другия мъж, въпреки, че знае от баща си за него, пък го и познава, защото сме прекарвали заедно време преди да имам връзка с него? Или направо да скоча? И в двата случая баща му няма да ни остави на мира, ще ни тормози и притеснява. И кара детето да се чувства виновно за ситуация, в която иска да е с мен.