Кукър: рецепти и програми - Тема 3

  • 37 122
  • 293
  •   1
Отговори
# 285
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 500
Вчера за първи път правих леща, сурова. Досега винаги съм ползвала от буркан. Накиснах я от предната вечер, 8 минути на турбо с все лук и морков. Доста се развари, следващия път ще я пусна на 6. Даже и под налягане не й трябва.
Червената пък даже не й трябва и турбо, толкова бързо се готви.

# 286
  • Бургас
  • Мнения: 1 336
Не накисвам леща. Правя от тази зелено-кафявата. Първо я пускам на 1 минута и изпускам налягането полека, за да изхвърля първата вода. Слагам всичко, вкл. и сол пускав ВН на 10 минути. Оставям сама да освободи налягането. Разварена е.
Честно казано и боб не ми се случва да накисвам. По същия начин изхвърлям първата вода и после го пускам на 45 минути за по-сигурно.

# 287
  • Мнения: 213
Някой може ли да ми каже сполучлива рецепта за мляко с ориз?

# 288
  • Ст.Загора
  • Мнения: 774
Някой може ли да ми каже сполучлива рецепта за мляко с ориз?

# 289
  • Мнения: 213
Много благодаря 🙂

# 290
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 500
Аз пък на млякото с ориз не слагам масло.

# 291
  • Ст.Загора
  • Мнения: 774
Аз пък на млякото с ориз не слагам масло.
  Това е рецепта от фейсбук групите ( сполучлива ) , и аз пропускам маслото.

# 292
  • Мнения: 213
Ъпдейт: пробвах рецептата, но не ми се получи, тъй като млякото изкипя навън. Кажете как ви се получава? Моят мултикукър не е херметически само да кажа.

# 293
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 500
Аз го правя на програма ориз, но моят кукър е херметик. Малко са променени пропорциите, отколкото като го правя с вода, но сега не се сещам, трябва да си видя записките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт