Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 11

• 71 926
  • 555
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Аз миналата година отслабнах едни 15кг. В лицето видима промяна освен липсата на бузи нямам,но си пия колаген и силика постоянно почти. Влага това обича моето лице. Флорална вода преди и след хелурона и никакво чакане да съхне.Крем директно на влажната кожа.

# 241
Не съм убедена за килата и изпънато лице. Аз точно, когато напълнея (говоря за много малко) не си харесвам кожата на лицето и шията.

# 242
Аз откакто напълнях, изглеждам по-възрастна, преди 3 години не ми давай годините. Явно зависи от лицето.
Нещо ново забелязах при мен, фините линии под очите се виждат повече от преди, но все още не са дълбоки. Тази година изкарах без ретинол и почти без пилинг и повече няма да повтарям тази грешка. Мисля и аз да се задълбоча в опознаването на полезните съставки, а не да си давам парите за скъпа козметика.

# 243
Какво против ретинол и киселини? Аз си ползвам и много добре ми се отразяват.

# 244
Какво против ретинол и киселини? Аз си ползвам и много добре ми се отразяват.
Точно това пиша, че пропуснах тази година и съжалявам Sad

# 245
  • Варна
И аз не си харесвам лицето над определени килограми/не,че си харесвам з....а Grinning/. Заприличвам на някоя матрона-ужас. Чак двойна брадичка беше взела да ми се обеазува по едно време. Слава богу кожата се прибра и се опъна въпреки ЕГН-то,но съм се зарекла занапред стриктно да не допускам отклонения в кантара повече от 3-4 кг.
Иначе ретинол и киселини вкарах преди 2 години заради едни пигментни петънца уж и ми харесаха.

# 246
Какви киселини ползвате?
 Аз ретинол взех напролет, но така и не го отворих. Ще изчакам есента.

# 247
  • Варна
Червената маска на Ординари

# 248
Масажите и гимнастиките за лице са много популярни, но аз се питам дали няма да имат обратния ефект. Все пак това не води ли до още по-голямо разтягане на кожата? Нали много от бръчките се образуват точно от прекалено многото мимики и физиономии, които правим. И много слагат ботокс, за да се "замразят".
Единственият масаж, който правя, е да потупвам с пръсти около очите, когато нанасям крем, и да "удрям" с цели длани бузите и под брадичката. Това го бях видяла от една азиатка, която така увеличваше кръвообращението в лицето. Звучи мазохистично, но ми се струва по-логично, отколкото допълнителното разтягане на кожата.
Киселина аз ползвам АНА на Ординари. Доколкото знам тя е по-препоръчителна за суха кожа, отколкото ВНА.

# 249
  • Между гори и планини
И аз си боя шамарчета, крема наистина навлиза по бързо в кожата. И аз нещо съм недоверчива към гимнастики и разтягане.

# 250
Скрит текст:
Нахлувам и аз в темата Simple Smile Имам си гневна бръчка и забелязвам,че напоследък назолабиалните се изявяват доста Sad и естествено гравитацията. До сега ползвам Юсерин с 30 фактор,тъй като кожата ми е смесена и ако слагам отделно слънце защита се опъпчвам много. Той ме устройва за лятото и  кожата ми се чувства добре,но противобръчков ефект не съм забелязала сякаш.От околоочните най-доволна съм била от Нюкс Марвеянс .За измиване само хиалуронов измиваш гел на Юсерин ползвам .
Явно обаче нямат кой знае какъв ефект за бръчки и отпускане.Пия много вода около 3 л.,но това е цял живот и поглеждайки лицето не виждам ефект.На таблетки съм пила ХК,но много подпухвам от нея и няма да повторя.Ще пробвам колаген...
Въпроса ми е -виждам,че хвалите Филорга .Тези момичета,които го ползвате с каква кожа сте? Чудя се след края на лятото да взема или Time-Filler 5XP или Lift Structure .Кой би бил по-подходящ за смесена кожа ,омазняваща се в Т зоната? Примерно Виши Лифтактив ми идвам малко тежък сякаш и сякаш ми е  мазен,а и от него не видях някакъв ефект..
[/quote]
Ползвала съм и двата на Филорга, само че Time Filler предшественика, новия още не съм тествала. Също имам проблем с омазняване и запушване на пори. И с двата крема на Филорга (също и други на Филорга които съм ползвала) нямам проблем нито с омазняване, нито с опъпчване. Чудеса не правят, но напомпват леко кожата, от което идва един по-свеж вид. Аз лично ги харесвам, но ефект на ботокс или филър не може да се очаква...

# 251
Здравейте! Използвате ли термална вода? Как намирате нейния ефект? А също съм любопитна и каква марка предпочитате?

# 252
Никак. Аз не съм видяла ефект нито освежаване, нито хидратация от термалните води. Ползвала съм на Ла Рош и на Асен.

# 253
Аз правя лек масаж сутрин на лицето и ми помага и да се разбудя, получава се натурално кръвооросяване в областта на главата.
При мен - няколко кила отгоре и лицето ми сияе, но явно не всеки е така.

# 254
  • Между гори и планини
Аз си правя масаж на скалпа сутринта. Добре действа.
Явно и структурата на лицето играе роля. Аз съм с доста големи скули, дори се дразня че съм бузеста. Но те все още успяват да опънат лицето. И по наблюдения на близки, не правя мимики с чело.

Общи условия

Активация на акаунт