"Порталът" - тема 2

• 35 918
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Аз не мисля, чe искат да кажат, че Минчев е крал от себе си или е плагиатствал, а че Крум е умен и съобразителен - пее песен написана години след това. Действията и намесата му в събитията през 1979 г. видяхме, че вече влияят на факти за миналото в настоящето - на снимка, която преди го нямаше, сега присъства.  Ако по някаква случайност успее да спаси Жана или баща си, ми е чудно дали някой от настоящето няма да умре, за да има равновесие.

# 76
  • España
Аз не мисля, чe искат да кажат, че Минчев е крал от себе си или е плагиатствал
Разбира се 😉! Много обичах Г. Минчев! В случая на “терена” в серията аз го възприех , като момент на просветление у Жоро и събуждане на бунтаря, който по-късно огласяваше митингите  по площадите след падането на режима...
А за певицата... надявам се Крум просто да бъде безмълвен свидетел , всяка умишлена намеса вижте до каква обърквация води !
Джаста-праста , много ми хареса сравнението ти на Геро с “пуФкаФ котарак” ! 🤪

# 77
Последното, което бих си помислила е, че искат да кажат, че Минчев e плагиатствал, това беше шега Grinning

# 78
Като чух песента, си помислих само, че създателите на сериала правят симпатична закачка със зрителите, нищо повече. За мен беше забавно хрумване.

# 79
Скрит текст:
На мен Геро ми е непоносим и винаги един и същ.
Ано имахме възможност да пътуваме в едно непрекъснато време, то не би ли трябвало с пътуване назад и да се подмладяваме, и без памет за бъдещето? Тъй като в едно такова време, ние сме си един човек, и няма как да се срещнем със себе си като дете или по - млади.
Имаше един филм, на който фатално забравих заглавието, нпт ам ученият беше изобретил някаква камера, в която връщаше назад във времето до ембрионалното си състояние. Искаше да види какво е било там тогава, в самото голямо начало. И отговорът му беше там няма нищо, абсолютно нищо. Разбира се, това е само авторска фантазия.
Но специално за нашия филм аз съм убедена, че Крум се връща в едно друго минало, но не го осъзнава. Вуйчо също, той и затова така неистово, вероятно, търси отговорите от професор Барахарска.

# 80
Дано Крум си остане само с тези дребни намеси в миналото защото изглежда не си дава сметка за това как биха се отразили в настоящето. Едно е след време просто да разбереш, че часовника ти купен контрабандно преди 40г. сега се оказва новия модел на тази известна фирма и съвсем друго е ако се намесиш в съдбите на хората от миналото. Ще разбере какво се е случило тогава, но дано да не се опита да го промени.

# 81
  • София
Като чух песента, си помислих само, че създателите на сериала правят симпатична закачка със зрителите, нищо повече. За мен беше забавно хрумване.
Естествено, че се кефим 😂. Не се заяждаме, но този жанр провокира фантазията ни 😉. Аз си мисля - може ли Крум да си вземе певицата с него в бъдещето, където да се развива 😂, но тогава нейните близки ще страдат, че е изчезнала безследно. То стига това, че ще я анатемосат за връзката й с него...

# 82
  • София
Според мен няма да дадат никакво обяснение относно научната фантастика в сериала. Тя е просто средство/способ. Целта е съвсем друга. Връщане в любимото минало на хората + лека кримка с комедиен привкус на моменти. Аз за това и не задълбавам по темата, а мога да изпиша фермани, защото фантастиката ми е любимия подраздел в книгите и сериалите.
Но има едно нещо, което трябва да се знае - в НФ и Фентъзито - всичко е възможно, защото няма ясни правила! В смисъл, никой не го е преживял, за да го опише достоверно. Визирам разбира се културния бизнес - филми, сериали и книги.

# 83
Дяволо, ако си прав, аз съм съкрушена. 😢

# 84
Съгласна съм с Дяволо. Пътуването във времето въобще не е акцента на сериала.

# 85
И типична кримка не е, защото почти няма съспенс. Според мен е романтичен полах към онова време. Миналото. Когато сме имали повече време за реални разговори и сме нямали толкова вещи и джаджи.
На мен много ми харесва. Има от всичко по малко и фантастика, и драма и комедия и криминална част. И всичко поднесени умерено и с финес.

# 86
Според мен няма да дадат никакво обяснение относно научната фантастика в сериала. Тя е просто средство/способ. Целта е съвсем друга. Връщане в любимото минало на хората + лека кримка с комедиен привкус на моменти. Аз за това и не задълбавам по темата, а мога да изпиша фермани, защото фантастиката ми е любимия подраздел в книгите и сериалите.
Но има едно нещо, което трябва да се знае - в НФ и Фентъзито - всичко е възможно, защото няма ясни правила! В смисъл, никой не го е преживял, за да го опише достоверно. Визирам разбира се културния бизнес - филми, сериали и книги.

Hands Plus1 Champagne  Това е най- смислената и точна характеристика на филма .
Отпуснете се , не търсете някаква  логика  и се наслаждавайте на готините лафове и спомените  за онова време /за по-зрелите Grinning / , а за по-младите  нека е като едно доста точно представяне на онази епоха .

# 87
Аз му се наслаждавам напълно, и си чакам най-най в оставащите три епизода да побърка Крумчо и компания. 😁

# 88
Изгледах трите епизода един и след друг. Много ми харесва сериала, като го гледам оставам с някакво спокойствие, нищо не ме напряга.
Ако съм опитвала да гледам неща за соц-а, обикновено са или истерии, или свръхмрачни трагедии. Някакси тоя сериал ми казва- това е животът, и хубав, и лош, повечето пъти несправедлив, но шарен. Не ми е бавен и муден, научната фантастика, дори събитията са ми на заден план, напред е атмосферата, и хората с техните мечти и тревоги.

# 89
Преди малко ми се мярна реклама на водка "Флирт" и мисля, че видях една от певиците от сериала. Тази, която беше нападната от Панайотов младши и която Джингиби спаси. Пееше и беквокалите на Анито.

Общи условия

Активация на акаунт