Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 505
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Бонанза само днес сме на ПИ по математика. Идеята е да усети обстановката. По БЕЛ прави много тестове с госпожата. Младежа брои дните до международния турнир  Несебър къп от 20.06.  СолСол честито приемане в градина, останали са още няколко приема и сте с  магистратура.

# 526
  • София
привет мривет Simple Smile минавам да се отбележа за ПИ БЕЛ на Регалия от 23 май - преразказа му е оценен и има коментари.
Предният път имаше 33 т., и сега е 33- да не се чете че съм недоволна, но като видях за какво му взимат точки, пукнах на мъка, заради него- взели са му по 1 точка за повторения на две места и за умения за графично оформяне на текст (грознопис и заради една огромна стрелка да намести нещо...
Това, което не виждам обаче е общата оценка - прегледах първата част и от нея виждам според ключа 3 грешни отговора, което значи -6 точки, но хабер нямам как ще му оценят тезата, за да си представя общия резултат.
Надявам се да е по-висок резултата и на реалното НВО, тъй като подозирам погром по математика...

При вас има ли вече цялостна оценка от Регалия?

Остава и утрешното в Регалия и край с тези упражнения и при нас... Морето е запазено, бялото вино още не е отворено, но ще....

ПП. Тези дни като се докопам до компютър пак, ще кача в пощата пробния по БЕЛ и ключа, ако някой не го е направил вече.

# 527
  • София
[
Скрит текст:
quote author=catty m link=topic=1335948.msg42910740#msg42910740 date=1622215220]
Дъщеря ми при преписа на сгрешения текст понякога поправя грешните, но създава нови грешки. Надявам се да не взимат точки заради това Simple Smile

Същата работа и при нас, съчетано с грознопис Sad Ама да не мислиш, че се трогва.

Вчера и днес правят класно по БЕЛ, все още чакаме (вече седмица и половина) оценката от класната работа по МАТ. Така го е закършил по другите предмети. По биология има само една оценка и то двойка. Тази госпожа не знам кога смята да ги  оформя, пърият срок пак беше в последните 2 седмици.

Броя и аз дните вече, страшно съм напрегната, той е уморен сякаш, само ми повтаря, че му е писнало (то сякаш на мен не ми е). Ако ви кажа, че ме е страх да проверя дали има излезли оценки от пробния на Регалия от миналата седмица, не искам да се отчайвам Sad Sad Sad
[/spoiler]

Да не сме съученици Grin същата работа при нас с биологията. Две и три са оценките. Нито домашни дава, ни проекти, нито ги изпитва. Пуснала им тест при предишното ПО и толкова. Как ще ги оформя?
[/quote]

Ами ако вчера не са имали 2 часа биология, значи са съученици Simple Smile Наистина ме е яд с този предмет - прави преди месец и половина презентация, за да си оправи оценката, ама госпожата нещо не я харесала, та даже не му написала оценка. Няа тестове, няма изпитвания, вчера не са имали и 2-та часа, просто чудесно. Наистина ли смятаат да ги натиснат точно преди изпитите?! Харесвам господина по история - хем е взискателен, хем беше казал, че ще гледа до началото на юни да ги оформи, че да не се тормозят преди изпитите. Там има вече 5 оценки.

Sollsoll, ами то си е за хвалене приема в ДГ. Това си е мнгоо по-трудно, отколкото приема в някакви си елитни гимназии и университети  Laughing

elpet, леле какви резултати. Бих била на върха на щастието, ако моят изкара толкова. Мен още ме е страх да погледна в сайта на Регалия. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Чудя се за утрешния пробен какво да го карам да прави, сигурна съм, че отпорът ще е сериозен, а мен вече психически сили не ми останаха да умолявам и мотивирам Sad (И не мога да пия ни бело, ни червено и положението е още по-трудно... за мен).

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 20:03 от catty m

# 528
  • София
Не сме съученици значи. 😃
Моя си е айляк 😂 три часа тренировка и сега отишъл в мола. И като се прибере, почва да вие, че е каталясал от умора.

# 529
  • София
Подозирах си аз, че ходенето на Кенгуру не е без замисъл- изобщо не се прибра, изведнъж си спомни, че е на рожден ден Joy А после има мач, НВО-тата да си гледат работата Joy

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 15:57 от beb4o_fb

# 530
  • София
... И аз мрънкам ,да напише план ,чернова и после да го препише на белова. Последно какво се случва ,ако не стигне времето да препише черновата ? Госпожата по уроците , казала ,че проверяват и черновата ,а в училище е категорична ,че не са длъжни и обикн не се гледа....

Черновата тази година няма да се проверява. Може и да има деца, на които времето им стига за план + чернова + белова, но аз не познавам такива. Обикновено стратегията е, когато вече е позволено да се пише, да си отбележат имената на хора, места и т.н. (за да не ги забравят), после план и директно на белова.

# 531
  • В центъра на моретата
Момичета, изглежда цяла Варна се явява на ПИ Simple Smile Беше непроходим района на втори корпус в последните 15-20 минути. Към момента само аз стърча на южната ограда...
Не съм очаквала да видя такова стълпотворение днес - направо се обърках. Dive, може и да съм закъсняла, а и не бях подготвена за тази лудница. Дано децата останат здрави, че като ги гледах едно върху друго… Дъщеря ми каза, че в стаята имало двама кихащи и кашлящи, и тя гледала да приключи по бързата процедура.
А иначе, утре съм пак там (има едно малко кафе срещу детската градина, в което отлежах няколко часа) и дано е по-топло, че умрях от студ днес.

# 532
  • На морето!
При нас нещата стигнаха дъноти- 53т. на НВО по БЕЛ, на преразказа 24т (разказвал в минало време), графично оформление също зле.
Нищо не казах, излязох от стаята и го оставих уж да учи. Отивам сега и го гледам-цъка на телефона. Е, вече си отпуснах душата и се развиках както си знам и както вече и съседите знаят, че мога.

# 533
  • София
Ох, Рапарига, не е смешно, но се смях със сълзи. И у нас е така. Както казвам дори аз откршх, че до обяд мога да крещя, а след обяд още по-силно😉

# 534
  • София
Една сутрин се засякох със съседката, която си има седмокласничка. На въпроса "Какво правите?" реших изтънчено да се извиня за викането като прегракнала гарга - казах й, че работата ни е да викаме по наборите. Жената така се притесни, започна да се извинява, че крещяла. Ами аз от моите вопли не съм й чула гласа изобщо Joy

# 535
...Може и да има деца, на които времето им стига за план + чернова + белова, но аз не познавам такива. Обикновено стратегията е, когато вече е позволено да се пише, да си отбележат имената на хора, места и т.н. (за да не ги забравят), после план и директно на белова.
Моят син пише чернова. В зависимост от това дали текста е къс или дълъг си разпределя различно  времето. На последния ПИ в училище текста е бил по-дълъг. На черновата си е отбелязал героите, план с осем опорни точки и три страници текст (уточнявам, че пише по-едро има и задраскано). Каза, че в последния около половин час е преписвал и довършвал преразказа в беловата. Докарал го е до 31 т.

# 536
  • В светлината на слънцето
Моят не прави чернова по бел - за добро или за лошо.
Оценка от Регалия още няма. Но и миналия път я получи от последните. Има обаче от СМГ Бел, където веднага след ПИ заяви, че се е оа...л много, хич не беше доволен. 60 точки. На първия модул е трагедията. Показах му справката за миналата година с баловете. Увеси нос.

# 537
  • София
То и нашият ПИ по БЕЛ същата работа - обади ми се и каза да се подготвя психически за най-лошото, очаквал 40-50 т. Да, но не спомена, че ги очаква като краен сбор, аз бях решила, че е само за първа част. Позна човекът - тоталът е 55.5 т, направо ми иде да.  ...отида вече на море Joy

# 538
  • Варна
Ама ела бе, Бебчо, на морето! Даже, както се казва, елате повече! Joy
Не се отчайвайте толкова - това са само ПИ, на реалния ще се съберат и ще покажат най-доброто, на което са способни. Високите резултати на ПИ също могат да ни вдигат нервите и да ни стресират дали са реални, дали няма да се отпуснат децата и на реалния да недогледат нещо важно... Нямаме угодия това седмокласните майки, ей! Simple Smile Дано като мине всичко се върнем към по-нормално състояние, че вече сама не се понасям.
Утре пак съм на същата южна ограда.

А и влязох да споделя впечатления от векторския ПИ и се отплеснах. Лесен бил (ти да видиш!), преразкъзът бил кратък и сравнително приятен, а тезата върху Неразделни. За първи модул едва й е стигнало времето и даже още при излизането си беше намерила грешка на въпроса с героите, че нямало време да мисли. Очаквам да има много високи резултати. Хубавото е, че извадката ще има представителност - все пак поне 600 деца са се явили!

# 539
beb4o_fb, точно това направих днес, запазих морето и вече света не ми е толкоз черен Grinning

Иначе и аз добре си повиках тази година, комшийката вече с други очи ме гледа, но те нейните деца отдавна не са ученици, няма как да ме разбере жената. Другата е със седмокласничка, там се разбираме без думи.
Добре си попих и винце, обаче от гардероба с летните дрехи влизам само в гардероба Satisfied Сега се чудя, кое ще ми излезе по-евтино, да си купя нови дрехи или да си поръчам фитнес програма за отслабване..

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 18:52 от vox

Общи условия

Активация на акаунт