Октомври с есенни листа света нашари, послушно бебе ще люлея през ЯНУАРИ!!!

• 13 548
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
До ejkajujka

Благодаря за милия отговор, знам че е така и аз далеч не сам най-онеправданата. Просто тази сутрин ми беше много "вкиснато", мъчи ме една настинка, точно когато шефа и техника са в командировка и е по-спокойно в офиса и мога да отхвърля повечко задачки, то какво, прихам, кашлям,ооооооооооооооо ето пак хленча, днес не ми е ден, така че спирам да пиша и отивам да обядвам.

Приятен обяд на всички!

# 226
  • София
Здравейте момичета!
Вчера цял ден бях на лякции и се скапах тотално, много е изморително. Хем, реално, нищо не правиш, хем е егати изморителното... Confused Но по-добре така, отколкото да се разкарвам всеки ден за по 1-2 лекции.
Сложих и моите снимки от лекциите на бременното учлище, с рисувания корем. Верно, че са отпреди 2 седмици, ама...до сега не бяхме сложили скенера.
Малката мисля, че се оправя, но още си кашля. Трябва да я заведем на контролен преглед утре.
Не успях да изчета всичко, което сте написали, но ще наваксам.

# 227
Момичета,здравейте и от мен Wink
Мами,четете ли книжки за отглеждане на бебчовците...коя най-много ви допада?А какво ще кажете за кърменето..как ви се вижда,аз се надявам да се справим и да храним бебетата си с най-доброто!
    Това за книгите е интересен въпрос!Аз чета "Грижи за бебето и детето" на д-р Спок.Много е интересно!Но,като че ли тази книга засяга повече психологията на детето и родителя,малко не дополучавам информация от нея точно за хранене,масажи,гимнастики и други по-медицински неща.
  Интересува ме горещо и въпроса за кърменето без включване на вода през първите месеци.По този въпрос в една от темичките пишеше Free_Soul.Но тя нещо се изгуби! newsm78
   FREE_SOUL,къде си?Покажи се!
  А други мамчета какво четат?

# 228
  • София
Привет, майчета!

Днес в у-ще пак говориха за нормалното раждане, беше интересно, а и е добре да ни се напомнят подробностите, важни за случая... Но разбирам Ним - бат' Бойко наистина ни спретна една блокирана за движение София, която ме кара да се изкушавам да си спретна парцалките и да се омета към Кърджали... - чист, спокоен град с много зеленина и широки, незадръстени улици... + хубава градска градина, до която се стига пеш... Ах, мечти... Тук ако ходиш пеш, гледаш да дишаш ''плитко'' да не отровиш бебо... Въздуха се реже с нож, толкова е уплътнен от отрови!

Във вторник ще участвам с огромното си шкембе в конкурса и ми стискайте палци! А ако дойдете за подкрепа - още по-хубаво....  Hug

# 229
Здравейте, момичета на всички рожденици ЧЕСТИТО, да сте здрави и щастливи.  bouquet
Да ви се оплача. Вчера ходих до работа, да дам на шефа ми болничните. И веднага ме хвана да му монтирам един календар вкъщи (занимавам се с дизайн и пред-печат). Че после като рече "Я и този". Уф, събра ме яд на него #Cussing out, никакво съпричастие, братко. Та аз само да поседя 1 час пред компа и после не си чувствам опашката. И като вика на един клиент "Догодина има общински избори и Мимчо ще е на линия" - а кой ще ми гледа детето, бе? Прииска ми се той да е бременен и то в 20ия месец (ако беше възможно)
Цяла нощ сънувам родилното, уговорки с разни доктори, ражданки и какви ли не кошмари. Май ме е хванало шубето вече, а?! Shocked
И аз чета доктор Спок и също ми убягват доста неща, но като знам какъв съм шемет... Rolling Eyes

# 230
Здравейте, момичета на всички рожденици ЧЕСТИТО, да сте здрави и щастливи.  bouquet
Да ви се оплача. Вчера ходих до работа, да дам на шефа ми болничните. И веднага ме хвана да му монтирам един календар вкъщи (занимавам се с дизайн и пред-печат). Че после като рече "Я и този". Уф, събра ме яд на него #Cussing out, никакво съпричастие, братко. Та аз само да поседя 1 час пред компа и после не си чувствам опашката. И като вика на един клиент "Догодина има общински избори и Мимчо ще е на линия" - а кой ще ми гледа детето, бе? Прииска ми се той да е бременен и то в 20ия месец (ако беше възможно)
Цяла нощ сънувам родилното, уговорки с разни доктори, ражданки и какви ли не кошмари. Май ме е хванало шубето вече, а?! Shocked
И аз чета доктор Спок и също ми убягват доста неща, но като знам какъв съм шемет... Rolling Eyes
   Да,някои шефове определено заслужават подобно наказание( :crazyeyes:20-я месец) Joy Joy JoyБраво,че запазваш чувството за хумор в неприятната за теб ситуация!  bouquetю
  Знаеш какво,обаче,си мисля аз.Вярно,че е гадно да те товарят така в момента.Но МНОГО Е ХУБАВО,че НЕ СА ТЕ ОТПИСАЛИ от работата,във връзка с това ,че си бременна и ти предстои и да гледаш бебчо.Защото много жени страдат точно от това.Шефа им разбере,че са бременни и "хайде!навън!"Колко жени не смеят да забременеят,защото им е страх,че никой вече няма да гледа на тях ,като на професионалисти!А само като на жена,ангажирана с гледане на детето си.
  Така,от една страна даже имаш с какво да се гордееш,относно работата ти!Макар че,разбирам,хич не ти е лесно!

# 231
  • София
Леле, момичета, навън голям студ бе!  cold Излязох навън да подсигуря папото  newsm71 и направо ми се смръзна душичката!

За цигарите - аз с гордост мога да кажа, че ги отказах на 1 февруари тази година! Ей така от инат след 10 години пушене, последните 6 от които доста сериозно (кутия на ден). Беше ми супер тегаво и криво, ама стисках зъби. Сега дори нюанс на цигарен мирис ме дразни и от метри разпознавам пушачите по улиците. Чудя се какво ли съм си мислела като ученичка, че с 1 дъвка примерно ще скрия миризмата от майка ми и ще я лъжа, че не пуша!  ooooh! То се усеща бе, главо дървена, ама де ум де! Сега от заклет пушач съм станала гаден мръсен и гнусен непушач, ама от ония най-гадните! Нали знаете - няма по-голям атеист от отрекла се монахиня!

# 232
  bouquet здравейте коремчета...Аз сега сготвих на мъжете-мъжо и колегата му имат работа у нас и аз кво да ги правя хората   chef Ама ми запалиха парното и ми е едно топличкоооо,но ся мия чиниите и отивам да полягам,че от 16:00 съм на работа.Аз пък разбрах ,че съм бременна в края на втория месец(съвсем случайно,заради сватбата си направих тест) докато асимилирам кво става пуших около две седмици по една цигара с кафето сутрин,но после не ми понасяха-повдигаше ми се от цигарите Sick

# 233
  • София; Дружбето
И аз ги отказах, защото започна да ми се повдига, а като спря да ми се гади просто не изпитвам желание да запаля. Веднъж си дръпнах и ми беше неприятно и реших да неправя повече експерименти Flutter

# 234
Да, ejkajujka, мислила съм си и по този въпрос. Аз също съм от тези дето все ги е страх за работата им. А пък и в нашия мижав град е още по-сложно. Преди като бях във Варна и София, не се притеснявах толкова, там фирми колкото искаш - работодатели също, но тука е... майка плаче.
Та си права. Хубаво е, че още не ми е намерил някой не-бременен заместник и след някой и друг ден да каже ADIOS bye
Пък за цигарките и аз ги отказах също, снощи даже се скарах на мъж ми и го изгоних в хола да си гледа мача. Тъкмо гледах Big Brother, как направиха забележка на бременната за цигарите и казаха, че ако сега има нещо като филтър, след като роди в кърмата ще има отрова и бебо ще я поглъща директно. Това много ми повлия и само като го видях как тъкмо изгаси цигарката и тръгна да пали нова smile3546 и го пръждосах. Не стига, че взе да става студено и като проветряваме през 5 минути излиза цялата топлинка. Само ми липсва една настинка сега. Ще го изгоня да си пуши на терасата... Naughty Ох, май се ядосах.

# 235
Аз си попушвах веднъж-дваж в месеца, ей така - на някое парти или на гости. Но като разбрах, 4е мама ще ставам, и това ве4е не правя. А и малко след като разбрах, 4е съм бременна, запо4на да ми се гади от миризмата на цигари (и на кафе  Rolling Eyes, та и него волю-неволю го бях спряла до края на петия месец).

# 236
  • София
Аз си попушвах веднъж-дваж в месеца, ей така - на някое парти или на гости. Но като разбрах, 4е мама ще ставам, и това ве4е не правя. А и малко след като разбрах, 4е съм бременна, запо4на да ми се гади от миризмата на цигари (и на кафе  Rolling Eyes, та и него волю-неволю го бях спряла до края на петия месец).

Боже, а аз от миризмата на кафе се разтрепервам!!! Дори понякога пия по 2 на ден! А пъвите месеци ми се случваше и по 3...  Embarassed
Сега гледам да лоча основно капучино или в къщи - турско. Ама турско от Турция и варено по турски!  Laughing

Бе, ценител съм си аз....

# 237
Цигарите ги спрях, обаче докато разбера, че съм бременна (6 седмица) - ужас, чак не искам да си спомням колко пушех  Sick Обаче като разбрах на мига ги спрях, то ми и ставаше лошо де. Сега - признавам, по една цигара изпушвам понякога, ама ми е гузно много! Кафе понякога като ми се допие и пощръклявам - ама това е много, много рядко! А алкохол - нито капка, даже и на сватбата не пих - само се правих и в чашата имах винаги вода Grinning

# 238
За цигарите - аз с гордост мога да кажа, че ги отказах на 1 февруари тази година! Ей така от инат след 10 години пушене, последните 6 от които доста сериозно (кутия на ден). Беше ми супер тегаво и криво, ама стисках зъби. Сега дори нюанс на цигарен мирис ме дразни и от метри разпознавам пушачите по улиците. Чудя се какво ли съм си мислела като ученичка, че с 1 дъвка примерно ще скрия миризмата от майка ми и ще я лъжа, че не пуша!  ooooh! То се усеща бе, главо дървена, ама де ум де! Сега от заклет пушач съм станала гаден мръсен и гнусен непушач, ама от ония най-гадните! Нали знаете - няма по-голям атеист от отрекла се монахиня!
И моята история е същата с тази разлика, че ги отказах преди Декември 2002. Бях най-заклетата пушачка на света и тръбях наляво и надясно, че аз никога не мога да ги откажа. Пушех от най-силните синьо Виктори. Отказах ги Декември, а Януари разбрах че съм бременна и така и не ги започнах отново. И сега , като Ним, съм гаден мръсен непушач Crossing Arms
Обаче си пийвам червено вино, остана ми пороче Joy

# 239
Цитат
Боже, а аз от миризмата на кафе се разтрепервам!!! Дори понякога пия по 2 на ден! А пъвите месеци ми се случваше и по 3...  Embarassed
Сега гледам да лоча основно капучино или в къщи - турско. Ама турско от Турция и варено по турски!  Laughing

Бе, ценител съм си аз....

Аз доколкото знам, кафето не вреди. Или поне, ако е в умерени коли4ества де, т.е. 2-3 4аши на ден е позволено. Ако се прекали, кофеинът пре4и на усвояването на желязо от организма и това може да доведе до по-нисък хемоглобин etc. Ама ина4е: лошо нема, така 4е: enjoy it Party

Общи условия

Активация на акаунт