За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 177
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Скрит текст:
Моля за изпитана, сочна и вкусна рецепта за торта Червено кадифе 🌸

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

От къде е купена червената боя и на коя марка е.Ако може и снимка . Взех от Кауфланд , но не се получи хубав червен цват.
Благодаря !

# 526
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:
Моля за изпитана, сочна и вкусна рецепта за торта Червено кадифе 🌸

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

От къде е купена червената боя и на коя марка е.Ако може и снимка . Взех от Кауфланд , но не се получи хубав червен цват.
Благодаря !

При рецептата има снимка на боята, която съм ползвал. Лошото при този производител е, че всеки път цвета търпи различни нюанси. Може би, тогава съм уцелил правилния цвят.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 15:27 от i_peych

# 527
Аз винаги правя Червено кадифе по рецептата на Люси. Блатовете стават уникани.

# 528
  • София
Коя ви е любимата рецепта за хумус (без чесън) без лимонов сок става ли?
Също и за сурови бонбони с рожков и кашу тахан?

пп. Любим чийзкейк в София който се продава в кутийка (за гостиване..)

# 529
Като му махнеш чесъна и лимоновия сок, не е ясно какво ще ядеш.

# 530
Коя ви е любимата рецепта за хумус (без чесън) без лимонов сок става ли?
Може да замениш чесъна с кимион на прах, а вместо лимонов сок да сложиш оцет или нищо.

# 531
Според мен, като цяло и двете основни съставки на хумуса - тахан и особено нахута, са много безвкусни и без подправките вкусът ще е много премит. Купувам си готов насипен хумус от едно магазинче - там са два вида - натурален и с печени чушки. Независимо, че не ям чушки, този с печените чушки е много по-добър на вкус. Лимоновият сок може да се замени и с лимонтузу, но някаква киселина трябва да има. Иначе му отива кимион и пушен червен пипер.

# 532
Има ли някой опит със замразяване на царевица? Моля, споделете опит. Двоумя се дали напълно да я сваря или само да бланширам.

# 533
Има ли някой опит със замразяване на царевица? Моля, споделете опит. Двоумя се дали напълно да я сваря или само да бланширам.
Ако правилно си спомням, майка ми замразяваше даже досущ сурова, вареше си я после.
В магазините също замразената със сигурност не е сварена.

# 534
  • Sofia
Моля за идеи за вкусни ястия с филе от сом.

# 535
Сурова замразявам царевицата, с част от листата (един слой оставам), махам косата (свила). Варя я направо както е замразена, ако ми трябва нарязана на шайби за сачове разни, пак замразена я добавям...

# 536
търся изпитана рецепта за гъше месо
може ли и да се смели?–гъската май е доста дърта

# 537
Ако замразя аквафаба, ще мога ли да я ползвам после за майонеза?

# 538
търся изпитана рецепта за гъше месо
може ли и да се смели?–гъската май е доста дърта
може, но ще трябав доста да готвиш каймата после.-
Дърта гъска Simple Smile днес готвих диви, с незнайна възраст, само с кисело зеле, или първо добре сварени, после на яхния с нещо си/грах, картофи, зелен фасул....
Моля за идеи за вкусни ястия с филе от сом.
пържен е най-хубав. И със сос Терияки. Иначе става печен с доматен сос/на плакия, паниран, но всичко извън пържен сома за мен е хабене на продукта Simple Smile

# 539
  • София
Моля за помощ! Трябва да вкарам в употреба 250г масло. Имам и яйца, захар, кисело, прясно мляко. Ако може да ми помогнете с някоя рецепта, но без брашно! Също така ще е добре, ако не е необходимо да се използва миксер. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт