1 АЕГ - тема 4

• 79 934
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Говорим за резултатите на училища от матурите по БЕЛ, не за индивидуално кандидатстване в медицински университет.

# 661
Здравейте, приети сме в 1 АГ с РЕ надявам се да не сме направили грешка с РЕ паралелка, защото синът ми не искаше ФЕ ... има ли други приети 8 клас с РЕ Simple Smile

# 662
  • Sofia
Синът ми е приет с РЕ на второ класиране. И за Фе му стигаше, но го бяхме писали по-назад. Той е с немски като първи език с В1, английският му е на училищно ниво и изобщо не искахме трети език, но така се подредиха работите при нас. Решихме, че руски ще му е по-лесен от френски. И двамата с баща му се оправяме, аз дори се водя, че съм завършила руско училище. От френски никой нищо не разбира. Дано ни е на късмет, че тази кампания мина много напрегнато за мен.

# 663
  • София
Продължавам да не разбирам какво очаквате от паралелките и вторите езици. ДЗИ и последващата кандидатстудентска кампания са лична кампания на всеки един по отделно. За дъщеря ми АЕ с РЕ беше първото желание след 7 клас и си влезе там на първо класиране. Ученичеството й беше пълно с прекрасни извънкласни преживявания - беше председател на класа, член на Ученическия съвет, участваше в сесии на модела на ЕП, беше председател на комисия, вицепрезидент на сесия. Завърши със златен медал. Отлични оценки и на двете матури. Говори английски повече от перфектно и то на много високо ниво, благодарение на опита от модела на ЕП. Влезе от раз Международни отношения в СУ като балът й стигаше и за Право, но просто й беше второ желание. Говорим за държавна поръчка. Сигурна съм, че балът й е по-висок от повечето й съученици с втори НЕ или ФЕ. Казвам го, не за да я величая, а защото смятам, че отговорността за успехите и провалите е лична, не колективна.

Нито някой автоматично ще блести, само защото е в най-силния клас от випуска, нито пък ще се провали, само защото е в най-слабия. Освен това да си слаб клас в Първа АЕГ не е като да си слаб клас в БУЗЕМ-а, все пак.

# 664
  • sofia
Руският език е също толкова ценен, както и втори западен език. А и тук няколко пъти се написа, че преподавателката е уникална. Мои приятели, които живеят в чужбина, са ми споделяли , преди войната, че това , че разбират руски им е дало много добри шансове за работа, сравнено с други кандидати на тяхното ниво в определени сфери.

# 665
И на моето дете първото му желание беше с втори руски, не искаше немски изобщо, не го беше писало, а по-високобаловите паралелки с втори испански и френски бяха по-назад в заявените желания. Писа го, защото е учило малко руски в училище преди гимназията и искаше да си го донаучи. Съобразихме се с желанието на детето, макар да имаше бал и за друг втори език.
Сега от учителите на родителските срещи чуваме само хубави неща за класа като цяло, хвалят ги и като дисциплина, и като знания, изобщо не може да се твърди, че са най-слабият клас, и миналата година, и тази година се представиха добре на директорския тест като цяло. Детето ми харесва атмосферата в класа и децата, госпожата по руски, както се писа и по-горе е много мила, а в крайна сметка повечето преподаватели по останалите предмети са едни и същи, с малки разлики. Вярно, че с учителя по математика са изкарали къса клечка, но това не мисля, че е поради руския език, тъй като той преподава и на други класове с други втори езици. Надяваме се догодина да го сменят.

# 666
Синът ми е приет с РЕ на второ класиране. И за Фе му стигаше, но го бяхме писали по-назад. Той е с немски като първи език с В1, английският му е на училищно ниво и изобщо не искахме трети език, но така се подредиха работите при нас. Решихме, че руски ще му е по-лесен от френски. И двамата с баща му се оправяме, аз дори се водя, че съм завършила руско училище. От френски никой нищо не разбира. Дано ни е на късмет, че тази кампания мина много напрегнато за мен.

Моя беше приет на първо класиране с РЕ, сега на второ е с ФЕ
колкото и да го убеждавах , не пожела да остане в паралелката с РЕ.
Все пак той ще учи

# 667
Запис !
Майка Зайка на момче, прието в паралелка с испански Simple Smile
Пожелавам хубаво лято на всички и успех на децата на есен !

# 668
И аз се записвам с девойка с НЕ и предприемачество Simple Smile

# 669
  • София
Здравейте и от мен Blush
Синът ми е приет в паралелката с ФЕ. Много е доволен, а и аз също. Не сме го натискали много с уроците и подготовката за матурите (аз още имам травма от моето кандидатстване след 7 клас, кошмарните уроци и скандалите за всяка оценка под пълно 6 навремето и затова държах да не го подлагам на същото) и успехът си е лично негов, затова съм горда, че се класира.
Не съм сравнявала паралелки, успехи и пр. За мен това е изключително относително и зависи най-вече на това какви деца ще се паднат в класа и този випуск може да е с коренно различно разпределение от предишните.
Така или иначе нямам никакви очаквания относно втория изучаван език, но ако понаучи поне на базово ниво френски, пак си е бонус. Немски категорично отказа. Учил е една година и каза, че предпочита да стане тракторист, отколкото отново да му се наложи да учи немски Satisfied То така или иначе нямаше да му достигне балът за НЕ. Не знам на какво основание си въобразява, че френският е по-лесен, но ще наблюдавам с интерес първите му сблъсъци с езика. Руски изобщо не сме писали в желанията.

Ще се радвам да се запозная тук и с други родители от нашата паралелка.

# 670
Здравейте! Моята дъщеря е в паралелка с НЕ. И аз ще се радвам да се запозная с други родители, въпреки че не е ясно в кой от двата класа ще бъде Simple Smile Весело лято на всички!

# 671
  • София
Здравейте,
детето на близки е прието в 1АЕГ, но е активен спортист. Как се отнасят в училището към такива деца, на които им се налага да отсъстват за тренировки и турнири?
На двусменен режим ли са?
Извинявам се, ако вече е писано и съм пропуснала.

# 672
  • София
В класа на дъщеря ми имаше активни спортисти. Не знам как точно е било организирано обучението им, ама всички завършиха в 12 клас.

# 673
И ние сме така, активно занимаващи се със спорт, изискващ лагери извън страната.
Приети сме с АЕ/ НЕ на Трето класиране,
и също така сме записани в частно училище.
В голяма дилема сме?!?
На двусменен режим е училището нали?

# 674
  • София
И ние сме така, активно занимаващи се със спорт, изискващ лагери извън страната.
Приети сме с АЕ/ НЕ на Трето класиране,
и също така сме записани в частно училище.
В голяма дилема сме?!?
На двусменен режим е училището нали?
И тук ситуацията е същата май. Прието е АЕ/ИЕ, прието е и в ЧУ, и родителите се чудят какво да правят. Не съм сигурна за лагери извън страна, но мисля, че и при тях се налага. Отделно е и национален състезател.

Общи условия

Активация на акаунт