За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
  • Мнения: 12 697
Здравейте! Бихте ли дали предложения за лесен десерт с маскарпоне, може би в чаши/купички?


Крем с маскарпоне, амарети и шоколад

Ябълков пай с маскарпоне

# 226
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 994
Здравейте!Бихте ли ми предложили рецепта с телешко и картофи?Никога до сега не съм готвила телешко месо☺️идея си нямам как да го направя.

# 227
  • Русе
  • Мнения: 6 169
Скрит текст:
Здравейте!Бихте ли ми предложили рецепта с телешко и картофи?Никога до сега не съм готвила телешко месо☺️идея си нямам как да го направя.

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/02/blog-post_15.html

# 228
  • Sofia
  • Мнения: 22 574
Здравейте!Бихте ли ми предложили рецепта с телешко и картофи?Никога до сега не съм готвила телешко месо☺️идея си нямам как да го направя.
Телешко с картофи е като свинско с картофи. Въпросът е какво/от коя част на животното е месото, ако е мускул трябва да се готви бавно на слаб огън.

# 229
  • In transit
  • Мнения: 14 221
Здравейте!Бихте ли ми предложили рецепта с телешко и картофи?Никога до сега не съм готвила телешко месо☺️идея си нямам как да го направя.
Телешка яхния с картофи и сметана

# 230
  • Мнения: 9 462
Здравейте!Бихте ли ми предложили рецепта с телешко и картофи?Никога до сега не съм готвила телешко месо☺️идея си нямам как да го направя.
ето, само че е млечно телешко https://pep-4o.blogspot.com/2017/02/blog-post_24.html  Малко по-различно от обикновена яхния, защото е с карамелизиран лук. Зависи твоето какво е, може да го посвариш повече време.


Здравейте! Бихте ли дали предложения за лесен десерт с маскарпоне, може би в чаши/купички?
https://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html Нещо такова

# 231
  • Мнения: 5 804
Аз да се похваля какви ги свърших в четвъртък с вашите рецепти Simple Smile имах гости и после още гости и реших да направя сладкиша с ябълки, чиято рецепта пуснах + спаначената торта на lichtstrasse, най-накрая, нооо като видях медено-ябълковия сладкиш на Морена не се сдържах, та забърках и трите и пекох до 00:30 Grinning

Снимки и малко впечатления, надявам се да са полезни:
Скрит текст:
Абсолютно класически кекс с ябълки и мед, идеален за чай. Минавам и си щипвам по парченце от време на време.


Моят френски сладкиш с ябълки беше провал в моите очи, защото изобщо не харесвам кремести десерти и никакви самостоятелни кремове като цяло. Очаквах да се усещат ябълките, тестото, а то всичко на куп. Изобщо не ми хареса, но се хареса много на другите и те се заеха с него.


Иии тортата. Аз сложих 1 чаша кафява захар. Пекох я 40 мин на 150°. Съда е около 26см.
Крема е 300 гр заквасена сметана, 1 малка кутийка бита сметана 30% (от Лидл), 1 малко маскарпоне и около 1/4 чч захар. И малинки.
Съветвам хора, които не обичат "зелении" да не се навъртат наоколо, когато се извади от фурната. Нещо, което обожавам, е да душкам сладкишите след изваждане от фурната. Тук не беше добра идея, защото мирише на спанак до небесата Flushed Бях на ръба да я пиша неуспешна и да се откажа, но си спомних, че дамите писаха, че на следващия ден не се усеща и й дадох шанс. Не съжалявам. Невероятна е. В петък беше супер, в събота още повече Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 00:45 от Inferiya

# 232
  • София
  • Мнения: 1 921
Помооооощ!!! Не знам какво се случва с тази сланина, която топя вече 2 часа, и не се избистря, ами стои така - като мляко. Какво да правя?

# 233
  • Мнения: 72
Здравейте,вчера си купих горчица на прах от руският магазин.Спазих абсолютно точно рецептата от опаковката.Днес опитвам и не се яде,толкова люто нещо не съм опитвала никога,въпреки че обичам уасаби,хрян и всичко що е люто.Дали аз нещо съм збъркала,ако някой има опит,моля за помощ!

# 234
  • Мнения: 10 687
тази горчица е доста силна, ние основно нея консумираме. важното е количеството оцет - колкото повече, толкова по-силна става. ползва се по съвсем малко и то основно с месо. 24 часа зрее.

# 235
  • In transit
  • Мнения: 14 221
Жената, това горчица на прах ли е, т.е някаква суха смес или синап на прах?

# 236
  • Мнения: 1 580
Приготвям домашна горчица от синапено семе, оцет, сол, зехтин/шарлан и мед. На нея и трябва поне седмица да "зрее", за да се "убие" малко от лютивината.

# 237
  • Мнения: 72
Жената, това горчица на прах ли е, т.е някаква суха смес или синап на прах?
Суха смес е.

# 238
  • Мнения: 10 687
Жената, това горчица на прах ли е, т.е някаква суха смес или синап на прах?

да, няма нищо общо с обичайната горчица. не е люта, а силна, много специфична. на нас мноооого ни харесва. ако хапнеш повече направо те удря в носа и живваш;-)

# 239
  • In transit
  • Мнения: 14 221
Благодаря ти, такова търся. Аз горчица не ям, ама мъжете много обичат, а все не нацелват силна и ще им взема да пробвам. Днес отвориха един хрян от берьозка, дето нямаше грам лютивина..само силен оцетен вкус. Sad

Общи условия

Активация на акаунт