Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 141
  • 668
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, има ли хремави? Как борите хремата? От днес съм с леко драскане в гърлото и усещам, че носа тръгва да се запушва. Някакви съвети?

Преди седмица бях в изключителна паника, защото бях лепнала някакъв сезонен вирус, имах кашлица, болки в гърлото и изключително запушен нос, при което ми изчезна мириса и полудях. Правих тест и за щастие беше отрицателен.. но голяма истерия беше...

Та пих чай, един след друг с много лимони. Фрешове, плодове, зеленчуци... и се молех да не стигна до антибиотик... Личната каза, ако не мине нямаме избор... но все пак се размина! И ме наругаха защо не се пазя.... та това беше и основната причина да си взема болничен още от сега.

Като лекарства почти нищо не може да се приема или не е препоръчително. За носа ми каза да си капя физиологичен разтвор или витамин ц.... Не съм капала нищо и се влачих 4-5 дни.

Сега си обувам ботуши, зимно яке и шал.... и гледам да се пазя повече.

# 121
Ама къде изчезнахте всички? Simple Smile Момичета, от няколко дни много ме сърби кожата на гърдите. Мажа се с едно кремче с арника. По напреднали момичета ми казаха, че е защото гърдите започват да растат и кожата се разтяга, аз обаче не виждам никаква разлика. Същите са си, може много малко са пораснали, но си нося старите дрехи и сутиени. В 10 г.с. +3 съм и всичко ми става (засега). Иначе последните симптоми ми бяха почти всеки ден ниско кръвно и ниска захар. Захарта гледам да я държа като ям редовно, но кръвното ме изненадва. Както съм си добре и баам главата ми се върти, очите ме напрягат, меря го ниско и хапвам или пийвам нещо и лягам да спя. Вашите симптоми какви са и каква козметика ползвате за мазане? Колко кг сте качили/свалили за първото тримесечие?   

И мен ме сърбят днес много! Не се мажа с нищо за сега, но може и аз някое кремче да измисля. И моето кръвно е ниско и всяка вечер ми е лошо, едно сърцебиене, главоболие…много зле. Пия айран със сол и май ми помага. За главоболието-мокра кърпа на челото и след 15-20 мин минава. Аз съм в 9 гс +1 и вече съм с 3 килца отгоре, не съм повръщала. Уж околните казват, че не ми личало, защото съм висока, но много добре виждам, че е благородна лъжа 😄 Всъщност изобщо не ме интересува колко и къде ще кача, опитвам се да ям хубава храна, не ям вафли и т.н, та свалянето и влизането във форма ще го мисля след това. Знам, че е хубаво да се тренира и по време на бременност, но заради предния ми аборт и едно кафяво течение док ми забрани до края на 3-тия месец. Надявам се след това да е ок да правя накакви упражнения за бременни.

# 122
Аз съм с драскане в гърлото, носа ми не е запушен, но се стича отзат някакъв секрет от него в гърлото. Нямам мускулни болки, нямам температура, жизнена съм и имам апетит ( доколкото е възможно с това гадене). Утре ще си правя ПСР, стискайте палци! Много съм притеснена, мисля, че и аз приключвам с работата.

# 123
Аз съм с драскане в гърлото, носа ми не е запушен, но се стича отзат някакъв секрет от него в гърлото. Нямам мускулни болки, нямам температура, жизнена съм и имам апетит ( доколкото е възможно с това гадене). Утре ще си правя ПСР, стискайте палци! Много съм притеснена, мисля, че и аз приключвам с работата.

Дано всичко е наред! Ще чакаме да кажеш. И да, сега почивката е най-важна!

# 124

Вземи си тест от аптеката. Не бързай с този ПСР.  Пий чай с лимон, затопли се, спи... почивай си! Ще мине! И при мен беше така, излишно се паникьосах и си скубах косите..

# 125

Вземи си тест от аптеката. Не бързай с този ПСР.  Пий чай с лимон, затопли се, спи... почивай си! Ще мине! И при мен беше така, излишно се паникьосах и си скубах косите..

Може и да си права, то със сигурност си.. Но много се притеснявам, за успокоение най-малкото искам да направя. В Рамуса до нас има часове, в които няма изобщо хора. ще отида. Иначе пия чай, позволявам си и мед по малкп, макар че четох, че не е хубаво да се яде.

# 126
  • София
На мен тъкмо малко ми помина гаденето и от днес съм с температура, хрема и болки в гърлото.. Та сега пак почна леко да ми се гади и съм хремава! От трън та на глок в общи линии.... Вече 5 седмици все не съм ок и честно казано много се уморих. Момичетата без симптоми са големи късметлийки, а на другите дано ни мине по – бързо 🙏

# 127
Аз съм в 11 г.с. и все си мисля, че трябва да отшумяват симптомите, а то нее. Гади ми се след 18:00ч. До тогава каквото успея да хапна, това е, после не става. Преди малко си изпих лекарствата и много странно, усетих, че ми се гади страшно много и отидох да повърна, но няколко пъти опитах, имаше напъни за повръщане, но не повърнах, странното е, че ме облекчи това. Как така не повръщам нищо, а ми минава след 2-3 опита за повръщане🤔

# 128
  • София
Аз съм в 11 г.с. и все си мисля, че трябва да отшумяват симптомите, а то нее. Гади ми се след 18:00ч. До тогава каквото успея да хапна, това е, после не става. Преди малко си изпих лекарствата и много странно, усетих, че ми се гади страшно много и отидох да повърна, но няколко пъти опитах, имаше напъни за повръщане, но не повърнах, странното е, че ме облекчи това. Как така не повръщам нищо, а ми минава след 2-3 опита за повръщане🤔
Най – вероятно няма какво и просто е разминало и аз имам такива моменти...

# 129
И аз имам такива моменти просто няма какво да повърна и само напъни.
Момичета по колко вода пиете аз на сила пия защото и от нея ми се гади .

# 130
Аз попринцип съм била на 1-2 чаши на ден и сега Док като каза 2, 2,5л. на ден и аз буквално 😳😳😳. Започнах да ги приемам и някак свикнах, гади ми се на моменти от нея, но пия. Обаче сега от 2-3 дни с хремата и драскането в гърлото ми е много трудно да изпивам това количество и се хващам че пия по 1,3-1,5л. Момичета, това дали е причина да не ставам последните 2 дни през нощта до тоалетната?
БТВ, сега ди направих ПСР, след 18:00ч. ще излезе резултата.

# 131
Дано всичко е наред и е обикновена настинка .Аз така правих тест на детето август бяхме кръстници на едно бебче и да съм сигурна годинката беше със 150 души нищо че ние го изкарахме февруари .Аз и той го минахме леко но моя мъж беше с плевмония и влезна в болница от там се наплаши и после имаше и депресия абе кошмар не искам да се сещам какво преживях тогава .Не знам колко е вярно но имам познати доктори и казват че пушачите по леко го карали .
И на мен доктора ми каза че трябва много вода да пия ще се мъча на сила защото и урината ми е тъмна .

# 132
Здравейте, момичета, скоро не съм се включвала.

Cookie, стискам палци да е нещо безобидно и бързо да отшуми.

И аз имам проблем с пиенето на вода, пия на сила, защото ми се гади и от нея, но не приемам необходимото количество. Аз тази седмица ще си пускам ПКК, урина и тест за кръвна група, а следващата съм на преглед и БХС. Надявам се всичко да е наред. Имах 2-3 дни с много оскъдно гадене и се зарадвах, че "това беше", но уви, гаденето се завърна. Все пак се надявам скоро да отшуми това неразположение при всички нас и да си бременеем спокойно. Иначе вие как сте със стреса ? Аз се поддавам и хем се притеснявам за бебчето, хем не мога да си контролирам нервите, по принцип съм по-чувствителна и емоционална, а сега с играта на хормоните..

# 133
Здравейте, момичета!
Малко плахо се включвам към темата. Първа бременност ми е, 9+4, все още нямам изчислен термин, а ФМ и БХС ще бъдат чак на 9-ти ноември. Все си мислех, че гаденето, ниското кръвно и захар по време на бременност не са толкова страшни, но се убедих, че мога да се чувствам като парцал по около 20 часа на ден. Надявам се това неразположение да преминава по-бързо и всички да се чувстваме нормално Wink

# 134
  • София
Здравейте, момичета!
Малко плахо се включвам към темата. Първа бременност ми е, 9+4, все още нямам изчислен термин, а ФМ и БХС ще бъдат чак на 9-ти ноември. Все си мислех, че гаденето, ниското кръвно и захар по време на бременност не са толкова страшни, но се убедих, че мога да се чувствам като парцал по около 20 часа на ден. Надявам се това неразположение да преминава по-бързо и всички да се чувстваме нормално Wink
SpaghettiGirl, добре дошла и бързо да ти минават неразположенията!  Терминът се изчислява официално (не само на приложенията на телефоните, но и от гинеколозите) според началната дата на последната редовна менструация и съответно на ехограф се следи дали бебечето отговаря точно на размерите за периода или избързва/изостава спрямо тях (заради което на ехографските снимки може да виждаш друга гестационна седмица и ден от този, в който си ти официално). Ако днес си 9 г.с. + 4 дни, то терминът ти би трябвало да е 19 май. Възможно е в някакъв етап на бременността терминът да бъде преизчислен от гинеколога, ако примерно жената е с много дълъг цикъл, идващ примерно на 50-60 дни веднъж, или пък с много ранна овулация в рамките на цикъла и бебето очевидно не отговаря като развитие на гестационната седмица, в която жената се намира, но в общия случай гинеколозите се съобразяват с датата на последния цикъл при определяне на термина.

Общи условия

Активация на акаунт