Разочарования след сватбата.

• 9 863
  • 128
  •   1
Отговори
# 45
  • СИ
И аз да попитам на колко години е младежът? И с какво образование и професия?
Не ми стана ясно как хем сте заедно от 5 години, хем той е работил в 3-4 държави? Това означава, че той е работел в чужбина, ти си учила тук, връзката е била дистанционна и на практика ти изобщо не го познаваш.
И сега - изненада...

Как да стане ясно? Това са поредните свободни съчинения. Поредният прохождащ талант търси сюжети.        Wink

# 46
  • Далечният изток
Е, ще разкаже още, просто не е влизала днес във форума...

# 47
  • СИ
Е, ще разкаже още, просто не е влизала днес във форума...

Какъв ли ще е новия сюжет?          Thinking

# 48
А мунчото, дето за него няма работа и драпа за чужбината при мама, ти ли го издържаш, докато той търси себе си?

# 49
  • СИ
А мунчото, дето за него няма работа и драпа за чужбината при мама, ти ли го издържаш, докато той търси себе си?

Мунчо няма. Каква чужбина, какви пет лева? Къде го видя този Мунчо в цялата измислица?     Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 50

Мунчо няма. Каква чужбина, какви пет лева? Къде го видя този Мунчо в цялата измислица?     Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ми аз още имам вяра в хората и не подозирам пързалка във всяка тема. 🤔

# 51
Аз пък съм виждала хора, които са некадърни да изкарват пари в България и са се фиксирали в емиграцията, като единствено възможен вариант да се реализират. Даже и с налични вече деца.
Това са хора с дефицити и винаги ще гонят "щастието" си, без да анализират защо точно те не са щастливи и удовлетворени в БГ.
Когато половинките им са твърдо против следва раздяла.

# 52
Никой не й е виновен на авторката. Искала да се види булка и си затворила очите. Споделям мнението на мъжа й, че не е амбициозна. Спомням си, че когато се запознахме с мъжа ми, му споделих, че искам да се пробвам в чужбина. Ако беше казал, че не иска, нямаше да има следваща среща.

# 53
  • Далечният изток
Ау, амбиция е равно на чужбина.... Интересно...

# 54
  • София
То нали и моя мъж така се амбицира с тая чужбина, че на практика ме остави самотен родител тука...

# 55
Никъде не съм казала, че амбицията е равна на чужбина. Но една 23 годишна жена да иска да е булка, да има бебе и да си работи работата не е достатъчно за мен. Въпрос на светоглед и приоритети.

# 56
ЧужбинаТА не е за всеки. Най-нормалното нещо еда си живееш в собствената държава, да се развиваш там, да създадеш семейство там. Авторката си е намерила работа и е щастлива.
Е, за някои от нас не са се случили така нещата, но лично аз, ако имах бъдеще в България (разбирайте да поддържам същия стандарт, както тук), щях да се върна.

# 57
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Никъде не съм казала, че амбицията е равна на чужбина. Но една 23 годишна жена да иска да е булка, да има бебе и да си работи работата не е достатъчно за мен. Въпрос на светоглед и приоритети.
А какво трябва да иска? Да е следващата Меркел? Ако историята е реална,  жената се дипломирала, работи, вероятно може и да има някакво кариерно развитие?

# 58

И като отидат в чужбината какво по-различно се случва на хората от ходене на работа, събиране за дом, раждане и отглеждане на деца? Кое точно е "развитието"?

Не виждам неамбициозно момиче - а една млада жена, която иска най-нормалните неща. Дом, семейство, работа и спокоен живот. И един младеж дето майй не знае какво иска.
Не бих се омъжила за човек ако ще пред олтара на вече подготвена сватба да ми каже, че не е убеден дали иска да е с мен. Но това го казвам сега, на тези години и с този опит - млада и обичаща като за последно сигурно и аз бих давала обещания, които не са ми на сърце.

И ако му войдиса и отидат ТАМ тя няма да работи по спецалността си, най-верятно. Няма приятели, няма познати, има работа до дупка. Ще се дигне ли ТОЙ да се връща, защото тя не е щастлива?

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 13:46 от the Дорис

# 59
Това тука взе да ми напомня темата, в която вкупом обясняваха на една колебаеща се студентка какъв опит ще добие, как ще опознае света и колко пари ще спечели, ако зареже следването и отиде да сменя чаршафи в Германия насред пандемия, която затваря хотели и ограничава пътувания.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 13:46 от -Narcissa-

Общи условия

Активация на акаунт