Отговори
# 270
Здравейте отново,
Бебчо е на 4+ и от няколко дни не може да направи четвърта дрямка (а ако дремне- прави около 10 мин.) Може би се получава, защото общият дневен сън е около 4 часа, заспива за нощен сън около 19,30-20ч. и вече няма къде да се впише тази дрямка.
Примерно вчера:
1-ва дрямка- 2 часа;
2-ра - 1,30;
3-та - 45 мин.
4-та - около 10 мин.
Интервали на будуване: 1,35/1,45/2/2/1
Будуването от 1 час е след дрямката от 10 мин.
Заспа за нощен в 19,25ч. Събуди се в 6,20ч.
Ако не направи 4 дрямка се получават 3 часа будуване, което за неговата възраст е много.
Днес се получава същото:
1-1,20ч.
2-2ч.
3- спи от час и 15 мин. - все още спи (часът е 16,15)
Със сигурност няма да има 4та дрямка и ще се получи голям интервал на будуване до заспиването му за нощен сън, дори и да го сложа в 19ч.
Как да постъпя в този преход при премахването напълно на четвърта дрямка?
Ако го сложа в 18,30ч. за нощен сън, не е ли прекалено рано?

Редактирам: събуди се в 16,30 от трета дрямка. Общ дневен сън около 5 часа.

Здравейте,
Започнете постепенно да разтягате всички интервали през деня, за да не се получава толкова голям интервал вечерта и да е спокоен прехода
Подходящи биха били 1:45/2/2/2:15.
18:30 е нормален час за вечерно лягане при преход, а и винаги е по-добре по-ранно лягане, отколкото да се преумори бебчо Simple Smile

Благодаря!
Ще започнем да разтягаме постепенно. Днес преди сутришната дрямка направи 1,45 интервал на будуване, обаче с мрънкане.
Вчера се опитах да го приспя за една много кратка дрямка /10 мин./ и през нощта се събуждаше често. Това го отчитам като грешка.

Здравейте отново,
Само разтягайте постепенно с по 10-15 минути на няколко дни, за да не натрупа преумора, но и следвайте сигналите на детето и времето на заспиване

Здравейте отново!
Напоследък на бебчо му се доспива много рано след сутрешното събуждане /започва да мрънка за сън 1 час след събуждане/. Приспиването също е по-трудно. Общо взето го слагам в кошчето някъде около 1,15-1,20 и заспива с много мрънкане, дори не успявам да направя рутината , както преди. Дори понякога не иска да суче, а са минали примерно около 3-4 часа от предходното кърмене. Иначе сутринта се събужда с усмивка.
На какво може да се дължи?

# 271
Здравейте отново Joy Confounded от 2 дена започна да става да яде в 5:30 и след това няма заспиване например днес се унесе на шишето, но бързо се разсъни после в кошарата се унасяше може би за 10тина мин дремна и се събуди това вече става около 6 6 и нещо. Друг път започва и да плаче, че му се спи, а сега се радва. Няма промяна от към обстановката тъмно е, всичко е същото както когато ставаше в 4 да яде. Какво да направя, за да си заспива отново. Да отбележа, че регресията отмина. Така има 9 часа и нещо сън, което е малко...

Здравейте,
При ранни събуждания, на първо място прегледайте отново цялостно графика на детенце и брой дремки.
Ако всичко с графика е наред, когато детенце се събуди, се опитайте да го държите максимално в кошарата/спалнята и да не променяте обстановката, както и да не включвате активни игри и светлина. Денят започва от часа, който искате да сметнете за начален, съответно и броите интервала от този час, т.е ако излезете от спалнята в 6:15, броите интервала от този час.
За жалост, ранните събуждания се коригират доста трудно и с много постоянство. Положителното е, че наближава смяна на часа Simple Smile
Какво може да има на графика му интервалите ли нещо? Някой път прави по 3 дремки, някой път 4 не може още да ги закове на 3. Тази сутрин стана в 4 да яде и после го взех на спалнята при мен и спахме до 7:30 почти

Здравейте,
При толкова малко бебе графикът е динамичен, съответно почти всеки месец има нужда от промяна на интервалите/броя дремки, увеличаване на бодърстването и пр.
Понякога ранното ставане е сигнал за нужда от промяна

# 272
Здравейте отново,
Бебчо е на 4+ и от няколко дни не може да направи четвърта дрямка (а ако дремне- прави около 10 мин.) Може би се получава, защото общият дневен сън е около 4 часа, заспива за нощен сън около 19,30-20ч. и вече няма къде да се впише тази дрямка.
Примерно вчера:
1-ва дрямка- 2 часа;
2-ра - 1,30;
3-та - 45 мин.
4-та - около 10 мин.
Интервали на будуване: 1,35/1,45/2/2/1
Будуването от 1 час е след дрямката от 10 мин.
Заспа за нощен в 19,25ч. Събуди се в 6,20ч.
Ако не направи 4 дрямка се получават 3 часа будуване, което за неговата възраст е много.
Днес се получава същото:
1-1,20ч.
2-2ч.
3- спи от час и 15 мин. - все още спи (часът е 16,15)
Със сигурност няма да има 4та дрямка и ще се получи голям интервал на будуване до заспиването му за нощен сън, дори и да го сложа в 19ч.
Как да постъпя в този преход при премахването напълно на четвърта дрямка?
Ако го сложа в 18,30ч. за нощен сън, не е ли прекалено рано?

Редактирам: събуди се в 16,30 от трета дрямка. Общ дневен сън около 5 часа.

Здравейте,
Започнете постепенно да разтягате всички интервали през деня, за да не се получава толкова голям интервал вечерта и да е спокоен прехода
Подходящи биха били 1:45/2/2/2:15.
18:30 е нормален час за вечерно лягане при преход, а и винаги е по-добре по-ранно лягане, отколкото да се преумори бебчо Simple Smile

Благодаря!
Ще започнем да разтягаме постепенно. Днес преди сутришната дрямка направи 1,45 интервал на будуване, обаче с мрънкане.
Вчера се опитах да го приспя за една много кратка дрямка /10 мин./ и през нощта се събуждаше често. Това го отчитам като грешка.

Здравейте отново,
Само разтягайте постепенно с по 10-15 минути на няколко дни, за да не натрупа преумора, но и следвайте сигналите на детето и времето на заспиване

Здравейте отново!
Напоследък на бебчо му се доспива много рано след сутрешното събуждане /започва да мрънка за сън 1 час след събуждане/. Приспиването също е по-трудно. Общо взето го слагам в кошчето някъде около 1,15-1,20 и заспива с много мрънкане, дори не успявам да направя рутината , както преди. Дори понякога не иска да суче, а са минали примерно около 3-4 часа от предходното кърмене. Иначе сутринта се събужда с усмивка.
На какво може да се дължи?

Здравейте,
Приемаме, че първата дрямка е продължение на нощния сън и съответно е възможно нощният сън да не е достатъчен и затова да му се доспива много бързо. Разбира се, причината може и да е друга, но за да кажа със сигурност трябва да прегледам детайлно графика и навиците за по-продължителен период, което е обект на индивидуална консултация.

# 273
Здравейте! Благодаря Ви за прекрасната тема, изчетох с интерес и има доста полезни неща за първескиня като мен.
Бебето ми е на 2+++ месеца, спи добре като цяло, но вечер заспива много късно - около 23.30-00.00, а сутрин спи до 9.00, т. е. хвана нашият режим. Има само 1 нощно хранене на поискване с кърма.
При последната консултация с педиатърката ни, тя каза, че това е много късно време за заспиване и ставане, от прочетеното до тук разбирам, че наистина е така.
През деня я оставяме да спи колкото иска и от около седмица през вечер имаме прооблем със заспиването - дава сигнали към 21.00-22.00, но когато се опитаме да я приспим - заспива и като я оставим в леглото веднага се буди. Снощи например е будувала от 18.30 до 00.00, като няколкократно заспиваше за 5-10 мин. и после пак се будеше с рев.
Какво бихте ме посъветвали?

# 274
Здравейте! Благодаря Ви за прекрасната тема, изчетох с интерес и има доста полезни неща за първескиня като мен.
Бебето ми е на 2+++ месеца, спи добре като цяло, но вечер заспива много късно - около 23.30-00.00, а сутрин спи до 9.00, т. е. хвана нашият режим. Има само 1 нощно хранене на поискване с кърма.
При последната консултация с педиатърката ни, тя каза, че това е много късно време за заспиване и ставане, от прочетеното до тук разбирам, че наистина е така.
През деня я оставяме да спи колкото иска и от около седмица през вечер имаме прооблем със заспиването - дава сигнали към 21.00-22.00, но когато се опитаме да я приспим - заспива и като я оставим в леглото веднага се буди. Снощи например е будувала от 18.30 до 00.00, като няколкократно заспиваше за 5-10 мин. и после пак се будеше с рев.
Какво бихте ме посъветвали?

Здравейте,
Да, доста е късен часът за заспиване - на 2 месеца можете да започнете активна работа по-режима.
Хубаво е сутрешното събуждане да не е по-късно от 08:00 ч - след този час говорим за изместен режим. А вечерното лягане е хубаво да бъде в интервала 21:00 - 22:00
Съответно през деня също е хубаво да не позволявате да има единична дрямка по-дълга от 2 часа.
Изместете постепенно с по 10-15 минути, сутрешното събуждане, както и вечерното такова.
Следвайте интервалите на будуване и брой дремки спрямо нормите.
Можете да откриете подробна таблица с нормите на страницата на Sleepy Panda - консултации по детски сън във фейсбук.

# 275
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте. Не знам вече към кого да се обърна, но положението със съня на сина ми вече не се издържа. Не съм писала в тази тема, защото знам, че приучването към самостоятелно заспиване не може да стане чрез онлайн постове в интернет. Но съм отчаяна и искам да помоля просто за съвет и насоки , или пък критика къде бъркам.
Детето е на 1 год и 7 месеца, ходи на ясла. У дома го приспиваме единствено с люлеене на кошарката му. Това е единствената опция да заспи, не иска на ръце, не иска да ляга сам в легло. Ползва и биберон. Проблемът е , обаче, не само еднократното приспиване вечер, а това, че през нощта се събужда по минимум 5 пъти, плаче силно, и е нужно отново да го люлеем , за да заспи, и най-недопустимото (знам че е така) - пие по минимум 3 шишета АМ на нощ. Защото ако ме му дам АМ изпада в истерия и не мога да го успокоя по абсолютно никакъв начин. Знам, че не трябва да пие АМ, и аз не го искам, но нямам други опции. Батко му, като беше бебе, беше по същия начин, до 3-4 годишна възраст (пиеше мляко, иначе люлянето го спря много по-рано,около 2 год). Не е гладен, защото се храни повече от добре , дори понякога за вечеря изяжда по две купички меню. Не знам какво бъркам, но изнемогвам , не съм се наспивала от 1.7 години , а вече ходя и на работа. Сутрин вече около 5.30ч толкова реве, че не мога да го успокоя и ставаме окончателно за деня. Мислех си, че явно се наспива, но тази сутрин по път за яслата заспа в колата.... Не знам какво да променя. Детето , когато е изморено, не спи по-добре, когато не е изморено, пак не спи добре. Ето, сега , е заспал в 19.30ч, и дотук вече се е будил 2 пъти, в момента го люлям за пореден път, и е много притеснително всичко това. Нормално ли е? Понякога го люлея 30 мин през нощта,той заспива, и в момента , в който спра да го люлям и легна , той се събужда и плаче, и всичко започва отначало.
Интересното е, че в яслата казват, че си заспива сам следобед, без проблеми Flushed
Моля за съвет, благодаря.
П.П. през деня има една дрямка от 12 до 14ч.
Да не би нещо да не е както трябва? Такъв е откакто се е родил. През деня е много жизнен, играе си, но и пак отново доста поплаква.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 06:16 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 276
Здравейте. Не знам вече към кого да се обърна, но положението със съня на сина ми вече не се издържа. Не съм писала в тази тема, защото знам, че приучването към самостоятелно заспиване не може да стане чрез онлайн постове в интернет. Но съм отчаяна и искам да помоля просто за съвет и насоки , или пък критика къде бъркам.
Детето е на 1 год и 7 месеца, ходи на ясла. У дома го приспиваме единствено с люлеене на кошарката му. Това е единствената опция да заспи, не иска на ръце, не иска да ляга сам в легло. Ползва и биберон. Проблемът е , обаче, не само еднократното приспиване вечер, а това, че през нощта се събужда по минимум 5 пъти, плаче силно, и е нужно отново да го люлеем , за да заспи, и най-недопустимото (знам че е така) - пие по минимум 3 шишета АМ на нощ. Защото ако ме му дам АМ изпада в истерия и не мога да го успокоя по абсолютно никакъв начин. Знам, че не трябва да пие АМ, и аз не го искам, но нямам други опции. Батко му, като беше бебе, беше по същия начин, до 3-4 годишна възраст (пиеше мляко, иначе люлянето го спря много по-рано,около 2 год). Не е гладен, защото се храни повече от добре , дори понякога за вечеря изяжда по две купички меню. Не знам какво бъркам, но изнемогвам , не съм се наспивала от 1.7 години , а вече ходя и на работа. Сутрин вече около 5.30ч толкова реве, че не мога да го успокоя и ставаме окончателно за деня. Мислех си, че явно се наспива, но тази сутрин по път за яслата заспа в колата.... Не знам какво да променя. Детето , когато е изморено, не спи по-добре, когато не е изморено, пак не спи добре. Ето, сега , е заспал в 19.30ч, и дотук вече се е будил 2 пъти, в момента го люлям за пореден път, и е много притеснително всичко това. Нормално ли е? Понякога го люлея 30 мин през нощта,той заспива, и в момента , в който спра да го люлям и легна , той се събужда и плаче, и всичко започва отначало.
Интересното е, че в яслата казват, че си заспива сам следобед, без проблеми Flushed
Моля за съвет, благодаря.
П.П. през деня има една дрямка от 12 до 14ч.
Да не би нещо да не е както трябва? Такъв е откакто се е родил. През деня е много жизнен, играе си, но и пак отново доста поплаква.

Здравейте,
Съжалявам да чуя за проблемите със съня на детето Ви, но и за Вашите (като човек, който обича да си поспива, напълно разбирам какво означава хроничната липса на сън).
Детето има две много силни асоциации за сън - люлеенето и пиенето на АМ, а на тази възраст (както сама виждате по съня в яслата) децата са абсолютно способни да заспят самостоятелно и да спят непробудно поне 10 часа. Със сигурност бих препоръчала да се работи за приучване към самостоятелно заспиване. На тази възраст няма да е лесно, ще има сълзи и протест, просто защото детето вече е в етап, който освен затвърдени навици и усилено тества границите, но такова с постоянство и упоритост е абсолютно възможно.
За жалост обаче, както сама отбелязвате, няма как да дам конкретни насоки и съвети в рамките на темата, тъй като това е многопластвов  и продължителен процес, който е обект на индивидуални консултации.
Бих посъветвала също така, да помислите и за премахване на биберона-залъгалка или поне ограничането му само до заспиването, тъй като заболекарите препоръчват да не се използва такъв след 1.6 години.

# 277
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Благодаря!

# 278
Здравейте, имам бебче на 2 месеца. Първият месец нямахме проблем със спането, слагах я в кошарата, понякога и биберона и си заспиваше. Но вече започнахме да се приспиваме на ръце, съответно слагам в кошарата и веднага се буди, или е добрия случай след 10мин. И това се повтаря постоянно. В количката също спи, но и там иска движение , на едно място рядко заспива.
Гледам до 1.15ч. да будува, както е препоръчано за възрастта. Има ли как да се отучи от това заспиване на ръце, или още е твърде рано. Не искам да закъснявам, защото с баткото имах същия проблем и ни беше доста тежко😔

# 279
Здравейте, имам бебче на 2 месеца. Първият месец нямахме проблем със спането, слагах я в кошарата, понякога и биберона и си заспиваше. Но вече започнахме да се приспиваме на ръце, съответно слагам в кошарата и веднага се буди, или е добрия случай след 10мин. И това се повтаря постоянно. В количката също спи, но и там иска движение , на едно място рядко заспива.
Гледам до 1.15ч. да будува, както е препоръчано за възрастта. Има ли как да се отучи от това заспиване на ръце, или още е твърде рано. Не искам да закъснявам, защото с баткото имах същия проблем и ни беше доста тежко😔

Здравейте,
И честито бебче! На тази възраст най-важно е да спазвате интервалите на будуване, брой дневни дремки и да не позволявате бебче да спи прекалено много през деня (разбира се, спрямо нормите). Периодът е чудесен и за изграждане на рутина, както за вечерния сън, така и за дремките.
Също така, е хубаво още сега да започнете намаляване на помощта/асоцияцията носене. Работете към приспиване в статично положение. Периодът е динамичен, но и много подходящ за приучване към самостоятелно заспиване, преди навиците да са затвърдени.

# 280
Здравейте, моята принцеса е на година и 9 месеца. От деня, в които се е родила до днес няма нощ, в която да не се събуди минимум по 4-5 пъти. Сутрин става към 8, наобяд към 13 заспива, горе долу за час, час и половина, пак със събуждане по време на спане и вечер си ляга около и след 22 часа. Цяла нощ будене и въртене, общо взето от както се е родила. Понеже още я кърмя през нощта на помощ идва кърменето, за да се унесе отново, като казвам кърмене е само сгушване и цокане за 2, 3 минути и пак се унася.

# 281
Здравейте, моята принцеса е на година и 9 месеца. От деня, в които се е родила до днес няма нощ, в която да не се събуди минимум по 4-5 пъти. Сутрин става към 8, наобяд към 13 заспива, горе долу за час, час и половина, пак със събуждане по време на спане и вечер си ляга около и след 22 часа. Цяла нощ будене и въртене, общо взето от както се е родила. Понеже още я кърмя през нощта на помощ идва кърменето, за да се унесе отново, като казвам кърмене е само сгушване и цокане за 2, 3 минути и пак се унася.
Здравейте,
Не виждам въпрос, но със сигурност бих препоръчала корекция на режима - вечерно лягане не по-късно от 20:30, тъй като 22ч. Е доста късен час.
Също така, бих препоръчала да помислите за замяна на асоциацията кърмене с други по-меки или приучване към самостоятелно приспиване, тъй като сега детето не може да свързва циклите на съня и съответно се нуждае от Вашата помощ.

# 282
Здравейте, днес пак станахме в 5:30 Cry в преход в режима сме иска вече да е на 3 дрямки, но повечето пъти ги прави къси и няма как да са 3. От два дена не заспива за 4та и стои по мн време буден. Какво да правя и как да го направя да е на 3 дрямки, той трябва да си ги удължи така, но трудна работа.. на 4м и половина е

# 283
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,
Дъщеря ми е на 3++ месеца. Като цяло имахме огромни проблеми със съня. Имаше много тежки колики, които започнаха около 2-седмична възраст и особено много се влошиха около 1.5 м. Тогава постепенно започна да отказва да спи в леглото си. От 20-дневна е изцяло на АМ. Сънят й много се влоши, до степен да спи денонощно само на ръце и да прави интервали от по 12 ч с 30-40 мин дремки между храненията. От това се преуморяваше много и в един момент заспиваше за нощен сън в 6 сутринта, сливаше по два цикъла между храненията, без да мигне, съответно и ние също. Пълен ад...Проблемът се оказа не само колики, а и тих рефлукс, заради дискомфорта, от който, отказваше и да яде, от това пък се изнервяше, защото е гладна и режимът на хранене беше на поискване. Тя просто не издържаше 3 часа. На възраст от 1.5 м започнахме АР мляко, детето взе да яде, поуспокоиха се коликите, въведохме режим на хранене на 3 часа, защото вече се хранеше нормално. Така тя сама за около месец започна да заспива дълбок сън първо около 3 след полунощ, после след 0, след това след 21 ч, постепенно мина от 8 на 6 хранения. От 01.03 направи рязка смяна на часа за нощен сън. Просто една вечер не се събуди след храненето в 18 ч, а продължи до спи. Събудих я в 21, едва си изпи млякото, толкова много й се спеше. Така разбрахме, че трябва да преместим къпането за по-ранен час и да започна да създавам рутина. Вече отчетливо се обособиха и 4те дремки. Преди кое беше нощен сън, кое дрямка беше напълно непонятно. Междувременно за нощен сън започна постепенно да си спи в кошарата. Първоначално се опитваше да протестира, но постепенно свикна. Вдигах, успокоявах, връщах, галех. Сега само й държа ръчичката. Приспивам я на рамо, в седнало положение, гледам да съм максимално статична. Първо ставаше само с гушкане и шъткане. Постепенно добавих потупване по дупето. От 1-2 седмици иска и люлеене, което изразява чрез жално мрънконе и после бурен протест, ако не я залюлям. Гледам да е минимално и възможно най-скоро да спирам, за да не става асоциация. Заспива относително лесно за 5-10 мин, рядко вечер отнема до 15-20.
Вечер заспива между 19.15 и 19.45. Спазва следните интервали: 1 ч(Не издържа повече)/1:30/1:30-1:45/1:45/1:55-2:05. Опитвала съм да ги скъся, но не става, протестира, а после заспива за секунди, дойде ли й времето. Дремките й са 1:50-2:30-2:50(вчера беше толкова, след като се събуди в 4.15)/0:30-1:30/1:30-2:30/0:30 (тази винаги е толкова). Спи общо 5:30-6 ч дневен сън. Първите 3 дремки са с различна дължина всеки път. Може 2:30-0:30-2:30-0:30, може и различни комбинации. Буди се между 4.15 и 5.15 сутрин. Повече не иска да спи, а е и гладна. Мисля, че с първата дълга дрямка си компенсира нощния сън. Също нощно време се буди на всеки час. Преди ставах, сега само й подавам ръка през решетката на кошарата или си я оставям сама да си заспи. Обикновено се получава. Въпросите ми са:
1. Има ли начин да й удължа нощния сън? Доскоро спеше по 9:30-9:45, от два дни е под 9 ч.
2. Каква е причината за накъсаният нощен сън, буди се на всеки час, понякога от 22:30 натам, понякога след полунощ? Регресия?
3. Как да удължа дремките в колата и количката, които са по точно 30 мин? Времето навън е чудесно, а аз не мога да я изведа след храненето в 12.30, защото ще й наруша дългата дрямка. Извеждам я към 16 ч, когато спи по 30 мин така или иначе. Преди месец спеше с часове и в колата, и в количката, а сега не. Това ни нарушава и ангажиментите денем, когато се налага да идем някъде с колата. Не смеем и да тръгнем някъде на път, защото просто не спи и ще й развалим режима.
4. Буди се винаги на точно 30-та мин от заспиване, като в тези 30 мин спи много дълбоко. Съответно в кола/количка повече не заспива. Ако е в мен на ръце си продължава съня понякога без никаква, а понякога с мин помощ от тупкане по дупето. Възможно ли е това да е регресията, от месец и нещо е така?
5. Как да й изместя часът на ставане и лягане за по-късно? Вчера и днес се буди около 4-4:15, яде, заспива около 5:20 и повече не мога да я върна в кревата. Светло ли е, се буди още щом я надвеся над кошарата. За нощен сън отваря очи, вижда, че е тъмно и си заспива. Случвало се е да се наложи да я оставя в кошарата заради мои физиологични нужди през деня. Стои будна, не плаче, гледа си и чака да я взема. Спи ли й се, заспива за 2 мин, щом я гушна. Как да я приуча да не спи на ръце? Вече 3ти месец останах без гръб, кръст и колене, седнала на един стол, а и нищо не мога да свърша вкъщи. Опитах да я оставя в кошарата за по-дълго сутрин, вече заспала. Буди се веднага, чака ме, плаче, ако не се появя повече време. Спира да плаче по някое време, мъчи да се унесе, след 10 мин се буди, плаче малко и пак заспива. Трепка, стряска се, буди се и така много пъти. Гушкам, успокоявам, приспивам  връщам в кошарата, държа й ръката. Но не, постоянно се стряска и не може да се отпусне да заспи. След час ми дожаля и я взех отново на ръце, защото се разплака сериозно. Къде бъркам?
Биба приема за кратко, обикновено в колата, ако много й се спи, а не може да се отпусне. Цоква за 2-3 мин, успокоява се и я плюе. После си заспива без нея.
Стана дълъг пост. Благодаря, че ме изчетохте.

# 284
Здравейте, синът ми е на 3 месеца и дневният сън е ужасен. По-скоро са дневни дрямки от по 30 минути. Случвало се е да слива две хранения следователно се изнервя. Така и аз не мога да свърша нищо вкъщи. Рутината му е следната. След ставане сутрин, смяна на памперс, хранене (изцяло на АМ) и после сън. Не винаги заспива след ядене. Като цяло гледам преди хранене да си поиграем или да се полюлее. А и упражнения да правим. Уча го да спи на шум (телевизия, говор). През нощта си спи между мен и баща си. Помогнете вече не издържам.

Общи условия

Активация на акаунт