Безсъние

• 52 971
  • 640
  •   1
Отговори
# 105
JennyBG , не го откривам това лекарство в България. С удоволствие бих го пробвала. Аз си продължавам със Зопиклончето, като взех да редувам (понякога и комбинирам) с Геродорм...Друго решение не съм намерила.

# 106
  • Швейцария
Мимоза, щом е току-що одобрено от Европейската агенция, значи в най-скоро време ще го пуснат и в България. То е одобрено за дългосрочно лечение на безсъние, заради това че не прави зависимост, както Зопиклона и подобни. Моята пси се обади на представител на производителя да дойде при нея и да й го представи. След това го почвам и ще дам отзиви, но ще е след месец някъде. Иначе засега и аз си карам на Зопиклон.

# 107
JennyBG ,  с нетърпение ще чакам отзиви! Успех и дано се окаже правилното хапче!

# 108
  • София
Аз пробвах Габа една вечер - отврат, полудях, не спах.
Много малко спя напоследък.

# 109
Здравейте дами, страдам от безсъние, което се появява на етапи и после отминава. Примерно няколко дена до седмица, след което период на добър сън. Отключих го след раждането на сина ми преди 11 години, когато се наложи тотално да сменя цикъла си на бодърстване и сън, понеже детето беше ранобудно, ставаше сутрин в 5 ч., аз пък съм обратно, сутрин ми е най-сладък съня.
Ходила съм при психиатри, изписани са ми лекарства, пия си ги. Не са със зелена рецепта, обикновена са. Вземам мелатонин от 3 мг. При мен проблема идва от промените. Това лято пътувахме много, по хубави поводи, чужбина, море, на гости. Лошото е, че тази промяна на обстановката много ми пречи. Пречи ми, че съм в друго легло, че нямам пердета, че като съм на гости, и хората вървят в коридора. Имам силна чувствителност към шумове, всичко ме събужда. Сега ми предстои ново пътуване, с компания с две деца, моето и още едно и ще бъдем заедно в апартамента. Отсега настръхвам, дали ще спя. Sad
Да, кажа, че не съм в депресия, не съм изнервена, преуморена или нещо подобно. Просто нервната ми система е изключително лесно възбудима и чувствителна. Баба ми беше така, баща ми също. Може би е генетично. Ще ми е интересно да прочета ако някой е попадал на статии, кои типове нервна система са податливи на безсъние и как може да се повлияе не медикаментозно. Някакви трикове за мозъка, един вид.
Благодаря! Блажен сън ви пожелавам Simple Smile

# 110
  • София
Напоследък попадам на видеа за такива чувствителни хора, които се тригърват лесно. Една от препоръките е да си вземат шумозаглушители.

# 111
Напоследък попадам на видеа за такива чувствителни хора, които се тригърват лесно. Една от препоръките е да си вземат шумозаглушители.

Всичко съм направила, с шумоизолираща дограма сме. Вкъщи се съобразяват с мен, мъжа и детето. Имаме котка, дори и нея съм я тренирала да не мяучи нощно време. Обаче като вляза във фаза неспане и най-малкото нещо ме буди, а и трудно заспивам. Днес ще пробвам едно от видеата с ритъма преди заспиване, който е пуснат назад в темата, да видим Simple Smile

# 112
Аз съм като вас.
Пия Атаракс половинка, когато съм на друго място. И тапи в ушите.

# 113
Аз съм като вас.
Пия Атаракс половинка, когато съм на друго място. И тапи в ушите.

Да, и аз така правя. Сега се понаспах тия последни дни. Пробвах и видето с ритъма, определено има ефект, поне при мен. Явно по някакъв начин забавя сърдечния ритъм и отпуска тялото.

# 114
Здравейте дами, страдам от безсъние, което се появява на етапи и после отминава. Примерно няколко дена до седмица, след което период на добър сън. Отключих го след раждането на сина ми преди 11 години, когато се наложи тотално да сменя цикъла си на бодърстване и сън, понеже детето беше ранобудно, ставаше сутрин в 5 ч., аз пък съм обратно, сутрин ми е най-сладък съня.
Ходила съм при психиатри, изписани са ми лекарства, пия си ги. Не са със зелена рецепта, обикновена са. Вземам мелатонин от 3 мг. При мен проблема идва от промените. Това лято пътувахме много, по хубави поводи, чужбина, море, на гости. Лошото е, че тази промяна на обстановката много ми пречи. Пречи ми, че съм в друго легло, че нямам пердета, че като съм на гости, и хората вървят в коридора. Имам силна чувствителност към шумове, всичко ме събужда. Сега ми предстои ново пътуване, с компания с две деца, моето и още едно и ще бъдем заедно в апартамента. Отсега настръхвам, дали ще спя. Sad
Да, кажа, че не съм в депресия, не съм изнервена, преуморена или нещо подобно. Просто нервната ми система е изключително лесно възбудима и чувствителна. Баба ми беше така, баща ми също. Може би е генетично. Ще ми е интересно да прочета ако някой е попадал на статии, кои типове нервна система са податливи на безсъние и как може да се повлияе не медикаментозно. Някакви трикове за мозъка, един вид.
Благодаря! Блажен сън ви пожелавам Simple Smile
Тина-2011 , за чувствителността към шумове, горещо ти препоръчвам тапи за уши, но не какви да са, а дунапренови, ето тези Когато заживяхме с моя мъж преди 17 години ми беше много трудно да заспя от силното му хъркане Simple Smile Аз също като теб съм с изострена нервна система и всеки шум ме дразни.Налагаше се да се изнасям в другата стая, за да поспя 2-3 часа. Докато не открих тези тапи. Преди това пробвах различни видове - силиконови и не знам си още какви. После се роди синът ми, който до 3-4 годишна възраст се будеше вечер по много пъти и ревеше неутешимо. Та в този период започна моето сериозно безсъние, тъй като не можех да заспя в кратките моменти, в които синът ми спеше. Нито пък можех да спя през деня. От тогава съм на Зопиклон.Без него няма никакъв шанс да заспя...  А ти щом не си стигнала до сънотворни със зелена рецепта, значи положението не е толкова зле. Пий си по-леките лекарства, които ти е изписал лекарят и не посягай към "тежката" артилерия. Спокойни нощи и здрав сън ти пожелавам!
 JennyBG , как си? Започна ли новото лекарство? Чакам отзиви.

# 115
  • Швейцария
Мимозче, не съм те забравила. Срам ме е да кажа, но още се карам с пси, която не го е чувала и се ядосва, че аз знам нещо повече от нея и напук каза, че не я интересува. Накарах я да пише на производителя, на шефа на аптеката...надявам се следващият път вече като отида да клекне и да ми го изпише. Веднага щом се добера до него ще пиша.
Ето това е лекарството, ако някой го пробва преди аз да успея, нека каже отзиви.

Последният път пси ми изписа едни антихистаминови капки, които да взимам заедно със Зопиклона. Те не са никак нови, но имам чувството, че заспивам една идея по-бързо.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 07:03 от JennyBG

# 116
mimoza@b
Твоята история много прилича на моята Simple Smile Всъщност и аз минах през зопиклона, но много за кратко. Една психиатърка ми го изписа още в началото, когато започнах да не спя. За щастие след няколко месеца се усетих да потърся друг психиатър. Тя ми го смени и от раз го спрях и замених с тритико. И тритикото бях намалила и спряла след време, но циклите с безсъние пак се появяват и така си останах с него. Като почна да спя си намалявам дозите, и пия по 2/3 и дори 1/3.
Иначе да, имам тапи, моите са восъчни и съм доволна от тях.
Ти колко време си на зопиклона, пробвала ли си да го замениш с друго? Аз помня от зопиклона спях като труп, буквално ме отнасяше, но пък през деня се чувствах зле, с тежест в главата, треперех, усещах едно като нервно напрежение. Сега с тритико и мелатонин се справям, вземам и по едно валерианче. Иска ми се да ги спра някой ден и тях. Но уви, като гледам няма да стане. Психиатърката ми каза, че тритикото не е толкова вредно, но все пак си е лекарство и го пия вече доста години.

# 117
  • Швейцария
Аз пих Тритико към 6 месеца. Ефект нямаше, но аз съм много тежък случай. И мелатонин пия с всичко друго. Пси казва, че такъв случай не е виждала за 40 години практика. Писнало ми е вече от този Зопиклон, отдавна не ми действа и смених на Золпидем. Същата работа. Лягам сутрин в 10 ч, понеже никакви лекарства не ми действат нощем, ставам вечерта. Ходя като пияна цяла нощ от умора, едвам се насилвам да сготвя.
Бях при майка ми 2 седмици, понеже я оперираха. Там изобщо не можех да спя от притеснение. Взимах 2 Золпидема, след 2 часа се събуждах. Взимах още 2 по-късно, за да поспя още 2-3 часа. После като се върнах вкъщи ги намалих веднага и такава абстиненция получих, че не е истина...7 дена се тресях като листо. Сега пак съм си на нормалната доза. Силно се надявам на новото лекарство и да спирам всичко друго, че не се търпи....

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 00:09 от JennyBG

# 118
Аз пих Тритико към 6 месеца. Ефект нямаше, но аз съм много тежък случай. И мелатонин пия с всичко друго. Пси казва, че такъв случай не е виждала за 40 години практика. Писнало ми е вече от този Зопиклон, отдавна не ми действа и смених на Золпидем. Същата работа. Лягам сутрин в 10 ч, понеже никакви лекарства не ми действат нощем, ставам вечерта. Ходя като пияна цяла нощ от умора, едвам се насилвам да сготвя.
Бях при майка ми 2 седмици, понеже я оперираха. Там изобщо не можех да спя от притеснение. Взимах 2 Золпидема, след 2 часа се събуждах. Взимах още 2 по-късно, за да поспя още 2-3 часа. После като се върнах вкъщи ги намалих веднага и такава абстиненция получих, че не е истина...7 дена се тресях като листо. Сега пак съм си на нормалната доза. Силно се надявам на новото лекарство и да спирам всичко друго, че не се търпи....
Твоят случай наистина е много тежък. Дано новото лекарство да ти действа и да се пребориш. Какво ти е отключило тази тежка инсомния? Пробвала ли си да ходиш и на психолог?

# 119
  • Швейцария
Тина, мерси за разбирането, хубаво е да чуеш една мила дума. Аз съм психолог. Иначе ходя на терапия от много години, и на психиатър също (то няма как иначе да си взимам лекарствата). Отключи го депресия и бърн аут, после и тревожно разстройство.

Общи условия

Активация на акаунт