Безсъние

• 57 368
  • 705
  •   1
Отговори
# 465
Хора, помагайте…🙏🏻
От няколко дни не мога да спя изобщо, лягам в 23-0ч и не заспивам до 5-6ч сутринта, когато заспивам за час и малко със страшно реални сънища и после на пресекулки от 15 мин.-30 мин. докъм 9:30 и ставам. Също и се потя в областта на врата и гърдите когато заспя. Потенето ми тръгна от един тежък бронхит преди две седмици, когато два дни поред се събудих като излязъл от басейн, но беше спряло и сега от две вечери в по-малки количества, но пак се появи. Два пъти взех по половинка Геродорм, но не ви помогна, а не искам да го увеличавам за да не развия зависимост…
Изписаха ми 30мг. Ремирта, която взимам от 15 дни.
Посъветвайте ме какво да предприема за да прекъсна този ужасен цикъл?
Личният ми лекар тук в Германия ми изписа Опипрамол и Зопиклон, които още не съм почнал, имам много добър психиатър роднина, който каза, че Опипрамолът е доста стара и демоде лекарство и ми препоръча Ремиртата.
Съветва ме да я кача на 60мг.
Бих искал да пробвам всичко възможно преди да се закача за приспивателните…
Тази динамика - заспиване в 5-5:30 сутринта и спане 2-3 часа сумарно е от четири нощи…

# 466
Почвай с хапчетата и не си губи времето с пробване , да не станеш като сина ми, три години не може да се съвземе и да спи. Колкото по-рано третираш проблема и организма влезе в ритъм, толкова по -добре. Геродорма , ако пиеш него, пий цяло хапче. Ако пиеш Ремирта и не те приспива, добави и нещо успокоително към нея.

# 467
Има едно старо лекарство точно в Германия, не се сещам за името, може да е това, което са Ви предписали. Аз навремето не успях да се сдобия с него, но си спомням, че много го хвалеха за сън. То е стар антидепресант с успокоително действие и се води, че не предизвиква зависимост.

Бих Ви посъветвал да пробвате, особеноб в началото с ниски дози.

Зопиклонът е добър вариант и логиката на немския лекар ми звучи доста добра.

Не се плашете от лекарствата. Всеки е зависим от нещо - я от цигари, я от футболни мачове и пр. Важното е да не се чувствате зле и да не навреждате на себе си и околните...

Успех!

# 468
Мислите ли, че мога да комбинирам Ремирта с Геродорм?
И как да превключа на Опипрамол след като от 15 дни взимам Ремирта?

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 15:20 от lopatka88

# 469
Не знам кое с кое се комбинира, но знам , че сина ми би пробвал всичко и пробва различни варианти , само и само да спи, защото е от три години в това състояние , което описвате. На всеки различно му действат хапчетата. Той не можеше да спи с 2 геродорма или 2 Зопиклона. Идваха му слаби.

# 470
На колко е години синът Ви?
Как се отключи това състояние при него?

# 471
  • София
Аз увеличих Мелатонина на 12 мг да заспя.
Пия по цяло Атаракс. Напоследък се будя към 3:30-4:30, но бързо заспивам.
Но сутрин пия серопрам, през деня, ако усетя, че нещо ми е напрегнато, пия 30-40 капки мелисана. Сутрин и вечер пия по 1 т триптозин.

Не го виждам само с едно приспивателно вечер. Така, както го виждам, за да заспиш и да спиш, нервната система трябва да е спокойна. Това с едно хапче вечер при мен няма да стане.

# 472
Не знам кое с кое се комбинира, но знам , че сина ми би пробвал всичко и пробва различни варианти , само и само да спи, защото е от три години в това състояние , което описвате. На всеки различно му действат хапчетата. Той не можеше да спи с 2 геродорма или 2 Зопиклона. Идваха му слаби.
Геродорм не ми върши никаква работа. Зоопиклон е чисто сънотворно, което ме вкарва в някакво небитие. Предпочитам клонарекс. Добре ми действа. Комбинирам го с хедонин или хлорпротиксен за засилване на ефекта му. Но сега нещо тази комбинация спря ми да действа и записах се при психиатъра.

# 473
На колко е години синът Ви?
Как се отключи това състояние при него?
На 23г. е. След стрес се отключи.
Татяна,  права си !  След проба-грешка, в момента най-добре му действа успокоително+ антипсихотик/ клонарекс+ хедонин/. Поне засега по-добра комбинация и ефект не е успял да намери. Не е идеално, но и това е нещо.

# 474
По-назад написах колко зле ми се отрази ремиртата. И изобщо всички АД без изключение. Способната невроложка, която открих преди 6,5г. е на мнение, че АД са били груба грешка за мен, защото нямам депресия.

# 475
Мисля, че и при нас се получава същото. Сменени 5 различни  антидепресанти и нито един до момента не проработи. Ако някой знае някой, който със сигурност ще проработи, да пише. Благодаря. Какво е това нещо не разбирам, нито един не подейства.

# 476
Аз вчера с 30мг. Ремирта и един Геродорм успях да спя 8 часа. Въпросът е дали тази схема да я направя и днес, и утре за да влезне организмът в някакъв ритъм и после пак да опитам без Геродорм…?

# 477
Аз вчера с 30мг. Ремирта и един Геродорм успях да спя 8 часа. Въпросът е дали тази схема да я направя и днес, и утре за да влезне организмът в някакъв ритъм и после пак да опитам без Геродорм…?

Здравейте,

Поздравления за 8-те часа сън! Може би не сте за този форум тогава Simple Smile

Ако лекарствата ви действат, пийте си ги. Всички бензодиазепини - като Геродорм - в един момент може да се "изхабят" и да изискват покачване на дозата. Тогава трябва внимание. Може да се заменят или просто да спите 4 или 6 часа вместо 8.

Старите йоги даже смятат, че няма нужда да се спи - медитация в полусънно състояние била най-добра. Мисля, че това е блаженството - нирвана.

Затова не се плашете от малко по-малко сън или от лекарствата.

И нервната система трябва да се поддържа спокойна, не само да се приспива с ударна доза вечер.

# 478
Много ви благодаря за този коментар!
Вие как се справяте в тежките моменти?

# 479
Може ли някой да ми помогне да се снабдя с Миансерин? Съставката е Миансерин хидрохлорид. Както всички добри лекарства го спряха да продават тук, но в чужбина го има. Tolvon му е названиие също в чужбина. Не знам, в какви държави го има. Много ми помагаше за всичко и особено за сън.

Общи условия

Активация на акаунт