Безсъние

• 52 745
  • 640
  •   1
Отговори
# 510
Колко дълго сте приемали максимално бензодиазепини, след което ги спирате по споменатата схема? Месеци?

На бензодиазепини от години, но НЕредовно. Може би от 2018. С тях може да се спре. Но със зопиклона не може. Поне аз не успявам, от същата година, да не кажа и повечко. Минавала съм на 1/4, което е много голямо постижение, но да го спра окончателно не успявам. Е, опитах многократно и няколко дена не съм ги приемала и се побърквах буквално, никакъв сън, или накъсан.
Само да кажа, че на майка ми най-добрата приятелка е на зопиколон от над 25 години ,  не виждам никакви смущения в паметта и, нито някакви " дупки" както се казва в мисълта и. Но и тя не може да се откачи. Аз започнах, защото, някога, това беше най-доброто средство за бързо заспиване, тоест при хора, които работят в такива сфери, в които трябва да заспиват адски бързо и да спят бързо и после да не са като парцали. На мен зопиколона не ми действа като " все едно съм парцал " на сутринта. За това и го започнах. Бях доста млада, така го изискваше професията ми. Само, че е трябвало да го пия само 1 месец.
Макс.
След това последваха, трусове в личния ми живот, който породиха нуждата да взимам сънотворни дълго време, тъй като не можех да спя от тревога. И така - затворен кръг, порочен бих казала.

Скоро смятам пак да опитам да ги спирам. Защото, на никого не препоръчвам този продукт.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 16:41 от BlackCat12

# 511
Аз съм спирал Зопиклон чрез заместване с меко действащия Ксанакс (алпразолам). Постепенно, с намаляване на дозата. А нищо не ми действа по-добре за сън от комбинация на ниски дози Ксанакс и Зопиклон.

# 512
Здравейте, колеги по безсъние! Напоследък заспивам с комбинация от мелатонин и течен магнезий. Спя по 4 - 5 часа.
Искам да попитам дали някой от вас е пробвал заспиване с уред за бял шум. Има и играчки с такава функция.

# 513
Аз на бял шум не съм пробвала, но и аше периоди, в които заспивах със слушали в ушите и някакви лежерни разговори от ютуб си пусках.

Мелатонина и на мен ми действа доста добре
Когато имах периоди на безсъние пиех по половин Атаракс, а после , когато тялото ми влезне в динамика на продължителен сън, минавах на Мелатонин от 3мг. , Б12, Б6, фомиева киселина и магнезий
И така около месец.
После нещата си идват на мястото.

# 514
Аз на бял шум не съм пробвала, но и аше периоди, в които заспивах със слушали в ушите и някакви лежерни разговори от ютуб си пусках.

Мелатонина и на мен ми действа доста добре
Когато имах периоди на безсъние пиех по половин Атаракс, а после , когато тялото ми влезне в динамика на продължителен сън, минавах на Мелатонин от 3мг. , Б12, Б6, фомиева киселина и магнезий
И така около месец.
После нещата си идват на мястото.
Тези витамини преди сън ли ги взимахте или сутрин?Коя марка ?Благодаря

# 515
Не съм пила добавките непосредствено преди сън.

Сега се сещам ,че е имало периоди, в които съм приемала и Габа , а също и 5htp..тях преди сън ги пиех.

Всичко винаги си взимам от iherb, затова и марката , която най-често съм ползвала е NOW.

# 516
Здравейте, колеги по безсъние! Напоследък заспивам с комбинация от мелатонин и течен магнезий. Спя по 4 - 5 часа.
Искам да попитам дали някой от вас е пробвал заспиване с уред за бял шум. Има и играчки с такава функция.
Не ти трябва уред, просто от телефона си пусни в ютуб каквото ти се слуша. Аз обичам бури, гръмотевици и такива Simple Smile

# 517
Благодаря за мненията относно белия шум. Очаквам да ми донесат една такава играчка и ще пробвам. След това ще споделя дали е имало резултати.
Весело посрещане на новата година!

# 518
Аз от известно време си пускам бял шум от компютъра, но не точно за безсънието, а по скоро да изолира шумовете от улицата. Действа добре. Подтиска външния шум, ако той пречи на заспиването.

# 519
  • Washington,USA
Мелатонин от 5,10  mg с рецепта ли са вече? Търся и никъде няма по рафтовете на аптеките. Имаше някакъв английски само, но течен и аз не искам такъв.

# 520
Мелатонин от 5,10  mg с рецепта ли са вече? Търся и никъде няма по рафтовете на аптеките. Имаше някакъв английски само, но течен и аз не искам такъв.

А виватонин няма ли? И двете са едно нищо.......

# 521

Затова пазарувам основно от Iherb. И заради цените, които тук са подигравка с нас.  https://bg.iherb.com/c/melatonin?srsltid=AfmBOorwGgwitEJO1Uetmtr … mV3xw_VEJTzqvMAb7

# 522
Аз купувам на Natural Factors Melatonin 3 mg. онлайн само. Иначе в аптеките има само от 1 мг. и 4 мг. Само че този от 4 мг. нещо не се разтапя добре под езика както останалите, и сутрин го намирам в устата. Най-добре ми действа този от 3 мг.

# 523
  • София
Малетонина на natural factor се пие.

# 524
Малетонина на natural factor се пие.

Не, не се пие. Аз ползвам този, и се поставя под езика. https://naturalfactors.bg/produkti/137-melatonin-1-mg.html

Общи условия

Активация на акаунт