Участие на бащата в подготовка за бебето

• 5 252
  • 93
  •   1
Отговори
# 60
Аз също мисля че това не е повод за притеснения!! Гледайте  си щастието което ви предстои това е най хибавия момент в живота на всяка една жена  , относно мъжа ви ,всеки си е различен това не означава че няма да ви помага в отглеждането и тн..

# 61
  • София
Как не съм се сещала да карам ММ да гледаме клипчета как се къпе бебе, това е супер яко отмъщение.
Сериозно, идваше с мен на по-важните прегледи, по магазините и стъпваше на пръсти за да не ме дразни, бях звяр и половина. Толкова през бременността, повече не виждам какво може да се направи. А тук човекът и ремонт е правил (това никога не съм го разбирала защо се юрват хората).

# 62
Не зная как се приобщава мъж, който няма интерес към случващото се с бремеността и след това с отглеждането на бебе и дете.
Съветът ми би бил да се включва мъжа в разговорите, мислите, обсъжда четеното и проговарят детайлите поетапно., като мъжа е пълноправен родител и се включва в грижите и той.

# 63
Правилно ли разбирам хронологията, че ти си започнала да четеш от един месец? Това не е толкова много време, рано е да се каже, че не се интересува съвсем. Защо не го приобщи/ш да гледате клипчета заедно или поне да си говорите и да обсъждате тези неща? Нали не те отрязва, ако повдигнеш темата? Както ти казаха, давай му задачки, но не се сърди после, без да приемаш мнението му. Изглежда, че залиташ натам да станеш от онези, които знаят най-добре и считат методите на околните за грешни и несъвършени. Вече си приела, че не може да свърши една работа добре колкото теб. Отпусни малко контрола, спри се с това готвене и пазаруване за бита, почивай си повече и се наслаждавай на бременността си. Да не си вкараш автогол с настоящата настройка и мнителност.
Наистина много хора не обичат да пазаруват, да сравняват и избират, хич не се втелясвай за това, ако ти е важно да стане по определен начин, прави си го както намериш за добре.

Иначе аз не видях да е споменато, че мъжът няма интерес към случващото се с бременността. Ако това наистина е така, става по-алармиращо, но май по-скоро авторката доброволно е хванала твърде много дини под мишница и вече се изнервя.

# 64
Не прочетох всичко но Айде стига  с тези филмчета - вземи гледай как се павят и после раждат деца  патова следвай.
Трябва да ти е ясно че мъжете имаат друго мислене , но идеята ти бе май колко мъжут ти не ти помага и да "оревеш орталъка " отсега
Вземи се в ръце и на нас мъжете не е лесно , цял ден на работа , после помощ за бебето  / не отричам  нуждата /

# 65
Вземи се в ръце и на нас мъжете не е лесно , цял ден на работа , после помощ за бебето  / не отричам  нуждата /
Милиони жени по света цял ден работят като детегледачки или друга професия и вечер се счита, че е съвсем в реда на нещата да сготвят, простират, чистят и гледат децата. Не помощ, а изцяло сами. Ще рече човек, че те са по-силния пол, щом мъжете само трябва да помогнат Simple Smile
Жената е в 9-ти месец. Наистина трябва да се вземе в ръце и да си почива, без да докосва нищо от домакинството. Така постепенно и той ще се почувства реален участник в картинката, а не само страничен наблюдател.

# 66
Ами човека си живее все едно е на хотел.
Тя така го е направила.

# 67
Моят мъж (нито аз) не е изгледал и една десета от клипче как се гледа бебе, как се къпе бебе (?!), какви лекарства да им дава или как да ги държи. И прави всичко от изброеното повече и от мен. Малката ми дъщеря е на 1.6г, да съм я къпала пет пъти досега.
Креватче избрах да ми отива на останалите мебели в стаята, за стол гледах страницата на ADAC, за количка - показах му няколко модела, той ми обясни технически коя-какво, в крайна сметка не го послушах, взех каквото бях наумила и след месец я продадох Grinning
Какви са тези крайности и глупости, че като не гледа клипчета и не се интересува?

# 68
  • София
Много мъже усещат бащинството, едва след като се роди бебето. А доста от тях и месеци след това.
Ако ние жените сме генетично по-предразположени лесно да усетим майчинството, тресат ни хормоните и емоциите и какво ли още не, то при мъжете не е така. Аз бих се притеснила, ако бащата е неглиже, когато бебето стане на 3-4м.

# 69
Не съм гледала клипчета предватрително, много от нещата аз ги избрах като дрехи, биберони. Но понеже ми е първо и хич не бях ориентирана, доста неща останаха неползвани. Четях другите какво са взели, но после се оказа, че не е удобно. С ММ харесахме количката и кошарката, като последната дума имах аз. Много неща купувахме в движение, с времето напаснах кое как.
В болницата само ми показаха как се сменя памперс, даже и къпане не бях видяла. Като се прибрахме с бебо и дойде време за къпане само го подмихме леко първите пъти, с времето ставаш по уверен и става по лесно, пък и бебето се променя непрекъснато.
Важното е след раждането да ти помага с грижите, да играе, да дундурка, да успокоява, да приспива, да храни бебето. Да става вместо теб през нощта или пък се редувайте да ставате през нощта за да може и двамата да се наспите. Гледай ако може да прекарвате и време заедно примерно като спи бебока. Почивните дни да излизат заедно на разходка, без теб - ти си почивай или свърши друго. Не натяквай ако мъжът ти прави нещо по различен начин, ако иска той да успокои бебето остави го, не се намесвай веднага. Питай го как е времето вън, какво предлага да облечеш на бебето, ако излизате на разходка. Това е важно и за бебето за да изгради връзка и с другия човек, пък и мъжът ти трябва да може да го успокои и да се погрижи иначе ще си вечно ти, и денем и нощем.

# 70
Вземи му обърни малко внимание на тоя мъж, вместо да гледаш глупости в YouTube...

# 71
  • София
Имам 2 деца и не сме гледали клипчета с мъжа ми. Даже и през ум не ми е минавало. Участвал е в избора на едрите покупки, возил ме е до всички магазини, които съм искала. Дрехи и прочее дребни неща си избирах и купувах сама. Прекрасен баща е.
Според мен е по-важно да се грижи за теб, да поеме домакинските задължения в този етап на бременността, да усещаш опора и разбиране. Нещата си идват на мястото постепенно, не се втелясвай в глупости. То ако се гледали деца по клипчета и книги...

# 72
  • София
БНД  го раздаваше много ангажиран преди раждането на първото ни дете,  а се оказа тотално скапан баща. Избора на количка и ваничка не ти гарантират светло бъдеще.
Леко раждане!

# 73
Може да звучи глупаво но се примирете, на мъжете им е необходимо да са просто мъже. Не очаквайте да поеме някаква вид отговорност и да участва. Може и да има такива мъже, който правят всичко, но са рядкост. Колкото и тъжно да звучи, върху вас пада цялата отговорност, относно детето! Леко раждане и гледайте да не се напрягате излишно. Колкото - по - рано го разберете, толкова по-добре.

# 74
  • волно калдъръмче
Въобще не се примирявайте, ще кажа пък аз. Животът е един и ако ви е важна споделеността на този етап, постарайте се да си я вземете в най-чист и пълен вид. Мъж, който няма потребност да ви прави щастливи, а примирени - не ви трябва.

Общи условия

Активация на акаунт