Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 729
  • 795
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
На мен ми взеха същите в Пловдив, но знам,че има по-евтини цени в други райони.Забиването на колчета е на точки, като някои правят отстъпки за повече бройки.Даже скоро се шегувахме с ММ, че накрая като сумираме цената на всички услуги от  геодезистите до УВЕ,  почти се  равнява на тази на архитекта.

# 301
  • София/Варна
Нормални са. Поне още два пъти ще се виждате.

# 302
И аз да дам обратна връзка за Перник: 300лв беше таксата при нас ноември. Изглежда, че цените са подобни с малки отклонения.

# 303
  • Велико Търново
250 лв във Велико Търново, през януари 2022, но дойдоха за 2 къщи и затова взеха по 250 лв на къща. Иначе, офертата беше 300 лв.

# 304
Здравейте,
Искам да ви попитам, какво решихте за улуците - вградени ли да или не?
ВИК инженерът ни иска да изберем вариант.
Притеснява ни факта, ако изберем вградени, и се спука тръбата - при замръзване, например, трябва да се кърти мазилка, изолация...

# 305
Здравейте,
Искам да ви попитам, какво решихте за улуците - вградени ли да или не?
ВИК инженерът ни иска да изберем вариант.
Притеснява ни факта, ако изберем вградени, и се спука тръбата - при замръзване, например, трябва да се кърти мазилка, изолация...

При мен са вградени(минават в средата на къщата) с автоматично подгряване при покрива (за да не замръзне мястото, от което влиза водата). Останалата част трудно ще замръзне.

# 306
За подгряването нещо допълнително ли се монтира?
Директно в канализацията ли се отводняват или на двора?
Къщата ще бъде със плосък покрив, как се определя от коя страна ще има улуци?

# 307
  • Велико Търново
Имаме един вграден, а останалите са външни в цвета на стените.
Вградения е вграден, защото нямаше как да стане в цвета на стената, иначе и него нямаше да пъхаме под изолацията.
Тези които са в цветовете н стените не се забелязват особено.

# 308
Здравейте.
Чудесна темичка и изключително полезна.
Ние сме семейство с едно детенце на годинка и скоро започваме търсенето на парцел.
Исках да ви попитам за препоръка за архитект и строителна фирма в Пловдив и региона?
Много съм развълнувана, че най-накрая задавам и аз този въпрос и дойде и нашето време да си построим домът мечта.
Ще се радвам на всякакви препоръки и насоки, тъй като сега започваме и искаме да сме максимално подготвени поне на теория, за това, което и предстои.
Благодаря ви и хубав ден желая!

# 309
За подгряването нещо допълнително ли се монтира?
Директно в канализацията ли се отводняват или на двора?
Къщата ще бъде със плосък покрив, как се определя от коя страна ще има улуци?

1. Монтира се нагревател Simple Smile
2. Нямам канализация. Ще се отводнява в двора
3. И моята къща е с плосък покрив, НО покривът всъщност си има наклони и т.н. при мен тръбите са в средата на къщата.

Здравейте.
Чудесна темичка и изключително полезна.
Ние сме семейство с едно детенце на годинка и скоро започваме търсенето на парцел.
Исках да ви попитам за препоръка за архитект и строителна фирма в Пловдив и региона?
Много съм развълнувана, че най-накрая задавам и аз този въпрос и дойде и нашето време да си построим домът мечта.
Ще се радвам на всякакви препоръки и насоки, тъй като сега започваме и искаме да сме максимално подготвени поне на теория, за това, което и предстои.
Благодаря ви и хубав ден желая!
Първият голям проблем ще е да намерите парцел. После питайте за строители Simple Smile Желая Ви успех.

# 310
  • Sofia
Моля, ако някой е запознат да ми потвърди, дали ако за къща с РЗП над 200 кв.м. е необходима пожарна безопасност, но в близост до нея (на улицата) няма хидрант, трябва да се изгради резервоар 22 (или 24 куб.м. , не запомних).
Накрая не знам дали ще остане място в двора, в което да не е закопано нещо- резервоари, ями, шахти …

# 311
  • София
Моля, ако някой е запознат да ми потвърди, дали ако за къща с РЗП над 200 кв.м. е необходима пожарна безопасност, но в близост до нея (на улицата) няма хидрант, трябва да се изгради резервоар 22 (или 24 куб.м. , не запомних).
Накрая не знам дали ще остане място в двора, в което да не е закопано нещо- резервоари, ями, шахти …

Да.
Ако няма хидрант до 200 м от сградата - 22 куб.м. резервоар.

# 312
Shantal на нас ни поискаха да заровим резервоар 14 м3.Къщата ни е РЗП 100 м2,а парцела ни е 450м2 .

# 313
Това за резервоара не го знаех.
Нашата къща по проект, финално е с РЗП - 190кв.м и явно и ние ще трябва да слагаме.

# 314
  • Sofia
Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт