Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 757
  • 795
  •   1
Отговори
# 330
nellytan1, за рекуператор ли са тръбите? Каква система за вентилация ще използвате?

skk007, кой RAL e тъмно сивото на фасадата?

# 331
chortiz, да това е за рекуператора. Човекът, с който работим е посредник на Pichler.
За сега няма да купуваме самия рекуператор, защото няма да стигнат финансите за него. Не знам когато стигнем до самия рекуператор дали ще изберем  Pichler. При нас всичко се сменя в движение.
Иначе на кутиите има лепнати лепенки на Pichler, но има фабрични надписи на LinDab. Т.е. разпределителните кутии са производство на Lindab. 

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 18:23 от nellytan1

# 332
  • Велико Търново
Choritz, сивото не е по рал, ами е Т271. Не иска двойна мрежа над епса. Кафявото искаше обаче, но и то не е по рал ами е от каталог с багри - готови десени с щампа и релеф. Единствено бялото ни е по рал 9007.

# 333
  • Sofiа
Здравейте,
ние вече започваме да мислим за външната изолация. Надяваме се до месец да стигнем до правенето и, като сега сме на етап остойностяване на материали.
Сега съм в дилема с какво да я правим. По проект сме с 10 см каменна вата, защото преди година като проектирахме, това дадохме като задание.
Някой, ако скоро е проучвал цени ще се рабвам да сподели.

# 334
Според нашия майстор април месец щели да започнат цените да падат.
Аз не му вярвам.
За цените най-добре ще се оринтирате като поискате няколко оферти.
При нас беше доста крив грубия строеж, но майстора добре се справи. Мога да го препоръчам. Ние направихме изолацията по система на Кнауф и те ни дадоха гаранция. Вебер, Реофикс също дават гаранции ако ползвате техните системи.

# 335
Choritz, сивото не е по рал, ами е Т271. Не иска двойна мрежа над епса. Кафявото искаше обаче, но и то не е по рал ами е от каталог с багри - готови десени с щампа и релеф. Единствено бялото ни е по рал 9007.

По спомен, на Кнауф ли беше вашата система? Извинявай, ако не си спомням правилно....

nellytan1, благодаря. Къде смятате да позиционирате физически рекуператора като му дойде времето?

# 336
В техническото сме му определили едно ъгълче Simple Smile.

# 337
  • Велико Търново
Не е Маркова нашата Simple Smile
Епса го взехме от завод директно, лепило мрежа и дюбели от друг доставчик и мазилките от трети. Изолацията ни я правиха две момчета (бригада). С други думи, всичкото е правено да бъде максимално свито откъм бюджет
 оптимално съобразено с качеството, което можем да си позволим. Със сигурност кнауф, баумит и другите фирми могат да предложат по-добро качество при използване на изцяло техни материали и представители работещи с брандовете им, но не са по нашите възможности. Изобщо не коментирам, гаранциите и паспортите които предоставят също - безспорни предимства.

# 338
Аз лично не съм убедена, че качеството е по-добро когато е марково. Те май всички ЕПС-и ги правят на едно място.
Ние се спряхме на система, защото грубия строеж беше потрес въпреки, че се опитвахме да го контролираме. Исках с изолацията нещата да бъдат по-добре направени и кривините изправени. От Кнауф ни увериха, че ще контролират процеса (не знам дали са го направили), но ако има проблеми, ще е по-лесно от голямата фирма да си искаме гаранцията от колкото от някоя бригада. Та при нас беше: "Парен каша духа" Simple Smile.
Доволна съм, защото къщата доста добре изглежда сега Simple Smile. И леко си отдъхвам.

# 339
  • В.Търново
Може ли малко помощ от вас преди да започне работата по проекта.
Входа към парцела е от юг като в началото има изкопана дупка от преди това, тя е около 5 на 5 м. Предполагам там ще бъде изкопната яма и евентуално навеса на колата.Парцела е 905кв.м.Входа му е около 15 метра в задната част вече е към 20-25м. Терена има лека денивилация, по-ярко изразена към пътя.когато вали водата се събира отпред в дупката.може би ще има дренажи. Къде е най-добре да е къщата, в по-задната част, където терена е по-широк или по-близо до пътя?Ако къщата е 80кв.м чиста жилищна площ може ли да се вместят например главна спалня 12кв.м , втора 11кв.м. и една много малка стаичка за резерва, за гости около 8кв.м, складово помещение, баня и тоалетна, евентуално една мини тоалетна, вграден килер или дрешник от рода на 2кв.м. и нещо като ниша и като чупка в коридора, за да сложа пералня и сушилня една върху друга.Дневната с кухнята може да е до 22кв.м. като искам да се излиза от там към двора.Държа да има коридор дори да е малък. Може ли да се осъществи това нещо или да се откажа от малката стаичка или от малката тоалетна, и да останат две спални?Възможно ли е щом лицето на парцела гледа на юг , входната врата да ми е от изток? На запад съседния парцел е пак наш, пердписан на брат ми, т.е. наши хора, а на запад са чужди хора. За това ми се иска дневната да гледа към нашия парцел на запад.
Какво мислите? До седмица е възможно да направим среща с архитекта за първи разговори за проекта.

# 340
  • София/Варна
Аз бих си "бутнала" къщата навътре в имота и да имам голям южен двор. Входната врата може да е от която посока искате.
Бих си сложила остъкляване на всички благоприятни посоки без да се съобразявам кой би могъл да ми е съсед.
Израстнала съм в детска стая с източно изложение и изключително много се кефя на източното слънце. Западното жули яко, а източното е разкош.
Идеята да е 80кв.м. е за да се съберете под 100кв.м. къща ли?

# 341
  • В.Търново
Да, под 100кв.м.

# 342
  • София/Варна
Русалка_1 ако сте младо семейство с деца, това ще Ви е много малко според мен. За мен дневна с кухня 22 кв.м. е малко. Живели сме в апартамент с дневна 20кв. и мини кухня. Като станахме 4-ма ни стана тесничко.
Организирайте си проекта така, че да може да си достроите след време и една "лятна кухня" 30-тина кв.м.  примерно.

# 343
  • В.Търново
Големия е на 20г и е студент във Варна. За сега казва, че няма да се връща при нас. Малкия е на 12г. Имаме 2 апартамента в града. Единия е стар, подлежи на тотален ремонт. Къщата я искам за мен и съпруга ми с опция в бъдеще да се преместим там. Та , дори и с малкия син да е, ще има поне две спални. От сега съм си казала на синовете, че с тях не искам да живея, за да има мир и любов между мен и тях, и бъдещите снахи. Две поколения под един покрив нямат място. Grinning
Хайде, за дневната може да отпуснем 25кв.м. Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 13:52 от Русалка_1

# 344
  • София/Варна
Големия е на 20г и е студент във Варна. За сега казва, че няма да се връща при нас. Малкия е на 12г. Имаме 2 апартамента в града. Единия е стар, подлежи на тотален ремонт. Къщата я искам за мен и съпруга ми с опция в бъдеще да се преместим там. Та , дори и с малкия син да е, ще има поне две спални. От сега съм си казала на синовете, че с тях не искам да живея, за да има мир и любов между мен и тях, и бъдещите снахи. Две поколения под един покрив нямат място. Grinning
Хайде, за дневната може да отпуснем 25кв.м. Simple Smile

Много съм съгласна с теб. Моите младежи са на 23 и 12. Определено под един покрив със снаха не бих живяла, трябва да се обичаме.

Общи условия

Активация на акаунт