Мъжете и бракът

• 48 374
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
Все още е така в България. Наскоро работих администрация в една фирма. Там има една група жк инженери и жена между тях. Ами в процеса на кафе и цигари стана дума, че нейната заплата не е колкото на мъжете.
А дали изпълнява същото количество работа, същото качество работа; дали има същата енциклопедична квалификация и може да отговори и да реши въпроси и проблеми, които не са ежедневни от работата ѝ; може ли да взима сама решения като мъжете, да оправя сама проблеми, като мъжете; дали е самостоятелна при научаване на нови неща, или трябва всичко да ѝ се покаже от някого, ако нещо не работи и има проблем, да се направи от някого да работи; дали е гъвкава и ако сменят по средата проекта с друг веднага започва новия; дали остава овъртайм като мъжете до 22ч вечерта, и си оставя детето в детската градина, дали като мъжете не взима болнични през годината да си гледа детето, дали не взима и майчинство, ами си стои на работа и може да се разчита на нея винаги; дали е безкомпромисна като тях в пазарлъците, защото заплата се взима, не се дава.

Аз съм работил в компании в България (с американско управление), където не само, че не са равнопоставени нещата, ами съвсем открито се афишира и промотира "да наемаме само жени!", шефовете получават специални големи бонуси за това, има квоти и норми, и за интервюта се гледат СВ-та почти само на жени. Ако хептен не стават, тогава гледат мъжете. Но много по-стриктно и технически.
След това, при вече наети хора, на една жена месеци наред се показва всичко, има ментор, който е много квалифициран, и вместо да работи неговото е плътно залепен за нея, отговаря ѝ на всички въпроси, учи я, показва, решава проблеми.
При един нает мъж, показват му списъка с локациите на електронните ръководства и да се оправя сам. Ако може.
Същите фирми прокламират и "диверсити", ЛГТБ френдли и тн и тн.

В 100% от случаите където съм бил, мъжете са много по-безкомпромисно юркани на работа, натоварвани с овъртайм без предварително предупреждение, от днес, за днес(незаплатен), дамите си тръгват в 16ч, за да си вземат децата от градина, мъжете остават до 20ч, понеже нещо се "счупило" и е много спешно днес да се оправи, за да може утре да е оправено. Като с приоритет се юркат неженените мъже.

# 1 351
  • София
Andariel , разлика в мозъка и разлика в мисленето са две изцяло различни концепции, а ти ги омесваш без угризения.
Още предния път споменах за "емоционално" повлияното мислене. Което се влияе от хормони. Сега да не ми и кажеш, че количествата на хормоните са еднакви между мъжете и жените?
Има един момент, че незавсимо дали си мъж, или жена, при страх мозъкът не работи добре. Блокира.
Затова и ако учиш танци, ако те е страх, напредваш 10 пъти по-бавно. А може и да тъпчеш на едно място.
Също така, ако мъж види красива мадама изведнъж спира да може да мисли. Поне на по-фините нива. Забравя си мисълта и тн.
Мозъкът може да е еднакъв, употребата идва различна. И това е заради хормоните, емоциите, и както се каза, еволюционното обучение, милиони години инстинкти.

Жените са тези, които искат мъжът да е нещо повече от тях, като постижения, мисъл, и тн. Заради подбирането. Искат повече. Мъжете не държат жената да е по-глупава. Просто по-умната няма да ги избере.

Колко е емоционален или неемоционален един човек е първо функция на хардуера, т.е. на мозъка. После е на софтуера. Да, хормоните имат значение, впрочем в интерес на истината, повечето развитийни нарушения са със съотношение 1 момиче към 2, 3 момчета. Но го има и нещото за социалните очаквания и внушения. На момичетата е позволено да са по-емоционални, докато на момчетата не е, освен от родните им майки и баби. Жените "прещракват", когато родят.

# 1 352
  • София
Не знам, не знам...

Ако половинката ми споделя половите си успехи, дори да не е перчене, а "просто споделяне", няма да се чувствам добре от това.  
Срещам напоследък едно хвалене из форума, в стил "сексът и градът". Ами странно ми е. Най-меко казано.

Що бе, щом има половинка, успехите би трябвало да са свързани с него. Аз с моя си коментирам общите преживявяния с голямо удоволствие Satisfied

Иначе аз пък бях чела за изследване, според което жените ги юркали много повече на работа и много по-често ги експлоатирали, защото по-трудно се отстоявали и били по-податливи на натиск. А и мъжете могат да работят извънредни часове, но жените застъпват втората смяна вкъщи, с дома и децата. Не е като да се прибират да си клатят краката. Нещата имат повече от едно измерение.

# 1 353
  • София
Това каква смяна застъпват жените в къщи по никакъв начин не облагодетелства самите мъже във фирмата, където жените работят, нито техните шефове, нито собственика на фирмата.
Защото се получава "социалистически" дисбаланс. Един работи повече, друг получава резултата. Дали е самата жена, детето ѝ, мъжът ѝ, това е нейна работа вече.
То и аз паралелно с работата съм имал бизнес, но никой не ме пита 2ра ли, 5та ли смяна ще карам след работа и уикенда. От работа си искат максимума. Ако не - уволняВ и кой от къде е. Е, сега бг-мамите ме питат, що не на тия години още не съм женен, ама въпросът е негативен, а не позитивен.

Но всяка "социалистическа" дисфункция стимулира израждане на обществото. Ако редовно се вземат "пари" и труд от самите ергени на работата и се дават на мамите, което би било факт при равно заплащане, но по-ранно тръгване от работа и др. под., то накрая обществото ще се стимулира да има повече "сами мами", които получават "закрила" от държавата под най-различни форми, издръжки, субсидии и тн.

Има статистики (чичо Кевин ги цитира за САЩ, ама и без него се досещам), мъжете средно са по-голям нетен донор на данъци, по-малък потребител на такива, при жените е обратно. Плащат средно по-малко данъци, получават повече. Това си е кражбА, както и да го погледнеш. И също чичо Кевин цитира, че май около 50% от черните мъже в сащ никога не стават бащи и никога не се оженват. А не е като да не искат. Не е и като да не плащат данъци, които се ползват и за социални придобивки на други хора.

Ако жените са уязвими с децата и раждането, и имат нужда от закрила и подкрепа, това е функцията на мъжа, така е от природата. А не държавата да посредничи, да изземва наедро и да раздава, а жените да сменят по 5 неблагонадеждни индивида, полукриминални, които не се грижат за нищо, освен да оставят по 1 дете.

# 1 354
  • SF
А дали изпълнява същото количество работа, същото качество работа; дали има същата енциклопедична квалификация и може да отговори и да реши въпроси и проблеми, които не са ежедневни от работата ѝ; може ли да взима сама решения като мъжете, да оправя сама проблеми, като мъжете; дали е самостоятелна при научаване на нови неща, или трябва всичко да ѝ се покаже от някого, ако нещо не работи и има проблем, да се направи от някого да работи; дали е гъвкава и ако сменят по средата проекта с друг веднага започва новия; дали остава овъртайм като мъжете до 22ч вечерта, и си оставя детето в детската градина, дали като мъжете не взима болнични през годината да си гледа детето, дали не взима и майчинство, ами си стои на работа и може да се разчита на нея винаги; дали е безкомпромисна като тях в пазарлъците, защото заплата се взима, не се дава.

Не, тя се скътава и се гримира по цял ден, не знае кое е ляво и кое дясно, не знае колко са 20 сантиметра, но мъжете от нейния екип работят здраво, гъвкави са, превключват от проект на проект без проблеми, стоят до 22 вечерта, без да мрънкат, без да огладняват, без да се оплакват, че са с 37 градуса температура. Няма разлика между мъж и мъж - като един са - умни, работоспособни, креативни и всички до един като роботчета си изработват заплатите до минутка. И го правят с усмивка на уста - толкова са готини!
И да не забравяме, че жената цял живот има дете в детската градина. Нейните деца не са пораснали. Остават на ниво детска градина, температурки, панадолчета. Тя трябва да ги преобува до 25-тата им годишнина. Те не учат, не се женят, не заминават в чужбина. Седят си в детската градина, докато майка им не се пенсионира и й създават грижи. За да може мъжете да работят, а тя да получава някаква заплата и завижда на мъжете от екипа колко са безкомпромисни, жертвоготовни, способни, не им се налагат обучения, команди, разяснения. Въобще, казвавм ти, разликата е от земята до небето. Все едно сравняваш компоти с компютри.
Аз не познавам жени, които нямат деца в детската градина. Всички жени имат малки деца, поне едно от които е на 3 години и си заслужават по-ниските заплати. Аз така мисля.
Рокстар, как е малкият? Кашля ли още?

# 1 355
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
jetami, старите яйцеклетки (почти) не могат да бъдат оплодени, защото обвивката им се удебелява и става трудна за пробиване. Удебелява се и при тютюнопушене. 10 години преди настъпването на менопауза повечето жени сме нефертилни. Има статистика от примитивни общества, които не ползват противозачатъчни. Естествения край на фертилността идва към 40г във всички човешки групи.

При мъжете фертилността може да се запази, в някаква степен до дълбока старост. След 40г, обаче, започва усилено мутиране в сперматозоидите,  и при всяка сперматогенеза се увеличава. Рисковете от увреждания на плода също се увеличават. По-стария мъж трудно може да има деца и с млада, но младата има време да го смени с друг.

Джони Холидей има биологични деца, но последната му жена, която е била в ранните 20г като се женят е забременявала, но е правела спонтанни аборти. Жената остана без собствени деца, а той си има негови от предишни връзки.

Много млади жени остават без деца като се оженят за стар. Ако не държат да имат деца, супер. Ако искат здрави деца е по-логично да се оженят за млад, атлетичен, здрав, читав мъж.

Не съм живяла дълго с баща ми, ако изобщо и смятам, че е по-лесно да се отгледа дете с висока издръжка от богат баща, отколкото в живот с измекяр, който си прикачва абстрактни качества като отговорен, добър, грижовен, но няма средства да ги приложи. Детето струва и пари.
Аз говоря за биологични закони, не за рискове, защото то има риск за една жена и с млад мъж, да не може да забременее, и с млад мъж да се появят генетични дефекти и милиони още рискови ситуации и т.н., докато при жена след спиране на цикъла няма рискове, просто няма забременяване, прави разлика между двете, а това, че не си живяла с баща си па макар и да е имал пари, си личи отдалече, но не желая да коментирам нататък, само ще кажа, че всяка жена може да си намери мъж, но не всяка жена може да намери мъж за семейство и баща за децата им, и ако не друго би трябвало поне здравословните ти проблеми да се те научили, че парите не могат да купят важните неща. Родителите, които си мислят, че детето има нужда единствено от това да е облечено и нахранено са в голяма грешка, защото всъщност стабилния душевен свят на един човек е най-важното за да е щастлив на тази земя.
Същото говорехме и с нашия приятел на 50 търсещ млада жена, която да му ражда деца, но да не му пипа имотите и парите.
 Мм му го обясни много нагледно, но когато не искаш да схванеш нещо, просто си изнамираш причини.

Или причините са го намерили първи, за да остане ерген на 50, а именно - цел материално облагодетелстване през брака.
Та, за какво са ѝ на младата жена имотите му, след като е най-логично да идат на децата им?! Ще си ги носи под земи, може би?
Явно не си ме прочела. Той е бил ерген до 30, но вече 20 години живее с жена, бз брак и има две деца на 17 и 11 от жената до себе си, с която се разделя,  защото не искала да му дава поне още 4 деца и търси млада жена. Имотите му били само за него да си ползва и разпределя както и на когото иска, не да ги делял с жени.

Тангра, показаният ЮТюбър е типичен женомразец.
Нахъсват се един друг и след това само се оплкват един на друг защо жените били такива или онакива. Фактите винаги са били, че стойностните мъже и жени са кът и ги лапват рано-рано.
А ако после ги разкарат рано-рано това какво означава? Защото в бг, статистиките сочат, че половината от жените отглеждат децата си сами (следователно и половината от мъжете не отглеждат децата си). Или за да са стойностни само трябва да ги вземат, па какво се случва после е без значение за тяхната стойност? Rolling Eyes
п.с А отказа да се купи кола на дъщерята или да и се плати студентска такса, само заради ваксина не мисля, че има нещо общо със стиснатостта, а с по-скоро с психичното състояние. Sunglasses

Менопаузата настъпва при европейките на средно 51г. Сложи +/-5 или 10, колкото искаш. Жените на тази възраст, които не са се оженили и нямат дете изобщо не търсят брак. Повечето, поне. Не познавам неженена 45г, която да ми е казала или показала, че би искала брак и даже връзка от семеен тип. Не мисля, че жени на тази възраст изобщо са жените, които обсъждаме в темата. Повечето жени в днешно време се женим в късните 20 до късните 30 години.

Дрехи и храна не са достатъчни за отглеждане на дете, но са си нужни и са перо в семейния бюджет докато детето е малко и понякога в тийн годините, защото тийновете искат марково в един период. После има образование итн. Иди и имай богат душевен свят с продрани, умалели обувки и гладен!

Заболяване, недъг, залежаване струват пари. Не е все едно дали си болен и беден или имаш средства да се лекуваш качествено, което в някои държави означава хиляди за изследвания, рехабилитации, специалисти. Едно болнаво или увредено дете може да струва кариерата на майката, а бащата обикновено си бие шута. Над 90% от майките на увредени деца ги отглеждат сами. Та, пари си трябват.

Не знам какво разбираш под добър съпруг и баща, но всяка жена има различни изисквания. Хората не се развеждат, защото партньорът им е лош човек или не само. Обстоятелствата се променят, а с това и реакциите, потребностите и желанията.

Самотните майки в България далеч не са 50%. Те във Франция са 20. Към 15 помня, че са, но много бащи работят далече, въпреки, че живеят с майката. Най-висок % самотни майки има в Африка под Сахара, 32% са, често нямат издръжка от бащата, защото е умрял, гледат по 5, 6 и 10 деца и нито са нещастни, нито децата им се чувстват нещастни. Често и родители нямат живи, но с помощ от родата се справят. 30% са в южна Америка самотните майки.

В България баби и дядовци масово помагат, осигуряват с жилище, гледат внучето.

Има отвратни мъже, които са женени. Има и прекрасни, които са разведени или ергени.

Винаги съм се проектирала и като самотна майка. Все пак съм отгледана от такава, баба ми отгледала двете си деца, не едно, като самотна майка. Мъжът ми може да е прекрасен, но утре нещо да му се случи? Тогава какво правим?
Никой не ще да остане сам, включително и тея споменати въпросни жени на 45-50, но освен трудността в промяната в начина на живот (която се изисква за да живееш с друг), остава и по-горе описания проблем със забременяването (защото пак ще го повторя в основата на едно пълноценно семейство са децата), а при мъже на същата възраст това го няма, щот ти ми даваш непрекъснато за пример джони холидей (който не знам с каква идея изобщо го даваш), но щото наскоро гледах филм с чарлс данс (актьора изиграл тивин ланистър), и гледайки биографията му се оказа, че бил станал баща на 65, но както не говорим за по-гореспоменатите въпросни жени, така и не говорим за продрани обувки и глад, защото тея хора нямат пс, за да четат съветите в бгмама (поне аз нямах през 90те, щот и тогава имаше компютри, е сега мога да си взема и най-модерния, но това е друг въпрос).
Официалните статистики за бг са, че 50% от жените отглеждат децата си сами (което е ужасно голям процент и техните деца, след това също се учат да не се обвързват и ситуациите се преповтарят), защото в основата на искането на брак са единствено традициите и нищо друго, ето аз въпреки че не съм на 20 (демек би трябвало уж вече да не съм толкова наивен) бих се оженил за жената, с която ще създадем семейство и деца, именно защото съм традиционалист (но и именно може би заради същата тази старомодност, мисля че стойностните мъже и жени ги лапват, но след това и не ги изплюват, защото тук напълно ясно по какви причини, се споменава само първата част на изречението, Rolling Eyes само че всъщност втората част е по-важната относно стойността, а защото при раздяла децата обикновено остават при жената това има още по-голямо значение спрямо нейната стойност). За другото явно още не си си научила урока, но той ще се преповтаря докато го научиш и все пак да завършим с една сентенция (хората, които искат да са щастливи е хубаво да я запомнят, а останалите е тяхна си работа).

С пари можеш да си купиш къща, но не и дом.
Можеш да си купиш легло, но не и сън.
Можеш да си купиш часовник, но не и време.
Можеш да си купиш книга, но не и знание.
Можеш да си купиш положение, но не и уважение.
Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве.
Можеш да си купиш живот, но не и душа.
Можеш да си купиш секс, но не и любов.
Можеш да си купиш всичко материално, но не и духовност.
Както се казва по Фройд - майките са виновни. В един момент ще започнат да пеят на синовете си, че не може малката да стреля по-добре от тях, да си търсят жена, която може по-малко.
Но нали те също са жени и какво излиза, че за "еманципацията" на жените (което в западния свят не го разбирам точно какво означава), за която били виновни мъжете, всъщност са виновни самите жени. Но както казва един друг не по-малко известен психолог Smile

п.с. а всъщност отношението на жените в темата се изразява с едно друго заключение Laughing

# 1 356
За да се обвърже човек, не трябва да смята всички представители на другия пол за неставащи/мързеливи/каквото и да е друго негативно качество. Инак ще излезе, че търси игла в купа сено.
Странна ми е както нагласата "Мъжете не стават, но аз чакам принца.", така и "Жените не стават, но аз някой ден ще се оженя за идеалната." И откъде ще се вземе принца/ идеалната, като всички не стават? Танграта питам в случая. Какъв е планът?

# 1 357
  • София
Някъде казах ли за "всичките" или говорех за "средно".
Simple Smile

Lorelada, въпросът е обширен.
Кога съм твърдял, че "ВСИЧКИ" не стават!?!?!?
Това винаги ме е дразнело, включително и в темата. И се повтаря най-много от разочаровани мами.

При мен съм казвал какъе в проблемът. Разпознаването е трудно. Макар интелигентните да се разпознаваме от 1 поглед и това да улеснява нещата.

# 1 358
  • София
Скрит текст:
Това каква смяна застъпват жените в къщи по никакъв начин не облагодетелства самите мъже във фирмата, където жените работят, нито техните шефове, нито собственика на фирмата.
Защото се получава "социалистически" дисбаланс. Един работи повече, друг получава резултата. Дали е самата жена, детето ѝ, мъжът ѝ, това е нейна работа вече.
То и аз паралелно с работата съм имал бизнес, но никой не ме пита 2ра ли, 5та ли смяна ще карам след работа и уикенда. От работа си искат максимума. Ако не - уволняВ и кой от къде е. Е, сега бг-мамите ме питат, що не на тия години още не съм женен, ама въпросът е негативен, а не позитивен.

Но всяка "социалистическа" дисфункция стимулира израждане на обществото. Ако редовно се вземат "пари" и труд от самите ергени на работата и се дават на мамите, което би било факт при равно заплащане, но по-ранно тръгване от работа и др. под., то накрая обществото ще се стимулира да има повече "сами мами", които получават "закрила" от държавата под най-различни форми, издръжки, субсидии и тн.

Има статистики (чичо Кевин ги цитира за САЩ, ама и без него се досещам), мъжете средно са по-голям нетен донор на данъци, по-малък потребител на такива, при жените е обратно. Плащат средно по-малко данъци, получават повече. Това си е кражбА, както и да го погледнеш. И също чичо Кевин цитира, че май около 50% от черните мъже в сащ никога не стават бащи и никога не се оженват. А не е като да не искат. Не е и като да не плащат данъци, които се ползват и за социални придобивки на други хора.

Ако жените са уязвими с децата и раждането, и имат нужда от закрила и подкрепа, това е функцията на мъжа, така е от природата. А не държавата да посредничи, да изземва наедро и да раздава, а жените да сменят по 5 неблагонадеждни индивида, полукриминални, които не се грижат за нищо, освен да оставят по 1 дете.

Няма проблем, мъжът да търчи да оправя дома и децата, жената ще поеме извънредните часове в работата Wink Системата облагодетелства децата, в крайна сметка. И после мъжът, защото той гради кариера и прави пари, докато жената върши извънерен труд, който никъде не се отчита и рядко се оценява.

За останалите, както казах, има данни, които показват, че жените са всъщност доста по-експоатирани точно в работата. Редовно съм наблюдавала ситуации, в които мъж казва, че това няма да го направи, а жената не смее. Така че можем да набиваме колко повече давали мъжете, но това в повечето не е вярно, а там, където е, е свързано не с пола, а с други причинни връзки. Мъжете са и доста по-свободни да гонят кариера, и в много случаи става дума точно за това, желание да се издигнат, а не че някой ги притиска, и те нямат мърдане.

Иначе това, че жените не били амбициозни много ме разсмя Satisfied Явно е изказване от човек, който си няма идея каква конкуренция има у жените. Те просто са ограничавани от множеството си роли, защото с 5 дини под една мишница, няма как да конкурират едната на мъжа като отделено време и усилия.

# 1 359
  • София
Не бе, той ще я приюти под мощната си ръка и ще се грижи за нея, щото тя самата не е способна.
Колко амбициозни жени има! Ох, особено второ ниво мениджъри - това да не ти попада в офиса!

# 1 360
Бих допълнила,че на днешно време се срещат доста по- амбициозни жени, подминали и мъжете в много отношения.
Отделно, че една жена мъкне по 5 дини под мишница и пак се оправя по- добре от доста мъже.

# 1 361
  • SF
Някъде казах ли за "всичките" или говорех за "средно".
Simple Smile

Lorelada, въпросът е обширен.
Кога съм твърдял, че "ВСИЧКИ" не стават!?!?!?
Това винаги ме е дразнело, включително и в темата. И се повтаря най-много от разочаровани мами.

Аз казах, че всички мъже, които познавам са точно такива.
Не съм казала, че ти си го казал. Не разбираш жените  по принцип или имаш някаква съпротива към написаното от тях?
Умни, хубави, успешни, пазарят се, конкурентни, работохолици, не спят, не ядат, само работят концентрирано и упорито. Това е моето обкръжение, Тангра.
Жените около мене не са толкова роботизирани. Те са с по-човешки качества. Понякога ми споделят, че не им се работи, ама ще работят.
При мъжете няма такова нещо! Те си знаят, че е важно да се доказват и да си изработват заплатата. Малко като японски служители са, но сигурно и японците имат повече тестостерон от обикновените хора.

# 1 362
Ше ва замоля! Жената не ще грижа, само мъж да ѝ върши поне половината от туй, което тя сама може и не ѝ трябва мъж по принцип. Ама пусто като го иска тоз мъж, нищо че не стават.

# 1 363
  • Далечният изток
Нищо не знаете вие! Даже не сте интелигентни, някакви разочаровани бг мами... То си има статистики, има Ютюб, има чичо Кевин.....

# 1 364
Що да сме разочаровани? Иваме си всичко. Като гледам мъжете са по....особено у бг мама.

Общи условия

Активация на акаунт