Нашите орхидеи – тема 38

• 34 167
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Лиодоро цъфна за момента с две цветчета, но мирише божествено 🥰

И Азиатското слънце в целя си блясък

Зеления цимбю който е в къщи отваря цветове, по натам като се окичи ще снимам 😊

pppqqq  от кой цветарски магазин онлайн не си доволна?

# 256
От тук поръчах: https://orhidei.bg/index.php?route=common/home

В момента не я виждам тази; моята е абсолютно изгнила - това не може да стане за един ден, за да прехвърлят вината на Еконт. Цялата розетка и всички листа. А можеше да прегледам по-добре и да не плащам, но не погледнах листата, видях само отгоре, че има цветове и пъпки.
Яд ме е за доставката, сигурно ще искат да платя и връщането.
А ме е яд и заради това, че сега няма да смея да поръчам друга.
Въпреки че лиодорото ми е супер (тя е от друг магазин).

# 257
  • Мадрид / София
Покажи я да я видим.
Не всички сайтове за орхидеи са коректни. Повечето са, но има някои, които пращат растения в не добро състояние.

# 258
Оставих я в офиса ми, по-близо е до Еконт. В понеделник сутринта им я връщам.

Ето една снимка на телефона - иначе отгоре не е толкова зле, попрецъфтяла, но с много зелени пъпки. Но долната част направо се разпада - едното листо падна, като махнах найлона.
Скрит текст:

Това трябваше да е: https://www.facebook.com/www.orhidei.bg/photos/5261231703886951

# 259
Аз още няма какво да показвам, освен поредния цъфтеж на жълтурката ми и още цъфки на пороглосъмчето.
Оказа се, че прави цвят на върха на цветоноса, задържа се 1-2 седмици и пада, но след него, на същия цветнос вади нов цвят. Вече е със седем цветоноса.
Чакам и повторен цъфтеж на Li'l Bit-чето и на една стоково миди от миналото лято както и цвят от миниатюрката Phymatidium tillandsioides

# 260
Оставих я в офиса ми, по-близо е до Еконт. В понеделник сутринта им я връщам.

Ето една снимка на телефона - иначе отгоре не е толкова зле, попрецъфтяла, но с много зелени пъпки. Но долната част направо се разпада - едното листо падна, като махнах найлона.
Скрит текст:

Това трябваше да е: https://www.facebook.com/www.orhidei.bg/photos/5261231703886951
Ужасно състояние! Просто не съм предполагала за тях че могат ТОЛКОВА да се изложат. Освен това те по-некачествените ги намапяват и тогава обявяват. Но на мен са ми натътрузвали централен цветонос без да е обявено, така че ..може и да не им дреме особено. Всъщност от собственичката имам прекрасни впечатления, от заспалата й продавачка абсолютно противоположни. Може да не е случайно че бизнеса им се продава..

# 261
Тази не е намалена - от ново зареждане, казаха ми го по телефона. Те явно са били малко, защото вече ги няма на сайта. Или са проверили останалите и са ги махнали. Аз не знам как ще я върна в кашона без да се разпадне...

# 262
  • burgas
Аз също имах горчив опит с тях-оправдаха се с куриера.В този случай няма как .

# 263
Направо се ужасих. По принцип при бактериално гниене е възможно да стане и за 2-3 дена но искренно вярвам че този случай не е такъв. Избраната от теб е божествена и е доста скъпа. Аз от орхидеи бг съм си поръчвала две камбрии и  серамис и сфагнум ( само керамичните папулки на серамис уточнявам) . Точно като откриха магазина някъде 2015. Едната камбрия се гътна скоропостижно. Другата е ега си мастодонта. Делена е на две за приятел. В саксия с фи 25 е и  цъфти с много едри цветове. Милтасия шелоб толкен е, аз я наричам гигант. По принцип с много недоверие подхождам към Поръчковите цветя в бг. И към цветята в бг по принцип. Много леш орхидеи се внасят.
Не знам дали съм ви разказвала, но 2020 февруари началото на март  бях на орхидееното изложение във Виена. Върнах се с три орхидеи, всяка от които за 20 Евро, това ми беше моралната граница. Купувах ги в невероятен студ, първия ден  си купих две, бях решила че съм до там о втория ден се поглезих с още една. Та с нея ( един страхотен пропеталум) , след като излязох от изложението следобед  направих в студа няколкочасова  екскурзия-разходка. Тя ходи с мендо дунавската кула, на хундервасер и дъъъълга разходка по пратера в 21 вечерта. ( две от орхидеите бяха с цветоноси! После и трите орхидеи пътуваха с мен в самолет с ръчен багаж. И двете  цъфнаха  у дома, а третата в рамките на следващите 6 месеца макар че всичкибяха в саксийки 6-7 см. Две от тях бяха дошли във Виена на изложението от Тайван. Третата беше елснер. По-здрави цветя съм нямала. Смятам че нашите български продавачи включително и хипермакретите продават стока ниско качество и това е очевидно по начина по който мрат цветята.

# 264
Дано не се опитат да обвинят Еконт. При предварителните разговори жената от магазина не се оправда по никакъв начин. Но много гадно се получи и дори да ми върнат парите, ми изгоряха пари колкото за една по-обикновена орхидея (за доставка, кашон и връщане). Всъщност, кашона ще им го върна, но не вярвам да има значение...

Аз бях набелязала и други, както от този, така и от други сайтове, но не знаех, че могат да изпратят нещо в толкова лошо състояние. Не ми се иска да се случи втори път.

# 265
  • Варна
Много е рисково купуването на орхидеи по интернет. Също имам неуспешни покупки от орхидеи.бг. Поради тази причина се научих да искам подробни снимки на растението което ще ми изпратят. За момента не са ми отказвани снимки. На добросъвестността на търговците не разчитам. Ама човек трябва да " изгори" 2-3 пъти, че да се научи. Simple Smile

pppqqq, късмет и дано ти поемат доставката/ разходите. Simple Smile

# 266
  • София
Не разбрах, защо трябва това болно нещо, което някога е било орхидея, да се връща. Или да върнат парите, или да пращат нова за тяхна сметка. Упражнението е абсолютно безсмислено.

# 267
  • Варна
Мда, съгласна съм с последното.
Аз от тях съм се опитвала да поръчам 1-2 пъти от обяви във фб, нито вдигат телефона, нито отговарят на съобщения. И съм ги отсвирила. От florabg.eu последната година поръчах 4 орхидеи, здрави и жизнени. Доволна съм от тях.

# 268
Ами говорихме по телефона, попитах ще ми върнат ли парите, жената каза, че ще ги върнат, да им я изпратя в понеделник. Не знам, може би си мисли, че може да се спаси, но и според мен няма никакъв смисъл да се опитва. Аз й казах, че е изгнила.

П.п. Има поне десетина свежи зелени пъпки - можеше да откъсна цветоноса и да го сложа във вода - та дано поне разцъфнат, но сега им я пазя цяла (доколкото е възможно).

# 269
  • на Мелмак
Миналия месец гледах такава жълта красавица в Обеля, борсата. Не я взех, защото между листата имаше мухъл и нещо ми чернееше. Страхотен, наситен жълт цвят. ММ ми избра друга жълтуша, не толкова наситена, но напръскана Simple Smile и супер кичеста. Дано някога успея да я цъфна поне наполовина, колкото е сега.

Общи условия

Активация на акаунт