162 Американски четирилистни детелини за късмет и сполука през 2022

• 68 938
  • 702
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте на всички! Има ли хора, които живеят в Ню Йорк сити и ако да, дали някой може да каже възможно ли е да се наеме апартамент без да имаме все още кредит скор и без да се плащат няколко наема и депозит. Като цяло дали е осъществимо за този щат?

# 121
  • Down south
Не съм там, но като цяло без кредитна история и депозити в днешно време, е доста трудно.
Потърсете Co-signer.

# 122
Не съм там, но като цяло без кредитна история и депозити в днешно време, е доста трудно.
Потърсете Co-signer.
При нас във Флорида със co signer , ни отказаха, защото искат да живее в жилището.
От ковид се напатили, защото доста наематели не са можели да плащат на време.

Не знам какво да кажа за ню йорк, но могат да опитат със short term rental, по скъпо е но с малко изисквания.
Все трябва да се започне от някъде.

# 123
Без кредитна история може и да успеете, но без няколко наема и депозит - практически невъзможно. Ако намерите такова място, то ще е или абсолютна дупка в опасен район, или на такава цена, че да няма никакво значение, че не плащате депозит. Еле пък в Ню Йорк Сити, един от най-скъпите градове в страната и с най-голямата жилищна криза.

# 124
Да не сме напълно крайни. Ние наехме с нула.кредитна история. Късмет си беше, но чакахме близо месец да ни одобрят от асосиейшъна. Представихме само договор за работа и банк стейтмънт.
В Ню Йорк ми се ствува, че ще е малко по трудно и за това съветвам да наемат нещо за 2-3 м докато си стъпят на краката.

# 125
Да не сме напълно крайни. Ние наехме с нула.кредитна история.

Без депозит?

# 126
Да не сме напълно крайни. Ние наехме с нула.кредитна история.

Без депозит?
Никъде няма без депозит. Платихме first, last and security.

# 127
Ами аз точно това казвам, в кое съм крайна? Без кредитна история може и да стане, но без депозит и няколко наема няма начин.

# 128
  • Down south
Като вчера казах co-singer, имах предвид такъв с (много) добра кредитна история, а не просто някой.

# 129
Като вчера казах co-singer, имах предвид такъв с (много) добра кредитна история, а не просто някой.

Да, аз имам роднини с много добра кредитна история. Не стана, защото HOA искат въпросния ко сайнър да живее в имота, а не само да присъства в договора.

Яна, не сме предплащали няколко наема. Стандартния вариант беше.

Сега гледам наемите са се качили с поне 20+30%.

# 130
  • Down south
Това, че при теб не се е получило, не значи, че е правило.
Има различни асоциации, собственици и съответно различни правила.
Предлагам го, като вариант.
Работи, както за наема на жилище, така и за закупуване на кола, по-ердри покупки и издаване на първи кредитни карти.

# 131
Не е и задължително да се наема квартира, където има HOA.
Аз лично не бих живяла на място с HOA, да ходят с линийка да ми измерват тревата и като хрътки да ме дебнат да не им наруша някое от милионите измислени правила.
Като правилото ко-сайнър да живее в имота. Ми ако живеем заедно с ко-сайнърът той ще е наемателя тогава и договорът ще е на негово име, за какво да ми става гарант.

# 132
Споделям пресни впечатления.
Знам, че тук всички са по знаещи от мен, но пък моя скорошен опит с наемането може да е полезен някому.
Да споделят и други наели последната година, две.

# 133
  • Sunshine state
Наш приятел нае апартамент на негово име и после просто ни добави към договора. Ние сме си много близки, обаче. Не е лесно без стабилни познати, но не и невъзможно. Относно асоциациите - при нас поне е почти невъзможно за начало да вземеш нещо извън такава, защото най-добрите райони са само с такива, а къщите извън тях са многомилионни и буквално няма как да си ги наемеш. Тук наемите удариха тавана и е трудно да намериш в момента каквото и да било. Съседите ни се изнасят, понеже ландлордът им продава къщата и не могат да открият нищо под 2К.

# 134
  • Down south
Наш приятел нае апартамент на негово име и после просто ни добави към договора. Ние сме си много близки, обаче.
Именно, трябват много близки.
Малко хора биха се съгласили да си сложат главата в торбата, образно казано.
Риска е съвсем реален.

Общи условия

Активация на акаунт