Деца от предишна връзка

• 45 065
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 975
  • Paris, France
Особено ако детето обективно не е право или от километри си личи, че има намеса на роднини.

За самото дете, на първо място, не е добре да участва в разни игри и схеми, обслужващи възрастните. Както и да види, че с лъжи и манипулации се постигат определени резултати, защото ще продължи да се държи така и в бъдеще.

Обективно, детето винаги е право за себе си. Намеса на роднини няма как да няма докато детето е малко. Все пак не живее у съседите. Роднинските връзки са много, много важни навсякъде, във всички човешки общества.

Децата не са способни да участват в игри и схеми по сценарий на възрастните ако самите възрастни не ги възпитат така и не ги поощряват. Да, могат да бъдат включени в инсценирани, от възрастни схеми, но не може да се изисква отговорност от тях, нито да бъдат обвинявани за действията си. Отговорността е на отглеждащите ги, възрастни.

Lorelada, на 3 или 4, даже 5 годинки и аз исках сестричка. На 9 и 10 не исках и да поглеждам бебе или малко дете, а на 15 не влизах в асансьора ако вътре се качва майка с дете. Харесвах само децата на готините, млади мацки.

И аз, като Thaicho умирах от страх мама да не се ожени и да не оцвъка друго бебе. За баща ми не съм имала притеснения, но той не беше отглеждащ родител.

Между другото, децата имат страхотно шесто чувство за хората, особено за нов партньор на родител. Babri го беше описала.

# 976
За един тийн е голяма гнусота мама и татко да правят секс. А мама и някой чужд мъж да го правят е върховната отврат.  Та как да не се мръщят?

# 977
  • София
Моята дъщеря винаги е била голям егоист. До 7 годишна си беше сама, с доста възрастни, които й се въртяха на пета. Тъй като в момента аз съм единственият възрастен, който тя се опитва да управлява, предполагам много я гложди да не изгуби мен и властта си над мен.

# 978
Невена, какво обективно правилно има в желанието ти майка ти да няма други деца след теб, а за баща ти да не е проблем, защото не е отглеждащ родител?

Тоест майка ти, бидейки отглеждащият те родител трябва:
- Да не създаде ново семейство, защото баба ти и дядо ти, нейните родители, няма да разрешат ти да живееш с друг мъж.
- Да няма друго дете, защото ти не искаш да делиш от нейните "ресурси"
- Да ходи по мъже, избирайки ги по финансовия критерий, защото трябва да има за подаръци, пътувания, купон и т.н.
- Баща ти, обаче, може да си прави каквото си ще.

Де гиди сопа и за родителите и, и за тебе, пак е била мека Мария жената и ви е оставила да и скачате по главата.

# 979
  • София
Диалогът за сестричката е много хубав пример колко децата са подвластни на собствените си желания и фантазии и как за тях всичко е инструментално, подчинено на желанията. Почти и като в случая с момчето - синът не е избрал нея, той е избрал собствения си интерес. Явно това баща му да е доволен е по-изгодно от това, което може да получи от баба си. Много възрастни се ласкаят, че децата избират тях. Децата не избират тях, а пресмятат нещо като загуби-печалби за себе си. Като със сестричката - иска сестричка и си я представя като печалба, кукла за игра. Ако в такъв момент от живота, в който едно дете "иска сестричка" единият родител каже "ето, с чичо ти Иван (или леля ти Мария) ще ти родим сестричка, детето ще е навито на всеки. Не че познават много възрастните кой добър и кой лош.

# 980
Андариел, когато Те чета, се чудя - наясно ли си с факта, че понякога хората изпитват чувства?  Не всичко в този живот е интереси и търсене на лесното.

# 981
  • Paris, France
Невена, какво обективно правилно има в желанието ти майка ти да няма други деца след теб, а за баща ти да не е проблем, защото не е отглеждащ родител?

Тоест майка ти, бидейки отглеждащият те родител трябва:
- Да не създаде ново семейство, защото баба ти и дядо ти, нейните родители, няма да разрешат ти да живееш с друг мъж.
- Да няма друго дете, защото ти не искаш да делиш от нейните "ресурси"
- Да ходи по мъже, избирайки ги по финансовия критерий, защото трябва да има за подаръци, пътувания, купон и т.н.
- Баща ти, обаче, може да си прави каквото си ще.

Де гиди сопа и за родителите и, и за тебе, пак е била мека Мария жената и ви е оставила да и скачате по главата.

Майка ми не е имала желание за повече от едно дете. Тя самата е единствено дете и такъв е семейния модел, в който е отгледана. Била е спортистка, развила е научна кариера, имаше много платена професия и разваляне на фигура и детегледане не бяха сред желаните, от нея дейности. И баща ми не си пада по детегледане и семейства и деца. 🌞 Той си е плейбой, но тогава съжителство без брак не е било прието. Сестра му не желаеше и нямаше деца. Не съм аз причината да не се женят и да нямат други деца. Би трябвало да знаеш, че който иска, намира начин и невръстно дете не може да диктува какво да правят родителите, но съществува като смукачка на ресурси и няма да изчезне след появата на друго дете.

- майка ми, която едвам едно семейство създала и не живяла с мъж и година, от родилния дом с такси я прибрали родителите и, че да не пере наакани пелени, баба ми готвела, дядо пазарувал за да не се скине, а ме къпели заедно ще тръгне да създава ново семейство??????????

- Аз, че не исках да деля ресурси, не исках, ама тя си искаше парцалите, парфюмите, гримчетата, гладката кожа, тениса, плуването, купоните, заведенията,  пътуването. Това работейки на две места насам, натам, пишейки научни трудове, преподавайки, учейки езици. Тя искаше титли, кариери и пътуване. Повечето и приятелки бяха като нея.

- Ако е харесвала мъж е могла да ходи, да. Освен финансови, имаше високи критерии към ръст, физика, академични постижения и социален статут, възраст итн. И не оставаше без кандидати. След като минах детска възраст е могла да се ожени. В гимназията една година ме гледаше баба, така че вече е била свободна. От 35г не живеем заедно и пак не се е оженила.

- баща Ми не можеше да си прави каквото ще, но не заради мене. Сещаш се, че за да хойка трябват пари, подаръци, ресторанти. Няма коя да иде с него за единия гол. Ожени се след време, за доста по-млада жена, но с голямо дете. Супер. Почти 40г са заедно, но е млада 🌞

Мама като хойка влизат подаръци. Тате като хойка излизат. Елементарно.

А за какво сопа за родителите ми, които са си живели както си искат, че и за мене, която нищо конкретно не е поискала от тях?

Едно им признавам на предишните поколения - живееха до дупка. Ходеха повече от нас. Сегашната младеж е една кротка и морална, такава.

# 982
  • София
Андариел, когато Те чета, се чудя - наясно ли си с факта, че понякога хората изпитват чувства?  Не всичко в този живот е интереси и търсене на лесното.

В случая кой какви чувства към кого изпитва?

Разбирам, че се ласкаеш от реакцията на сина, но това никак не е в твоя полза. Важно е да си в добри отношения със свекървата, а сега тя има още едно основание да не те харесва. Недей да заставаш между тях. Мъжете не обичат да са в лоши отношения с майките си, дори заради жена, в която са лудо влюбени и дори смятат да се оженят.

# 983
Възможно е, Уиш, но аз си имам само едно, не четири и то си ми е най-скъпото..... няма такъв мъж на земята за който да го заменя.

Лорелада, потребителката  В2022 се раздели с първородния си син, когато той беше на 15. Дела, глупости, отчуждение и чудесии. Тя после си роди още едно дете от мъж номер 2

Стигнах до тук и коментирам..
Бианка вероятно трябваше да се жертва като майка героиня..С три деца, мъж намерил си неговото "фън шуй" и зачеркнал семейството си.
И за да не се обърне, вече чуждата рода срещу теб..трябва да си тих и хрисим. Да загърбиш човека, който усещаш като теб? !
В случая само тя си знае какво и е било..Да усещаш как детето ти е настройвано и да не се подведеш и започнеш война. Да му дадеш избора ..за да запазиш мира.

За новите партньори..Едно е да си философстваш, съвсем различно да срещнеш и да го мислиш ( плануваш)

Философствайки си..
Когато аз се разделих с бившия, детето ми беше на 15. Вече усетило първия трепет на любовта. Та си говорихме по темата. Колкото и да ме е подкрепял и пожелавал.. Едно е мама да си има гадже, съвсем различно детето да живее с гаджето на мама.
Но когато децата са малки е съвсем различно.

Даже и историята на Бианка го потвърждава.

# 984
Андариел, мъжът ми се вижда с майка си максимум два пъти в годината. Не допуска да му се бъркат дори на цената да не контактува с нея и тя да не присъства на сватбата ни. Поради тази и ред други причини нямам нужда от нейното одобрение, което всъщност нямах и когато синът и ми предложи. Както не го е имала и покойната му съпруга, съпругата на брат му или която и да е жена, с която един от двамата е имал връзка...
Някои хора си имат проблеми - травми, психически заболявания, тесногръдие. От двойката зависи, дали ще позволи подобна намеса или не.

# 985
  • Paris, France

В природата чувствата се определят от хормоналните нива. Еволюционно са вроден механизъм за оцеляване и по-лек живот.

Разбира се, че изпитваме чувства и никой не може да ни спре. Мога силно да се влюбя в съседа, в жена му, в кучето му, но не винаги е възможно тази любов да се изживее по начина, по който ми се иска, дори и да нямам мъж и деца.

# 986
Невена, това беше апотеоз на егоизма.

# 987
  • София
Що пък егоизъм? Просто живот. Има доста неща, по-важни от някакви чувства, още повече ако не са съвсем споделени.
Тюю, колко цинично звуча.

# 988
  • София /Абсурдистан
Всичко е много индивидуално, всеки живее в различни условия и има своя житейска история. Не може да се каже кое е правилно и кое не е. Но аз така и не разбирам жените, които от всяка връзка раждат дете. И изобщо не става въпрос за ресурси.

# 989
Едва ли има жени, родили дете от всяка връзка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт